Xiaomi, MIUI'daki Sinir Bozucu Reklamları Kaldıracak

Bir Xiaomi yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre arayüzdeki kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen reklamlar kaldırılacak.


Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, müşterilerilerine uygun fiyatlı olarak yüksek teknoloji ürünleri sunmaktadır. Şirket, yazılım geliştirme konusunda yeterli bütçeyi sağlamak için Android işletim sistemi üzerine kurduğu MIUI arayüzünde kullanıcılara reklamlar gösteriyor. Bu sayede hem tüketiciler uygun fiyatlı olarak telefonlara ulaşabiliyor, hem de şirket satışlarından daha yüksek gelir elde edebiliyor.

Xiaomi kullanıcıları, cihazları uygun fiyatlı olarak aldıklarından reklam gösterilmesinden büyük rahatsızlık duymuyor ancak bazı reklamlar kullanıcı deneyimini etkileyebiliyor. Xiaomi Ürün Direktörü Wang Teng Thomas, Weibo üzerinden yaptığı açıklamada MIUI arayüzündeki kullanıcıları rahatsız eden bazı reklamların kaldırılacağını duyurdu. Fakat tüm reklamlar değil yalnızca kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen reklamlar kaldırılacak.

Wang Teng Thomas, yakın gelecekte MIUI arayüzüne aşağıdaki bazı özellikleri getirmeyi planladıklarını da belirtti;

  • WeChat / QQ konuşmalarında kayıt alma imkanı.
  • Resim, fotoğraf, mesaj ya da diğer dosyalar için içindekilerin üç gün içinde otomatik olarak silindiği bir çöp kutusu.
  • Küçük boyutlu bazı içeriklerin görüntülenmesini kolaylaştıracak bir büyüteç.
  • 12 saat boyunca okunmayan bildirimlerin yeniden görüntülenebileceği bir bildirim kutusu.
  • Yalnızca SMS ve Telefon uygulamalarının kullanılabildiği bir Ultra Güç Tasarrufu modu.
  • Takvimde bir gün içindeki farklı olaylar için program ve uyarılar.

Xiaomi, kullanıcılarından yukarıda listelenen altı özellikten en çok görmek istedikleri üç özelliği seçmesini istiyor. En çok oy alan ilk üç özellik, MIUI’ın Çin versiyonuna eklenecek. Ancak bu özelliklerin global sürüm için yayınlanıp yayınlanmayacağı tam olarak bilinmiyor. Bununla birlikte bu özelliklerin MIUI 10 için mi yoksa MIUI 11 için mi geliştirileceği sorusu da şu an için havada duruyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Türkiye'de Girişimlerin İnternete Erişim Oranları Belli Oldu
Türkiye'de Girişimlerin İnternete Erişim Oranları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu, girişimlerin internet kullanımıyla ilgili bir araştırma yaptı. TÜİK'in araştırmalarına göre en az 10 çalışanı olan girişimlerin yüzde 94.9'unun internet...

iPhone Uygulamalarını Düzenlemek Artık Daha Kolay! 2021
iPhone Uygulamalarını Düzenlemek Artık Daha Kolay! 2021

iPhone’unuzdaki uygulama sembollerini yine tertip etmeyi tecrübe ettiyseniz, arka tarafta sinir bozuculuk olabileceğini biliyorsunuzdur. Apple, iTunes’a sanal bir iPhone ekranı ilave...

Microsoft, Eski Faresini Oyuncu Faresi Olarak Geliştiriyor
Microsoft, Eski Faresini Oyuncu Faresi Olarak Geliştiriyor

Microsoft, eski IntelliMouse Explorer faresini 2017’de çıkarmıştı ve şimdi şirket, Pro IntelliMouse versiyonuyla faresini bir adım daha ileri taşıyarak bir oyuncu faresi yaratıyor. ...