Gigabyte, 15000MB/s Hıza Sahip, 8 TB’lık SSD’sini Tanıttı

Gigabyte, bugüne kadar yapılmış en hızlı ve en büyük PCIe 4.0 SSD’yi tanıttı. Siz sormadan ben söyleyeyim, GTA V’i 5 saniye içerisinde yazabiliyor.


Günümüzde bilgisayarların daha hızlı çalışması için hafıza birimleri de geliştiriliyor. Sabit diskler yerini yavaş yavaş harici ve dahili SSD’lere bırakmaya başladı. Gigabyte, dünyanın bugüne kadar gördüğü en hızlı ve en büyük PCIe 4.0 SSD’yi, AORUS Xtreme Power etkinliğinde tanıttı: AORUS Gen 4 NVMe AIC 8TB. Üçüncü nesil AMD işlemciler ve X570 çipsetli ana kartlar ile birlikte yeni PCIe 4.0, bir önceki versiyona göre %68’e kadar daha fazla performans sunuyor.

AORUS Gen 4 NVMe AIC 8TB, özünde 4 adet AORUS NVMe Gen4 SSD 2 TB takılmış olan bir SSD adaptörü. Bu yapı sayesinde paralel olarak çalışabilen SSD’ler, PCIe 4.0 SSD’lerin sahip olmakla övündükleri 5GB/s yazma hızını çok daha düşük bir rakam haline getiriyor.

Tabii 15 TB hıza ulaşmak kolay değil, x570 anakarta ve iyi bir soğutma sistemine de ihtiyaç var. SSD’nin kendi üzerine eklenmiş bir heatsink ve bir de fan bulunuyor. Kartın üzerinde güç girişi yok, ihtiyaç duyduğu bütün enerjiyi PCIe 4.0 yuvasından çekiyor.

Gigabyte, bu SSD için bir çıkış tarihi ya da bir fiyat belirtmedi. SSD piyasasının yakın zamanda daha da çekişmeli bir rekabete sahne olacağını, PCIe 4.0 ile birlikte üreticilerin yeni noktalara ulaşacaklarını tahmin ediyorduk ancak nereye kadar ilerleyeceklerini hep birlikte göreceğiz.




NVIDIA, GeForce 440.97 WHQL Sürücüsünü Yayınladı
NVIDIA, GeForce 440.97 WHQL Sürücüsünü Yayınladı

NVIDIA, Call of Duty: Modern Warfare ve The Outer Worlds için geliştirilmiş destek sunan yeni GeForce 440.97 WHQL sürücüsünü yayınladı. Yeni sürücü, aynı zamanda oyunlarda yaşanan...

MacBook'ları hızlandırmak için en iyi 5 program
MacBook'ları hızlandırmak için en iyi 5 program

Eğer bir MacBook sahibiyseniz ve bilgisayarınız gereksiz dosyalar ve diğer etkenler nedeniyle yavaş çalışıyorsa, Eğer bir MacBook sahibiyseniz ve bilgisayarınız gereksiz dosyalar ve...

Microsoft, Xbox Elite 2 Kumandasını Duyurdu
Microsoft, Xbox Elite 2 Kumandasını Duyurdu

Microsoft, hem Xbox hem de bilgisayarlarında kullanılabilecek olan yeni kablosuz oyun kumandası Xbox Elite'i duyurdu. Ürünün ön sipariş alımları başladı ancak resmi satışlar 4 Kasım...