Redmi’nin Son Üyesi Redmi 8A, TENAA’da Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Note 8 Pro modelini tanıtarak bombayı patlatan Redmi'nin, bir süredir yepyeni bir giriş seviyesi cihaz üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Bugün itibarıyla TENAA'da görüntüleri ortaya çıkan Redmi 8A ise bu iddiaları bir nebze doğrular nitelikte.


Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz hafta satışa çıktığı ilk 24 saatte satış rekorları kıran Redmi Note 8 Pro’yu tanıtmıştı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çinli şirketin, şimdiyse Redmi 8 modelinin halefi olacak Redmi 8A üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

M1908C3KE model numarası ile Çin’in sertifika kurumu olan TENAA’nın veri tabanında görüntülenen telefonun Redmi 8A olduğu düşünülüyor. Listede telefonun özellikleri hakkında çok az detay bulunmasına rağmen cihazın 4G LTE bağlantısını destekleyeceğini, çift SIM kart yuvasına sahip olacağını ve Android işletim sistemini kullanacağını söyleyebiliriz.

Önceki sızıntılar, cihazda çift arka kamera kurulumunun yer alacağını söylüyordu:

Redmi 8A

Ayrıca TENAA tarafından yayınlanan görüntülerde, cihazın arka kısmında LED flaşlı bir kameranın yer aldığı açıkça görünüyor. Buna ek olarak cihazın ön yüz tasarımı henüz kesinleşmemiş olsa da “su damlası” çentikli bir tasarımın cihazda yer alması bekleniyor. Telefonun sol çerçevesine baktığımızda ise çift SIM kart yuvaları bizi karşılarken sol tarafa geldiğimizde bir güç düğmesi ve hemen üzerinde ses açma kapama düğmeleri göze çarpıyor.

Ayrıca görüntülerde yer alan tek arka kamera, daha önceki sızıntılarda söylenen çift arka kamera konseptiyle kesin bir zıtlık oluşturuyor. Tabii ki bu noktada çift arka kamera kurulumuna sahip olan cihazın Redmi 8A değil, Redmi 8 olabileceği de söyleniyor.

Xiaomi, Redmi 8 serisi ile ilgili resmi bir açıklama yapmadığından şimdilik bu kapsamda çok fazla kafa karıştıran bilgi var. Cihazın yakın bir tarihte resmi olarak duyurulması bekleniyor. Böylece tüm detaylı bilgileri de resmi tanıtımdan sonra öğrenebiliriz.




Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor
Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor

Ultra Samsung Galaxy S20 dört arka kameralar ile birlikte geliyor. Birincil sensör 108MP bir kameradır ve diğer üçü arasında bir Time of Flight (ToF) kamera bulunur. Galaxy S21 Ultra...

Xbox Gold Üyelerine Ücretsiz Sunulacak Oyunlar Belli Oldu
Xbox Gold Üyelerine Ücretsiz Sunulacak Oyunlar Belli Oldu

Her ay olduğu gibi bu ay da Live Gold üyeleri için ücretsiz oyunlarını yayınlayan Microsoft, Star Wars hayranlarını da unutmadı. ...

Spotify: Adblock Kullanırsanız Ban Yersiniz
Spotify: Adblock Kullanırsanız Ban Yersiniz

Spotify, geçtiğimiz perşembe günü güncellediği topluluk kurallarıyla oldukça enteresan bir karara imza attı. ...