Xiaomi Periskop Kameralı Bir Telefonun Patentini Aldı

Bu yıl içerisinde OPPO ve Huawei tarafından periskop kamera ile gelecek iki adet telefon görmüştük. Bu furyaya Xiaomi de yeni aldığı bir akıllı telefonun patenti ile dahil oldu.


Huawei P30 Pro’da gördüğümüz periskop kamera, telefon kameraları ile çekim yaparken hem fotoğrafçılığı hem de yakınlaştırmayı olabildiğince geliştiren bir kamera türü. Huawei’nin P30 Pro modelinde bu kamerayı kullanmasından sonra, Xiaomi de bu furyaya dahil olmak istiyor gibi gözüküyor. 

xiaomiXiaomi

Patent, Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü (WIPO)’nde cihazın ön ve arka kamera kurulumlarını detaylı bir şekilde gösteren fotoğraflarla dosyalandı. Bir pop-up ön kamera ve dört adet arka kamera bulunuyor ve bunların üçü normal kamera yuvaları gibi yuvarlak iken bir tanesi periskop kameralarda kullanılan kare bir yuva.

Bunların dışında, telefonun sağ tarafında ses tuşları ve güç tuşu bulunuyor. Dolayısıyla sol kısmında SIM kart girişi olduğu düşünülüyor. Telefonun altında bir adet USB-C şarj girişi ve bir adet hoparlör bulunuyor. Xiaomi, WIPO’da yaptığı bu dosyalamadan önce Çin Patent Ofisi’nde de buna çok benzer bir dosyalama yapmıştı. Bunlar, Xiaomi’nin kesin olarak bir sonraki amiral gemisi telefonunda periskop kamera kullanacağı anlamına gelmiyor ancak kullanılabileceği olasılığını artırıyor.  




EA Access'in PlayStation 4'e Geleceği Tarih Belli Oldu
EA Access'in PlayStation 4'e Geleceği Tarih Belli Oldu

Electronic Arts'ın servisi EA Access, PS4 konsollarda 24 Temmuz'dan itibaren erişilebilir olacak. ...

LCD TV mi yoksa LED TV mi? Hangisi Neden Daha İyi?
LCD TV mi yoksa LED TV mi? Hangisi Neden Daha İyi?

Yeni bir televizyon satın almak istiyorsunuz fakat LED mi yoksa LCD mi sizin için daha uygun bir tercih emin değil misiniz? Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde kafanızdaki soru...

Facebook, Catalina Projesini Durdurdu
Facebook, Catalina Projesini Durdurdu

Facebook 2017 yılında başladığı, Catalina ismi verilen ve uzak yerlere internet götürmesi planlanan projesini durdurdu. ...