EMUI 10, Kendine Hayran Bırakacak Bir Özellikle Geliyor

Huawei'nin 8 Eylül'de beta testlerini başlatacağı Android Q tabanlı yeni arayüzü EMUI 10'un fazlasıyla etkileyici bir özelliği ortaya çıktı.


Huawei'nin akıllı telefonlarında kullandığı Android tabanlı arayüz, kullanıcılar tarafından sevilerek kullanılıyor. Bir yandan mevcut sürüm yükseltmelerini farklı modelleri için sunmaya başlayan Huawei, diğer yandan da Android Q tabanlı EMUI 10 için çalışmalarını sürdürüyor. 

İlerleyen dönemlerde kullanıcıların hizmetine sunulacak olan EMUI 10, Android Q'nun tüm nimetlerinden faydalanacak. Ancak Huawei'ye göre EMUI 10, Android Q'dan çok daha fazlasını içerecek. EMUI 10'un yeni ortaya çıkan bir özelliği ise havadan fotoğrafçılığı seven teknoloji tutkunlarını mest edeceğe benziyor.

emuı 10

Hatırlanacağı üzere Huawei, geçtiğimiz haftalarda yeni ürünlerini tanıttığı Huawei Geliştirici Konferansı'nı düzenledi. Etkinlikler kapsamında hem şirketin kendi işletim sistemi Harmony OS hem de EMUI 10 tanıtıldı.

Huawei, düzenlediği etkinlikler sırasında DJI Mavic 2 drone'una canlı video bağlantısı gerçekleştirdi. Drone'dan yüksek çözünürlüklü görüntüler almayı başaran şirket, bunu anlık görüntüler sayesinde yaptı. Başka bir deyişle EMUI 10, drone'larla bağlantı kurarak canlı yayınlar gerçekleştirebiliyor. Huawei'nin açıklamalarına göre böyle bir özelliğe dünyada ilk kez EMUI 10 sahip olacak.

emuı 10

Drone'la yüksek çözünürlüklü canlı yayın özelliğinin yanı sıra EMUI 10, "WCAG 2" sertifikasına sahip bir karanlık mod desteğiyle gelecek. EMUI 10'un karanlık modu üçüncü parti uygulamalar için de kullanılabilecek. Ayrıca bu arayüz, ekran yakınlaştırmasının daha etkili kullanılabilmesi için "Magazine Design" tasarımına sahip olacak.

Huawei, EMUI 10'la sadece görsel değişikliklere de odaklanmıyor. Yeni arayüzle birlikte kullanıcılar, bugüne kadar görülmemiş bir hızda EMUI 10 deneyimi yaşayacaklar. Huawei'nin açıklamalarına göre EMUI 10'un Turbo Link özelliği yüzde 70, GPU Turbo özelliği yüzde 60 ve EROFS dosya sistemi yüzde 20 daha hızlı olacak.

Huawei'nin yeni arayüzü EMUI 10 için geri sayım devam ediyor. EMUI 10'un ilk betası 8 Eylül'de yayınlanacak ve Android Q tabanlı bu arayüzün betası, ilk kez P30 ve P30 Pro'larda kullanılacak. Eylül ayının sonuna gelindiğindeyse Mate 20, Honor 20, Honor V20, Honor 20 Pro ve Honor Magic 2 gibi modeller EMUI 10'u beta süreci kapsamında kullanmaya başlayacak.




Xiaomi, Yeni Yapay Zekalı Çeviri Sistemini Duyurdu
Xiaomi, Yeni Yapay Zekalı Çeviri Sistemini Duyurdu

Birçok alanda teknoloji üreten Çinli tüketici elektroniği devi Xiaomi, yapay zeka destekli gerçek zamanlı çeviri cihazını tanıttı. ...

Bethesda, Fallout 76'yı 900 Saat Oynayan Oyuncuyu Banladı
Bethesda, Fallout 76'yı 900 Saat Oynayan Oyuncuyu Banladı

Ticari açıdan adeta bir felakete dönüşen Fallout 76 vakası, bir de garip yönetim hatalarıyla gündeme geldi. Bir Fallout hayranı, oyunu çok oynadığı için banlandı. ...

Apple, Susam Sokağı'yla Çocuklara Kodlamayı Öğretecek
Apple, Susam Sokağı'yla Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Bugün düzenlediği "Gösteri Zamanı" etkinliğiyle Apple, çocuklara yönelik yeni çalışmasını da duyurdu. ...