Note10'da Kulaklık Girişi ve Tuşlar Olmayabilir

Samsung'un önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note10'un jack girişinin ve fiziksel tuşlarının olmayacağı iddia edildi.


Samsung, bir dönem ciddi anlamda sorun yaşadığı Note serisine yeni bir üye eklemeye hazırlanıyor. Galaxy Note10 olarak adlandırılacak olan bu yeni model, şirketin yıllık plan takvimine uyması dahilinde ağustos ayında piyasadaki yerini alacak. Telefonun özellikleri tam olarak bilinmese de ortaya çıkan bazı bilgiler sayesinde az çok bir ön izlememiz oldu. Daha önce ortaya çıkan bilgilere bakıldığı zaman telefonun iki farklı versiyonunun çıkacağı, bataryasının 4.500 mAh kapasiteli olacağı, 19: 9 ekran-kasa oranına sahip olacağı ve ekranın üzerinde bulunan bir delikte öz çekim kamerasının bulunacağı biliniyordu. Şimdi ise ortaya yeni bir iddia atıldı. Şirketin çalışmalarını yakından takip eden ve genelde doğru bilgiler veren bu kaynak; Galaxy Note 10'da kulaklık jack girişi ve fiziksel tuşların olmayacağını belirtti.

Kulaklık girişinin olması akıllı telefonlarda yeni yeni görmeye başladığımız bir özellik. Bu sayede şirketler telefon kalınlığını azaltabiliyorlar. Bu bağlamda düşünüldüğü zaman, kulaklık jack girişinin telefondan kalkması daha ince bir telefon demek. Ancak elbette bir şekilde kulaklık bağlantısının yapılması gerekiyor, burada da karşımıza iki seçenek çıkıyor. Bu seçeneklerin ilki telefonun şarj soketine bağlanabilen, ikincisi de kablosuz kulaklıklar. Şarj soketine bağlanabilen bir Note10 çok garip durmayabilir, ancak kablosuz kulaklık seçeği şarj tüketimi açısından sorun olabileceği için potansiyel müşteriler bu durumu pek hoş karşılamayabilirler. 

Fiziksel tuşların ne anlam ifade ettiğine bakacak olursak; fiziksel tuşların eksiksikliği telefonun özellikle yan bölgesinin daha sağlam olmasına imkan verebilir. Bunun sebebi telefonun kasası oluşturulurken bu bölgelerin kesilmesidir. Kesilen bölgenin dayanıklılığı daha düşük olduğu düşünülürse tuşların kalkması da doğru bir karar olabilir. Bununla birlikte yan bölgeden tuşların kaldırılması, tıpkı kulaklık jack girişinde olduğu gibi telefonun kalınlığını doğrudan etkiler. Bu tuşların olmaması telefonun daha ince olmasını sağlar.

Bu bilgiler şu an için bir iddia olsa da önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi planlanan Samsung Galaxy Note10'ların fiziksel tuşları ve kulaklık jack girişinin olmaması ihtimali biraz daha makul görünüyor. Bilgilerin doğrulanması ve daha çok bilgiye sahip olmak için Samsung'dan yapılacak olan açıklamaları beklememiz gerekiyor.




30 Saniyelik Selfie ile Check-Up Yapan Uygulama
30 Saniyelik Selfie ile Check-Up Yapan Uygulama

Toronto Üniversitesi’nden araştırmacılar, yalnızca 30 saniye boyunca selfie çekerek check-up yapabileceğiniz bir uygulama tanıttı. Araştırmacılara göre bir selfie, sağlığınız...

Lenovo Z5 Pro GT, Geekbench'te Görüntülendi
Lenovo Z5 Pro GT, Geekbench'te Görüntülendi

Snapdragon 855'e sahip ilk akıllı telefon olacak olan Lenovo Z5 Pro GT'nin bugün ortaya çıkan Geekbench testi, telefon hakkında yeni detayları ortaya çıkardı. Test sonuçlarına göre Z5...

Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharına rastlandı
Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharına rastlandı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’na (NASA) bağlı Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde görev alan bilim insanlarABD Havacılık ve Uzay Ajansı’na (NASA) bağlı Goddard Uzay Uçuş...