CES 2019'da LG Rüzgarı: 88 inçlik 8K OLED Ekranlar Tanıtıldı

Ekran teknolojileri söz konusu olduğunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan LG, CES 2019'da yeni 88 inç 8K OLED ekranını tanıttı.


En yeni ve en modern ekran teknolojileri tanıtılıyor olmasaydı Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), hiçbir zaman gerçekten CES olmazdı. Güney Koreli teknoloji devi LG, Las Vegas’ta ortaya çıkardığı 88 inç 8K OLED ekran, 65 inç 8K OLED ekran ve 65 inç 4K OLED ekranları ile adeta bir gövde gösterisi gerçekleştirdi.

Yeni LG ekranların en heyecan verici olanı olan 88 inç 8K OLED, adından da anlaşılabileceği gibi inanılmaz yüksek çözünürlüğe ve renk canlılığına sahip. Daha da önemlisi LG, yeni ekranına Crystal Sound teknolojisini entegre etmiş durumda. Bu teknoloji sayesinde ekran, aynı zamanda 3.2.2 kanallı Dolby Atmos destekli bir hoparlör deneyimi sunuyor.

65 inç 8K OLED ekran hakkındaki detaylar tam olarak bilinmese de 65 inç 4K OLED ekran heyecan verici bir özelliğe sahip. LG tarafından yapılan açıklamaya göre 65 inç 4K OLED ekran, 3,5ms tepki süresi ile dünyanın en hızlı TV ekranı olacak. Böyle bir ekranda aksiyon filmlerini izlemek kesinlikle farklı hissettirecektir.

LG ayrıca otomobillerde kullanılacak yeni 12.3 inçlik %45 şeffaflığa sahip OLED ekranını ve 12.3 inçlik P-OLED ekranını da tanıttı. Şirketin basın etkinliği sırasında tanıttığı bir diğer ürün ise masaüstü bilgisayar monitörlerinde kullanılabilecek 27 inçlik Neo Art konsepti oldu. Görünüşe göre LG, 2019 yılında da ekran sektöründe zirveye oynamaya devam edecek.




Bethesda, Oyuncuların Neden Yasaklandığını Açıkladı
Bethesda, Oyuncuların Neden Yasaklandığını Açıkladı

Birkaç gün önce haberini yaptığımız Fallout 76'daki gizli odaya giren oyuncular yasaklanmıştı. Bethesda, konuya açıklık getirmek adına yasaklamaların gerekçesini açıkladı. ...

Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi
Sorunları Giderilen Samsung Galaxy Fold İlk Kez Görüntülendi

Samsung'un ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold, yaşanan sorunların giderilmesi için yeniden ele alındı. Şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de ortaya çıkan bir...

Opera GX’in Kullanacağı Bant Genişliği Belirlenebilecek
Opera GX’in Kullanacağı Bant Genişliği Belirlenebilecek

Opera’nın oyuncular için piyasaya sunduğu tarayıcı Opera GX için yeni bir güncelleme geldi. Kullanıcılar, Opera GX’in yeni güncellemesi ile beraber tarayıcının kullanacağı bant...