Yapay Zeka Tarafından Çizilen Resimler Büyük İlgi Görüyor

Ai-Da isimli yapay zekâ desteğine sahip robot ilk sergisini 6 Temmuz’da açıyor. Robotun bu güne kadar çizdiği eserler toplamda 1,2 milyon dolarlık satış rakamlarına ulaştı.


Günümüzde yapay zekâlar her alana elini atmış durumda. Birçok sektörde hayat kurtarıcı işler gerçekleştiren bu teknoloji, şimdi de sanat alanında kendini gösteriyor.

Ai-Da isimli robot, Oxford Üniversitesi’nin St John’s Koleji’nde yeni bir sergi açacak. Sergide, 8 adet çizim, 20 adet resim, 4 adet heykel ve 2 video çalışması bulunacak. Robotun üreticisi Aidan Meller’ın robotu sattığı kişi, şimdiden yapılan çizimlerden 1,2 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. Anlaşılan o ki insanlar, yapay zekâ tarafından üretilen sanat eserlerine ilgi gösteriyor.

Ai-Da, resim çizmek için öncelikle gözbebeklerine yerleştirilmiş kameralar aracılığıyla çizilecek hedefi inceliyor. Ardından dâhili bir bilgisayar aracılığıyla yapay zekâ gördüklerini robot kol yardımıyla kâğıda aktarıyor. Görünüşte kolay gibi gözüken bu işlem, aslında arka planda birçok karmaşık aşamadan geçiyor. Ai-Da’nın bu işlemleri nasıl yaptığını aşağıdaki videoda görebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Türkiye'de en çok hangi mobil uygulamalar kullanılıyor?
Türkiye'de en çok hangi mobil uygulamalar kullanılıyor?

Araştırma şirketi Gemius, ülkemizde hangi mobil uygulamaların daha çok kullanıldığını, verilerle birlikte açıkla Araştırma şirketi Gemius, ülkemizde hangi mobil uygulamaların daha...

Epic Games, 6 Batman Oyununu Tamamen Ücretsiz Yaptı
Epic Games, 6 Batman Oyununu Tamamen Ücretsiz Yaptı

Her hafta kullanıcılarına ücretsiz oyun sunan Epic Games, bu hafta karşımıza 6 Batman oyunuyla çıkıyor. Batman'in Arkham serisi ve LEGO serisi, Epic Games ve Warner Bros. ortaklığı...

Logitech, iPad 7 için Slim Folio ve Rugged Folio’yu Tanıttı
Logitech, iPad 7 için Slim Folio ve Rugged Folio’yu Tanıttı

Yeni iPad 7, Salı günü Apple Özel Etkinliği’nde tanıtılmıştı. Logitech de cihazına görünüm ve işlevsellik kazandırmak isteyen kullanıcılar için yeni aksesuarlarını tanıttı. ...