Huawei, Kamerasını Geliştirmek İçin Meitu ile Çalıştı

2019 Huawei Geliştirici Konferansın’da şirket, kendi işletim sistemi olan Harmony OS haricinde yeni geliştirdikleri teknolojileri de duyurdu. Şirket, yeni kamera algoritmasında bir başka Çin devi olan Meitu ile birlikte çalıştı.


Huawei, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Geliştirici Konferansı 2019 etkinliğinde kendi geliştirdiği işletim sistemi dışında yeni teknolojileri de gün yüzüne çıkardı. Görünüşe göre şirket, yeni kamera algoritmasında Meitu ile birlikte çalışmış. Anladığımız kadarıyla yeni nesil Huawei telefonlar, piyasadaki en iyi kameralara sahip olacak.

Meitu, 2019 Huawei Geliştirici Konferansı'nda müşterilerin isteklerini karşılayabilmek için yeni nesil kamera algoritmalarında Huawei ile birlikte çalıştıklarını duyurdu. Bu ortaklık, sadece Meitu’nun veya Huawei’nin değil tüm endüstrinin yararına olabilir.

Çinli üreticiler, kamera konusunda güçlerini birleştiriyor:

kamera

Meitu, genellikle verimli algoritmaları ve görüntüleme patentleri ile tanınıyor. Yakın zamana kadar şirket, selfie güzelleştirici uygulamaları yapması ile biliniyordu ancak daha sonra direkt olarak selfie odaklı akıllı telefonlar üretmeye başladı.

Şirketin akıllı telefon kolu Xiaomi’ye satıldı ancak hâlâ yaygın olarak Meitu’nun kamera optimizasyon algoritması kullanılıyor. Ayrıca Huawei dışında Xiaomi de kamera algoritmalarını geliştirmek adına Meitu ile birlikte çalışmaya başladı.

Apple ve Samsung'un yapılan kamera testlerinde öne çıkması hatta geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy Note10'un DxOMark sonuçlarında zirveye yerleşmesi, akıllı telefon sektöründeki kamera yarışını daha da kızıştıracak gibi görünüyor. Çinli üreticilerin yaptığı iş birliği de gelecekte akıllı telefon kameralarında birçok yeniliğin önünü açabilir. Akıllı telefon kamera mücadelelerinde kimin galip geleceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




HTC, Blockchain Telefonunun Ucuz Bir Versiyonunu Duyurdu
HTC, Blockchain Telefonunun Ucuz Bir Versiyonunu Duyurdu

Yılların akıllı telefon üreticisi HTC, kripto para cüzdanı telefonunun bütçe modelini açıkladı. ...

Apple, iOS 13.2.3 Güncellemesini Yayınladı
Apple, iOS 13.2.3 Güncellemesini Yayınladı

iOS 13 yayınlandığından beri birbiri ardına sürekli güncellemeler yayınlayan Apple, bu güncellemelerine son olarak iOS 13.2.3 güncellemesini ekledi. Son zamanların en kapsamlı...

Yerli ve Milli Baz İstasyonu ULAK Külliye'ye Kuruldu
Yerli ve Milli Baz İstasyonu ULAK Külliye'ye Kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un desteği ve talimatıyla ULAK baz istasyonu kuruldu. ...