PlayStation 5, Oyunlara Devrimsel Bir Değişim Getirmeyecek

Eastshade'in yönetmeni Danny Weinbaum'a göre PlayStation 5, oyunlarda devrim değil, evrim yaratacak. Geliştirici Sony'nin yeni nesil konsolunun düşünüldüğü kadar fark yaratmayacağını öne sürüyor.


Sony, PlayStation 5'in özellikleriyle bilgileri yavaş yavaş açığa çıkarıyor, ancak yeni nesil konsolun neler yapabileceğini hala tam olarak bilmiyoruz. Bir geliştirici, PS5'in devrim niteliğinde bir yenilik sunmayacağını ve daha çok konsol oyunculuğunun evrimi olacağını öne sürdü. Başka bir deyişle, konsol oyunları önemli ölçüde gelişecek, ancak bu değişim sert bir şekilde hissedilmeyecek.

Eastshade'in yönetmeni Danny Weinbaum'a göre yeni nesil donanımlar, oyunları değiştirmekten ziyade yenileyecek. Son dönemde PS5'in SSD sürücüsü ve düşük yükleme sürelerinden sıkça bahsediliyor. Ancak Weinbaum, yeni nesil konsolların yükleme süreleri ve daha geniş açık dünyaların ötesinde, oyuncuları düşünüldüğü kadar etkilemeyeceğini iddia ediyor.

the witcher 3 açık dünya

GamingBolt'a konuşan geliştirici, "Oyunların çoğu hafıza açısından ihtiyaç duydukları her şeye sahip, o noktada çok fazla etkisi olmayacak. Ancak akış gerektiren açık dünya oyunları için faydalı olacaktır. Performansı fazla etkilemeyeceğini söyleyebilirim. Çoğunlukla yükleme sürelerini kısaltacak" dedi.

Weinbaum, PS5'in Zen 2 işlemcisine de değinerek, "Gerçek anlamda çok şeyi değişmeyecek. Sanırım ekranda daha fazla nesne oluşturulmasına izin verecek. Bir devrim değil, bir evrim olacak" şeklinde konuştu. Elbette, PS5'in PS4'ten ne kadar farklı olacağını henüz net olarak göremiyoruz. Bununla birlikte, eğer PS3'ten PS4'e geçiş gibi bir değişim yaşanacaksa, geliştirici haklı olabilir.

PS5, gerçekçiliğe atılacak iyi bir adım olabilir, ancak çok büyük bir sıçrama yapamayabilir. Sony'nin yeni nesil konsolu 2020'nin sonlarında gelecek ve akıllardaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




25 TL'ye 83 Saatlik Programcı Olma Kursu
25 TL'ye 83 Saatlik Programcı Olma Kursu

Yerli Otomobil TOGG için bir yılda neler yapıldı? 2020
Yerli Otomobil TOGG için bir yılda neler yapıldı? 2020

Türkiye’nin Otomobili Teşebbüs Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli otomobil, sahip olduğu akıllı teknolojiler ile bir otomobilden daha fazlasını vadediyor. Bursa’nın Gemlik...

Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu! 2021
Antarktika’da Gizemli Canlılar Bulundu! 2021

Antarktika’da bir takım araştırmalar yapan bilim insanları, buz tabakasının derinliklerinde önceden hiç görülmeyen gizemli canlılar belirledi. Araştırmacılar, Antarktika sahanlığı...