BKM Express’in Kapanacağı Tarih Açıklandı

Rekabet Kurumu, Bankalararası Kart Merkezi’nin dijital cüzdan uygulaması BKM Express’in kapanacağı tarihi açıkladı. BKM bu yılın sonuna kadar aktivitelerini sonlandıracak.


Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 21 Haziran 2012’de BKM Express adlı dijital cüzdan uygulamasını devreye sokmuştu. Daha sonra da Rekabet Kurumu bu hizmetin sonlandırılması kararını almıştı. 

30 Mayıs 2019’da alınan karar çerçevesinde, BKM’ye 2016’da tanınan muafiyet geri alınmıştı. Şirketin 60 gün içerisinde hizmetlerini sonlandırmasını gerektiren karar, Rekabet Kurulu tarafından bugün paylaşıldı. Rekabet Kurumu, yaptığı açıklamada “4054 Sayılı Kanun’un 5. Maddesi Uyarınca Bireysel Muafiyet Tanınması Talebi” başlıklı dosyanın sonuçlandığını duyurdu. 

Rapora göre BKM’nin sunduğu BKM Express, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesine aykırılık teşkil ediyor. Bu nedenle, aynı kanunun 8. maddesi kapsamında menfi tespit belgesi verilemeyeceği de dile getirildi. 4054 sayılı kanunun 5. maddesi kapsamında olan şartları da taşımadığı belirtilen hizmete muafiyet tanınamayacağı belirtildi. Bu nedenle de BKM’ye tanınan muafiyet geri alındı. 

BKM Express kapanmak durumunda

bkm express

Duyuruda ayrıca BKM’nin, gerekçeli Kurul kararının tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde hizmetlerini sona erdirmesi gerektiği açıklandı. Aksi durumda hem BKM hem de BKM’nin ortakları için 4054 sayılı kanunun 41. maddesi kapsamında soruşturma açılacağı belirtildi. BKM’nin ortakları arasında Akbank T.A.Ş. (AKBANK), QNB Finansbank A.Ş. (FİNANSBANK), T. Halk Bankası A.Ş. (HALKBANK), T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (ZİRAAT), T. Garanti Bankası A.Ş. (GARANTİ), T. İş Bankası A.Ş. (İŞ BANKASI), T. Vakıflar Bankası T.A.O. (VAKIFBANK), Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YAPIKREDİ), ING Bank A.Ş. (ING BANK) ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) yer alıyor. 

BKM, ortak komisyon bedeli belirleme yetkisini kaybederken 60 gün içerisinde her iki konu için de bireysel başvuru yapabilecek. BKM faaliyetlerinin hesap ayrıştırması 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren faal olacak. Karara göre BKM, 9 Kasım tarihinde ya kapatılacak ya da söz konusu muafiyeti kullanan özelliklerini devre dışı bırakacak. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




BioNTech Kurucusu Uğur Şahin’den Uyarı: ‘Durum toz pembe değil!’ 2021
BioNTech Kurucusu Uğur Şahin’den Uyarı: ‘Durum toz pembe değil!’ 2021

BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Alman Der Spiegel mecmuasının kapağında bulundu. BioNTech koronavirüs aşısı için ehemmiyetli izahlarda...

Motorola RAZR Efsanesi Katlanabilir Telefon ile Geri Dönecek
Motorola RAZR Efsanesi Katlanabilir Telefon ile Geri Dönecek

WIPO'ya göre Lenovo, klasik bir tuşlu telefon olan Motorola RAZR'ı katlanabilir akıllı telefon konseptiyle hayata geri döndürecek. ...

EA, Açık Dünya Star Wars Oyununu İptal Etti
EA, Açık Dünya Star Wars Oyununu İptal Etti

EA Games’in üzerinde çalıştığını açıkladığı açık dünya Star Wars oyununun iptal edildiği ve firmanın kaynaklarını başka oyuna kaydırma kararı aldığı ortaya çıktı. ...