Doğada ki En Faydalı Bitkisel İlaçlar

Doğada ki En Faydalı Bitkisel İlaçlar

Modern çağın tıbbi ve teknolojik ilerlemelerine rağmen, bitkisel ilaçlara yönelik küresel talep artıyor. Bu sektörün yılda yaklaşık olarak 50 milyar dolar hasılat yaptığı tahmin edebiliriz.

Bazı doğal ilaçlar, geleneksel ilaçlardan daha uygun fiyatlı ve erişilebilir olabilmektedir. Ve birçok kişi, kişisel sağlık ideolojileriyle uyumlu oldukları için bunları kullanmayı tercih eder. Herşeyin en doğalı her zaman iyidir diyebiliriz. Yine de, bitkisel seçeneklerin etkili olup olmadığını merak edebilirsiniz.

İşte temel faydaları, kullanımları ile ilgili bilgiler dahil olmak üzere dünyanın en popüler bitkisel ilaçları sizlerle!

Ekinezya

Ekinezya, çiçekli bir bitkidir ve popüler bir bitkisel ilaçtır.

Kuzey Amerika’da, büyük yaralar, yanıklar, diş ağrısı, boğaz ağrısı ve çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için Kızıldereliler tarafından uygulanan doğal bir ilaçtır.Yapraklar ve kökler de dahil olmak üzere bitkinin çoğu kısmı tıbbi olarak kullanılabilir. Ancak birçok kişi köklerin en güçlü etkiye sahip olduğuna inanır.

Ekinezya genellikle çay veya takviye olarak alınır ve topikal tedavi olarak da uygulanabilir.

Bugün esas olarak soğuk algınlığını tedavi etmek ve önlemek için kullanılıyor, ancak bunun arkasında ki bilim özellikle güçlü değil.

10.000’den fazla kişide yapılan bir incelemede, ekinezya kullananların potansiyel olarak % 10-20 oranında soğuk algınlığı riskinin olmadığını buldu. Fakat hastalığa yakalandıktan sonra soğuk algınlığını tedavi ettiğine dair çok az kanıt var veya hiç yok  diyebiliriz.

Bu bitkinin uzun vadeli etkilerini değerlendirmek için yeterli veri bulunmamakla birlikte, kısa süreli kullanım genellikle güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, mide bulantısı, mide ağrısı ve deri döküntüsü gibi yan etkiler zaman zaman görülmüştür.

Ekinezya bitkisini çoğu süpermarkette ve aktarlarda bulabilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, zencefil ailesine ait bir bitkidir.

Binlerce yıldır yemek pişirmede ve tıpta kullanılan, son zamanlarda güçlü anti-enflamatuar özellikleriyle dikkat çekmiştir. Kurkumin, zerdeçalda ki ana aktif bileşiktir. Kronik iltihaplanma, ağrı, metabolik sendrom ve anksiyete gibi bir dizi durumu tedavi edebilir.

Özellikle birçok çalışma, ek kurkumin dozlarının, artrit ağrısını hafifletmek için ibuprofen gibi bazı yaygın anti-enflamatuar ilaçlar kadar etkili olduğunu ortaya koymaktadır.

Hem zerdeçal hem de kurkumin takviyeleri yaygın olarak güvenli kabul edilir, ancak çok yüksek dozlar ishal, baş ağrısı veya cilt tahrişine neden olabilir.

Köri gibi yemeklerde taze veya kurutulmuş zerdeçal da kullanabilirsiniz, ancak tipik olarak yiyeceklerde yediğiniz miktarın önemli bir tıbbi etkisi olması muhtemel değildir.

Zerdeçal bitkisini süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

Zencefil

Zencefil, sıradan bir bitkisel ilaçtır. Temel tıbbi formları çay veya kapsül olmasına rağmen taze veya kurutulmuş olarak yiyebilirsiniz.

Zerdeçal gibi, zencefil de yeraltında büyüyen bir köksap veya köktür. Çeşitli yararlı bileşikler içerir ve uzun zamandır soğuk algınlığı, mide bulantısı, migren ve yüksek tansiyonu tedavi etmek için geleneksel ve halk uygulamalarında kullanılmaktadır.

En iyi bilinen modern kullanımı, hamilelik, kemoterapi ve tıbbi operasyonlarla ilişkili mide bulantısını gidermek içindir.

Ayrıca, test tüpü ve hayvan araştırmaları, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıkları tedavi etmek ve önlemek için potansiyel faydalar ortaya koymaktadır.

Bazı bilim adam çalışmaları, bu kökün kan pıhtısı oluşumu riskinizi azaltabileceğini öne sürüyor, ancak geleneksel tedavilerden daha etkili olduğu kanıtlanmadı.

Zencefil çok iyi tolere edilir. Negatif yan etkiler nadir görülür. Yüksek doz alırsanız, hafif mide ekşimesi veya ishale neden olabilir.

Zencefil bitkisini süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

Kediotu

Bazen “doğanın sihiri” olarak anılan kediotu, köklerinin sükunet ve sakinlik hissi uyandırdığı düşünülen çiçekli bir bitkidir.

Kedi otu kökü kurutulabilir ve kapsül şeklinde tüketilebilir. Çay yapmak içinde demlendirilebilir.

Kullanımı huzursuzluk, titreme, baş ağrısı ve kalp çarpıntısını hafifletmek için alındığıiçin antik Yunanistan ve Roma dönemine kadar gidebilir. Günümüzde en çok uykusuzluk ve kaygıyı tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Yine de, bu kullanımları destekleyen kanıtlar özellikle güçlü değil diyebiliriz.

Bir inceleme de, kedi otunun uykuyu tetiklemek için biraz etkili olduğunu bulundu. Ancak çalışma sonuçlarının çoğu katılımcılardan gelen öznel raporlara dayanıyordu.

Kedi otu nispeten güvenlidir, baş ağrısı ve sindirim sorunları gibi hafif yan etkilere neden olabilir. Aşırı halsizlik ve uyuşukluk gibi etkilerin artma riski nedeniyle başka sakinleştirici kullanıyorsanız almamalısınız.

Kedi otu bitkisini süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

Papatya

Papatya, aynı zamanda dünyanın en popüler bitkisel ilaçlarından biri olan çiçekli bir bitkidir.

Çiçekler çoğunlukla çay yapmak için kullanılır, ancak yapraklar da kurutulabilir veya çay, tıbbi özler veya topikal kompresler yapmak için kullanılabilir.

Papatya binlerce yıldır mide bulantısı, ishal, kabızlık , mide ağrısı, idrar yolu enfeksiyonları, yaralar ve üst solunum yolu enfeksiyonları için bir çare olarak kullanılmıştır.

Bu bitki, birçoğunun sayısız faydasına katkıda bulunduğu düşünülen 100’den fazla aktif bileşik içerir.

Birçok test tüpü ve hayvansal çalışma, anti-enflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan aktivite göstermiştir, ancak yetersiz insan araştırması mevcuttur denilebilir.

Yine de, birkaç bilim insanı araştırması, papatyaların ishali, duygusal rahatsızlıkları ve ayrıca adet öncesi sendrom (PMS) ile ilişkili krampları ve osteoartrit ile bağlantılı ağrı ve iltihabı tedavi ettiğini göstermektedir.

Papatya çoğu insan için güvenlidir, ancak alerjik reaksiyona neden olabilir. Özellikle papatya, kanarya otu veya kadife çiçeği gibi benzer bitkilere alerjiniz varsa kesinlikle kullanmamalısınız.

Papatya bitkisini süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

Mürver

Mürver, tipik olarak Sambucus nigra bitkisinin pişmiş meyvesinden yapılan eski bir bitkisel ilaçtır. Baş ağrısı, sinir ağrısı, diş ağrısı, soğuk algınlığı, viral enfeksiyonlar ve kabızlığı gidermek için uzun süredir kullanılmaktadır.

Bugün, öncelikle grip ve soğuk algınlığı ile ilişkili semptomlar için bir tedavi olarak pazarlanmaktadır denilebilir.

Mürver, standart bir dozaj olmamasına rağmen şurup veya pastil olarak mevcuttur. Bazı insanlar mürverleri bal ve zencefil gibi diğer malzemelerle pişirerek kendi şuruplarını veya çaylarını yapmayı tercih ederler .

Test tüpü çalışmaları, bitki bileşiklerinin antioksidan, antimikrobiyal ve antiviral özelliklere sahip olduğunu göstermektedir, ancak bu araştırmalar yetersiz kalmıştır.

Birkaç bilim insanı çalışması, mürverin grip enfeksiyonlarının süresini kısalttığını gösterirken, geleneksel antiviral tedavilerden daha etkili olup olmadığını belirlemek için daha büyük çalışmalar yapmalıdırlar.

Kısa süreli kullanım güvenli kabul edilir, ancak olgunlaşmamış veya çiğ meyve zehirlidir. Bulantı, kusma ve ishal gibi semptomlara neden olabilir. Oldukça fazla dikkat etmelisiniz.

Mürver bitkisini süpermarketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz.

Daha fazla kültürlenmek için https://listelendin.com/kategori/kulturlendin/

Doğada ki En Faydalı Bitkisel İlaçlar yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Huawei, P30 İçin Avrupa'da Android 10 Güncellemesi Yayınladı
Huawei, P30 İçin Avrupa'da Android 10 Güncellemesi Yayınladı

Huawei'nin ABD yasağından sonra P30 serisinin yeni Android güncellemeleri alıp almayacağı çok tartışılmıştı. Korkulan olmadı ve Huawei, Avrupa'daki P30 ve P30 Pro kullanıcıları için...

iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği
iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği

Apple, iOS 13'le birlikte işletim sistemine bir dizi yeni güvenlik özelliği getirdi. Bluetooth ve konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili getirilen bu özellikler kullanıcıları az da olsa...

Ninja'dan Sonra Shroud da Twitch'i Bıraktı
Ninja'dan Sonra Shroud da Twitch'i Bıraktı

Twitch platformunun 7 milyondan fazla takipçisiyle en popüler yayıncılarından birisi olan Shroud, bugün itibariyle Twitch’i bıraktığını ve Ninja gibi yayınlarına Mixer’de devam...