Facebook Video İndirme Yöntemleri (iOS, Android, Windows)

Windows, MacOS, Android ve iOS işletim sistemleri için Facebook video indirme işlemleri programsız olarak yapılabilir mi? Her ne kadar bazı platformlar için yapılıyor olsa da bazı platformlar için bu mümkün olmuyor. Bunu da Facebook video indir adlı üçüncü parti uygulamaları ile halledebiliyoruz.


Facebook, bir zamanların sosyal medya devi. Her ne kadar şu anda eski kullanıcılar yerini orta yaş kullanıcılarına bırakmış olsa da hala daha yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiriyor. Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, sosyal medya siteleri arasında o zamanlar devrim niteliğindeydi. Özellikle grup kurma özelliği ile gençler tarafından çok tercih ediliyordu.

Hala daha milyonlarca kişi tarafından kullanılan Facebook, Watch gibi video odaklı platformlara yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Instagram’dan farklı olarak Faceobok video indirme işlemlerine ve fotoğrafları indirmeye izin veriyor. Kullanıcılar istediği videoyu üçüncü parti uygulamalara gerek duymadan rahatlıkla indirebiliyorlar. 

facebook video indir programsız

Her ne kadar Facebook kullanıcıları aynı kullanım rahatlığını Instagram’a da gelmesini istiyor olsa da şirket, bu konuda oldukça katı. Zira Instagram, ilk tasarlandığı gibi sadece mobil cihazlara uyumlu şekilde kalacak. Yani Windows kullanıcıları Instagram’ın tüm özelliklerini bilgisayardan kullanamayacaklar. Instagram’dan video indirme işlemi de Facebook ile kıyaslandığında bir hayli zor gözüküyor.

Facebook video indirme - Windows ve MacOS:

Facebook video indirmek için kullanıcılarına kolaylık sağladığını yukarıda da belirtmiştik. MacOS ve Windows kullanıcıları hiçbir üçüncü parti uygulama veya siteye ihtiyaç duymadan "mbasic" dediğimiz yöntem sayesinde videoları indirebiliyorlar. Bu yöntem sayesinde, hiçbir şekilde üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duyulmuyor. Ama bu yöntem maalesef Facebook’un mobil uygulamaları üzerinden çalışmıyor.

Windows işletim sistemi kullanan kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayan Facebook, diğer sosyal medya uygulamalarına göre bu özelliği sayesinde bilgisayar kullanıcıları için bir adım öne çıkıyor. Özellikle platformu uzun süre kullanan Windows ve MacOS kullanıcıları diğer sosyal medya sitelerine göre istediklerini rahatça indirdikleri için oldukça memnunlar.

Windows ile Facebook'tan video indirmek için:

  • Facebook programsız video indirme için indireceğimiz videoyu açıyoruz,

facebook video indir programsız

  • Ardından videoya sağ tıklayarak, ‘’Video internet adresini (URL) göster’’ diyoruz,

facebook video indirme programı

  • Buradaki URL adresini seçip kopyalıyoruz,

facebook video indirmek

  • www kısmını siliyor yerine mbasic yazıyoruz

facebook video indir online

  • Videoyu tekrar oynatıyoruz,

facebook video indir ios

  • Videonun üzerine sağ tıklayarak, ‘’Video olarak kaydet’’ seçeneğine tıklıyoruz,

facebook indir mobil

Bu sayede Facebook’un Windows kullanıcılarına tanıdığı programsız video indirme özelliği sayesinde izleyip beğendiğimiz videoları bilgisayarımıza indirebiliyoruz.

MacOS ile Facebook'taki bir videoyu indirme:

Windows için geçerli uygulama MacOS için de geçerli olsa da bazı kullanıcılar problemler yaşayabiliyorlar. MacOS’un farklılık göstermesinden dolayı Facebook video indirme işleminin en sağlıklı şekilde yapılabilmesi için üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duyuluyor.

MP4, AVI, Android, MKV, WMV, MP3, 3GP ve PSP formatında destek veren Freemake.com sitesi, bu ihtiyacı oldukça fazla karşılıyor. Ayrıca sitenin 9 yıllık geçmişi ve 83 milyondan fazla kullanıcıya hitap ediyor olması son derece güvenli olduğunu gösteriyor.

  • Buradan Freemake sitesine gidin,
  • İstediğiniz videonun linkini kutucuğa yapıştırın,
  • "Download now" butonuna tıklayın

Bu üç adımlık gayet basit adımlar sayesinde bir MacOS kullanıcısı olarak Facebook’tan beğendiğiniz videoları indirebilirsiniz. Her ne kadar Windows işletim sistemine göre MacOS biraz daha zorluyor olsa da genel olarak diğer mobil platformlara göre daha kolaylık sağlıyor. 

Facebook video indirme - Android için:

facebook video indirme programsız

Sahip olduğu mobil uygulamalar sayesinde Android’de en stabil çalışan uygulamalardan olan Facebook, kullanıcılarının video indirmelerine bu platformda da büyük kolaylıklar sağlıyor. Lakin Windows işletim sisteminde olduğu gibi Android uygulaması üzerinden programsız video maalesef indirilemiyor. Bunun için size tavsiyemiz Video Downloader for Facebook uygulaması olacak.

Uygulamayı telefonunuza kurduğunuz zaman tek yapmanız gereken indireceğiniz videonun URL linkini programda aratmak, o kadar.

  • Video Downloader for Facebook uygulamasını telefonunuza kurun,
  • Enter video url bölümüne indireceğiniz videonun linkini yapıştırın,
  • Download Videos butonuna tıklayın.

Bu sayede kolayca beğendiğiniz Facebook videoları kullandığınız Android cep telefonlarınıza indirmiş olacaksınız.

Facebook video indirme - iOS (iPhone):

facebook video indir ios

Tıpkı Instagram video indirme uygulamalarında olduğu gibi Apple güvenlik gerekçesiyle Facebook video indirme konusunda da sıkıntılar çıkarabiliyor. Ama üçüncü parti uygulamalar sayesinde tabii ki bu sıkıntılar gayet basit şekilde aşılabiliyor. Bu uygulamalar arasında siz tavsiyemiz Browser and Documents Manager uygulaması olacak.

  • Uygulamayı iOS cihazınıza kurun,
  • Uygulamanın üst bölümündeki URL yazma yerine pickvideo.net yazıfn ve siteye girin,
  • Çıkan ekrandaki kutucuğa indirmek istediğiniz Facebook videosunun URL yapıştırın,
  • Download butonuna tıklayın

Bu işlemlerden sonra istediğiniz Facebook videosunu iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarınıza indirmiş olacaksınız. Ayrıca bu yöntem sayesinde iOS destekleyen Apple tabletlerinize videoları indirebilirsiniz. iOS kullanıcılarına diğer tavsiyemiz ise sadece AppStore üzerinden yayınlanan uygulamaları kullanarak Facebook videoları indirin.

Facebook neden video indirmesine izin veriyor?

facebook video indir

Facebook, Twitter veya Instagram gibi çok sıkı güvenlik kurallarına sahip olmadığı için özellikle Windows kullanıcılarına kolayca video indirmeye izin veriyor. Bunun bir diğer en büyük sebebi ise Facebook’un ilk Windows uyumlu tarayıcılar için geliştirilmiş olması. Yani Instagram gibi mobil uygulamalar olarak değil, tamamen bilgisayar platformuna geliştirildiği için bu tür özellikleri tam uyumlu şekilde çalışıyor. MacOS üzerinden de Windows’a yakın stabilde destek veren Facebook, mobil platformlardaki uyumluluğunu arttırmak için de her geçen gün ek uygulamalar çıkarıyor ya da altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Özellikle şirketin yaptığı milyarlarca dolar yatırımlardan en önemlisi Android, iOS, MacOS ve Windows işletim sistemleriyle olan uyumlu çalışması üzerine yapılıyor. Bu sayede platform fark etmeksizin Facebook kullanıcıları son derece kolaylık sağlıyorlar.

Facebook video indirme işlemleri için program şart mı?

facebook

Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her ne kadar bazı platformlarda Facebook programsız video indirme imkanı tanısa da maalesef işletim sistemlerinin farklılık gösteren güvenlik kurallarından dolayı bu imkanı her platformda tanıyamıyor. Haliyle kullanıcılar üçüncü parti uygulamaları kullanmak zorunda kalıyorlar.

Ancak tabii ki aracı programlar kullanırken hesap güvenliğimizi de elden bırakmamak gerekiyor. Birçok programın içinde zararlı yazılımlar olabiliyor. Bunlardan korunmanın en iyi yolu ise asla hesap bilgilerini isteyen aracı program veya siteleri kullanmamaktan geçiyor. Bir diğer güvenli yol ise diğer kullanıcılar tarafından tavsiye edilen üçüncü parti uygulamaları kullanmak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Razer Huntsman V2 Analog klavye, özelleştirilebilir çift adımlı çalıştırma sunuyor 2021
Razer Huntsman V2 Analog klavye, özelleştirilebilir çift adımlı çalıştırma sunuyor 2021

Klavye tasarımları ve düzenleri son senelerde tam olarak değişmedi, ancak bu, o alanda rastgele bir yenilik olmadığı mananına gelmez. Apple zor yoldan öğrendiğinden, yeni teknolojilerin...

Spotify'dan Tekrar Tuşu Güncellemesi
Spotify'dan Tekrar Tuşu Güncellemesi

Dijital müzik yayıncılığında zirvenin sahibi olan Spotify, uygulamada yer alan tekrar butonunu geri getirmeye hazırlanıyor. ...

Diablo II'nin Remake'inin Neden Yapılamayacağı Açıklandı
Diablo II'nin Remake'inin Neden Yapılamayacağı Açıklandı

Oyun dünyasını bir dönem ellerine almış olan Diablo serisi, herkesin aklında bir iz bırakmıştır. Peki efsane serinin efsane oyunu Diablo II'nin neden Remake'i yapılamıyor? Aslında bu...