Google Haritalar'a Profil Düzenleme Özelliği Geliyor

Dünyanın en çok tercih edilen navigasyon servislerinden biri olan Google Haritalar, yeni bir özellikle daha karşımıza çıktı. İnternet devi Google, bundan sonra Haritalar’daki kullanıcı profillerinin Android uygulaması üzerinden düzenlenebileceğini duyurdu.


Google Haritalar, her ne kadar bünyesinde pek çok işlevsel özellik bulundursa da, kullanıcıların genel profil ayarlarını mobil uygulama üzerinden düzenlemelerine imkan tanımıyordu. Önceden yalnızca içerik katkısında bulunarak aldığınız Yerel Rehber puanlarını kontrol ediyordunuz; ancak adınızı ya da özgeçmişinizi düzenleyemiyordunuz. 

Neyse ki Google, bu önemli eksiği kapatıyor. Haritalar’ın Android versiyonu için yayınlanan yeni güncelleme, profiliniz üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanızı sağlayacak. Hemen sol taraftaki bölümden “Profil” bölümüne tıklayarak, adınızı ve fotoğrafınızı düzenleyebilir, bir biyografi ekleyebilir veya içerik katkısında bulunduğunuz mekanların kimler tarafından görülebileceğini belirleyebilirsiniz. 

google maps yeni özellik

Google, söz konusu özelliği uygulamaya eklemiş olsa da henüz kullanıma sunmuş değil. Bu nedenle Google Haritalar uygulamasını son sürümüne güncelemiş olsanız dahi profil düzenleme özelliğini kullanamayacaksınız.

Google maps

Ayrıca iOS kullanıcılarının bu yenilikten ne zaman faydalanacağı hakkında da henüz bir açıklama yapılmadı; ancak söz konusu özelliğin yakın zaman sonra tüm Android ve iOS kullanıcıları için yayınlanması bekleniyor. 

Son dönemde yaptığı yeniliklerle platformu çok daha işlevsel bir yer haline getiren Google, merakla beklenen Gizli Mod özelliğini geçtiğimiz haftalarda Android kullanıcılara sunmuştu. Yeni modu etkinleştirmek için profil resminize dokunmanız ve karşınıza çıkacak Gizli Mod seçeneğine tıklamanız yeterli.




General Motors, gelecek ay yeni Chevy Bolt ve Bolt ‘EUV’yi tanıtacak 2021
General Motors, gelecek ay yeni Chevy Bolt ve Bolt ‘EUV’yi tanıtacak 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ merkezli araç üreticisi General Motors (GM), yenilenen Bolt araçlarını görücüye çıkarmak için geri sayıma başladı. Geçtiğimiz günlerde HANE’den...

Marvel’s Avengers Oyununun Çıkış Tarihi, Fragmanla Açıklandı
Marvel’s Avengers Oyununun Çıkış Tarihi, Fragmanla Açıklandı

E3 2019’da çıkış tarihi duyurulan oyunlara, Square Enix ve Crystal Dynamics tarafından geliştirilen Marvel’s Avengers de eklendi. ...

Epic Games, Fortnite 8. Sezon Pass'i Ücretsiz Yapıyor
Epic Games, Fortnite 8. Sezon Pass'i Ücretsiz Yapıyor

Apex: Legends'ın yarattığı rekabet ortamının oyuncuların işine geleceğini tahmin ediyorduk. Epic Games, oyuna daha fazla ilgi toplamak için 8. sezonun içeriklerini bu kez ücretsiz...