Huawei, Çalışanlarına 286 Milyon Dolar Dağıtacak

Huawei, ABD ile yaşanan ticaret savaşında yeni bir sayfa açtı. Dünyanın en büyük telekomünikasyon ürünleri sağlayıcısı, çalışanları için başlattığı yeni bir para ödülü programı ile ABD'ye olan bağımlılığını minimalize etmeye çalışacak.


Çinli teknoloji devi Huawei, mayıs ayından beri ilginç bir sürecin içerisine girmiş durumda. ABD yönetimi, Huawei'nin Çin hükümetiyle iş birliği yaptığını ve bu bağlamda casus olduğunu söyleyerek teknoloji devini ticari kara listeye aldı. Bu kara liste kapsamında Huawei'nin ABD'li teknoloji üreticileriyle ticaret yapmaları yasaklandı.

Yaşanan olaylar bir süre boyunca gündemin ana konularından bir tanesini oluşturdu. Ancak geçtiğimiz birkaç ay boyunca ABD'nin yasaklamasıyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Şimdi ise ortaya yeni bir bilgi çıktı. Bu yeni bilgi, Huawei'nin ABD yasağından kurtulmak için elinden geleni ardına koymayacağını gözler önüne seriyor.

Huawei ABD

Çin'in yerel haber kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre teknoloji devi, ABD'nin ticaret yasağından kurtulmak için çalışanlarına yeni bir ödül programı başlattı. Bu bağlamda Huawei, ABD yasağından kurtulabilmek için yardımcı olan personellerine toplamda 286 milyon dolar ödül dağıtacak. Ayrıca, Huawei'nin İnsan Kaynakları birimi tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, bu ay 190 bin çalışanına iki kat ödeme yapacak.

Huawei'nin başlatmış olduğu 286 milyon dolarlık ödül programı, daha çok Ar-Ge ekibine dağıtılacak. Ayrıca, ABD dışından tedarikçi bulan çalışanlar da bu ödül havuzunun büyük bir bölümüne sahip olacaklar. Yapılacak çalışmalar ve dağıtılacak ödüllerle birlikte Huawei'nin, ABD'li şirketlere olan bağımlılığını minimalize edeceği düşünülüyor.




Huawei, 8 Yeni Modele EMUI 10 Beta Sürümü Yayınladı
Huawei, 8 Yeni Modele EMUI 10 Beta Sürümü Yayınladı

Huawei, EMUI 10 Beta desteği Çin sınırlarını aşarak Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yeni ülkelere açıldı. Bununla birlikte 8 yeni Huawei modeli daha EMUI 10 beta sürümüne...

Netgear, İlk Intel Tabanlı Wi-Fi 6 Modemini Duyurdu
Netgear, İlk Intel Tabanlı Wi-Fi 6 Modemini Duyurdu

Netgear firması, Wi-Fi 6 sistemini kullandığı yeni modeli Nighthawk AX4'ü tanıttı. 2018...

Tercih Sonuçlarını Görünce Şok Olmamak İçin 10 Uygulama
Tercih Sonuçlarını Görünce Şok Olmamak İçin 10 Uygulama

Telefonu elinizden düşürmeden sınavlar için küçük idmanlar yapmanız mümkün. KPSS, ALES, YDS, YÖKDİL, AYT, TYT fark etmez. Sizin için tercih sonuçlarını görünce şok olmamanız...