Ram Fiyatları %23 Arttı

Bildiğiniz üzere ülkemizde kur farklarından ötürü teknolojik eşyalarda fiyatlar tavan yapmış durumda. Japon üreticilerden gelen DRAM zammı haberi ise PC toplama hayali kuranları oldukça üzecek gibi görünüyor.


Uzunca bir süredir düşüş gösteren DRAM fiyatları, gelen son haberlere göre artış gösterecek. Geçtiğimiz günlerde Japonya, Güney Kore’ye yüksek teknolojili ticaret ürünlerinin satışı konusunda sınırlandırma koymuştu. Bu da yetmezmiş gibi Toshiba’nın tesislerinde oluşan elektrik kesintisi sebebiyle üretimin duraksaması da sebeplere eklenince fiyatlar hızla artışa geçti. Güney Kore, DRAM pazarının %70'ini elinde bulunduruyor. Üretilen bu bellekler; akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve televizyonlarda kullanılıyor.

Bu sebepler göz önüne alındığında önümüzdeki günlerde tedarik zincirinde yer alan; akıllı telefon, diğer bilgisayar bileşenleri, televizyon gibi elektronik eşyalarda da artış yaşanabilir. Bellek endüstrisinde Japonya, Tayvan ve Güney Kore, üretim ve paketleme birimleri açısından birbirine bağımlılar. DRAM alacakların elini çabuk tutması gerekebilir.

Bellek ve flash endüstrisinden gelişmeleri yansıtan DRAMeXchange, DRAM fiyatlandırmasında kriter olarak kullanılan 8GB DDR4 RAM fiyatlarının bir haftada 3,74 dolar arttığını söyledi. Buna göre DRAM fiyatları, bir hafta içinde %14,6 arttı, 5 Temmuz’a kadar ise %23’lük bir artış yaşandı.

Samsung ve SK Hynix gibi sektörün Güney Koreli devleri de Japonya’nın bu kararından etkilenirse DRAM fiyatlarındaki artışın hızla devam etmesi muhtemel. Hatta bu kısıtlamalar, akıllı telefon fiyatlarında da artışa yol açabilir. Umarız önümüzdeki günlerde harareti daha soğumuş DRAM fiyatları, tekrar uçuk fiyatlara çıkmaz ve sakinliğini korur.




Xiaomi'nin Dört Kameralı Telefon Patenti Ortaya Çıktı
Xiaomi'nin Dört Kameralı Telefon Patenti Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin, yakın zamanda Mi MIX 4 isimli bir telefonunu tanıtacağı biliniyordu ancak geçtiğimiz günlerde Xiaomi'ye ait bir patent dosyası ortaya çıktı. Çentiksiz ve çerçevesiz bir...

Apple Ürünleri En Ucuz Hangi Ülkelerde Satılıyor?
Apple Ürünleri En Ucuz Hangi Ülkelerde Satılıyor?

Apple fiyatları ülkeden ülkeye değişebiliyor. Bu değişiklikleri fırsat olarak kullanmak isteyenler için daha ucuz iPhone'ları nerde bulabileceğinizi gösteren bir internet sitesi mevcut. ...

Menajerlik oyunlarının efsane ismi hayatını kaybetti! 2020
Menajerlik oyunlarının efsane ismi hayatını kaybetti! 2020

Championship Manager 01/02 oyununun efsane isimlerinden Belaruslu daha önceki futbolcu Maxim Tsigalko hayata gözlerini yumdu. 37 yaşında olan daha önceki futbolcunun ölüm nedeni ise daha...