Twitter Kullanım Dışı Tweetler İçin Daha Fazla Detay Sunacak

Twitter, kullanıcıların sık sık gördüğü "Bu tweet kullanım dışıdır/kullanılamıyor" uyarılarına karşı, kullanıcıların neden göremediğini açıklayacak yeni bir özellik üzerine çalışıyor.


Twitter, yakında kullanıcılarına kullanım dışı tweetlerle ilgili daha fazla detay sunacak. Platform, şu an için kullanıcılarına “Bu tweet kullanım dışıdır” uyarısı gönderiyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre Twitter’ın getireceği bu özellik, sadece yarısı görünen konuşmalarda oluşan kafa karışıklığını giderecek.

Twitter, şu an için bu bildirimin nasıl görüneceğini tam olarak belirtmedi. Kullanıcıların bazı tweetleri görüntüleyememesinin sebepleri arasında şunlar bulunuyor:

  • Kullanıcının tweet’te geçen bir kelimeyi sessize almış olması
  • Hesabın korumalı olması 
  • Tweet’in silinmiş olması

this tweet is unavaible

Twitter’ın sözünü ettiği bu “detay” da buradaki sebeplerden hangisi olduğunu açıklaması üzerine kurulu. Twitter, ayrıca yeni özelliğin birkaç hafta içerisinde kullanıma sunulacağını da açıkladı.

"Konuşmalarda sık sık gördüğünüz 'Bu Tweet kullanılamıyor' uyarısı sorununu düzeltiyoruz. Bunun sebebi genellikle silinmiş ya da korumalı Tweetlerdir ya da sessize alınmış kelimelerdir. Birkaç hafta içerisinde Tweetlerin neden kullanılamadığını anlamanıza yardımcı olacak detaylar görmeye başlayacaksınız."

Aynı sitede yer alan haberin içeriğine göre platform, bu değişikliklerin yanı sıra profil fotoğrafı ikonları üzerinde de bazı çalışmalar gerçekleştiriyor. Platform tarafından denenen bu özellikle birlikte kullanılan ikonlar sayesinde Twitter başlığına gelen cevaplar hakkında daha fazla bilgi edinilebilecek. Örneğin orijinal tweet’e etiketlenen kullanıcıda “@” sembolü bulunurken paylaşımı yapan kişinin profil fotoğrafında "mikrofon" bulunacak.

Şu an için bu özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı bilinmiyor ancak Twitter, bazı kullanıcılarla bu özelliği test ediliyor.




Apple, iOS 13'te 3D Touch Özelliğinden Vazgeçiyor
Apple, iOS 13'te 3D Touch Özelliğinden Vazgeçiyor

Apple, iPhone 6s’lerden bu yana kullandığı 3D Touch özelliğini, yeni kullanım jestlerine yer açmak için kaldırıyor. ...

Anket Sonucu: Google Stadia’nın Beklenen Türkiye Fiyatı
Anket Sonucu: Google Stadia’nın Beklenen Türkiye Fiyatı

Tek Soruluk Dev Anket köşemizin son bölümünde, oyun sektörünün gidişatını kökünden değiştirmesi beklenen Google Stadia’nın kaç para olması gerektiğini takipçi ve...

Google Pixel 3 ‘Lite’ Ortaya Çıktı (Video)
Google Pixel 3 ‘Lite’ Ortaya Çıktı (Video)

Google Pixel’lerin lansmandan önce ortaya çıkma geleneği, yeni telefonda da devam ediyor. ...