HUPROG, 6-7 Nisan'da Hacettepe'de Gerçekleştirilecek

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu, 6-7 Nisan tarihlerinde Hacettepe'nin ilk programlama yarışmasını gerçekleştirecek.


Association for Computing Machinery kısa adıyla ACM, 100.000’i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğu. 1947 yılında New York’ta kurulan ACM, kurulduğu günden bu yana yayınladığı dergileri, zengin kütüphanesi ve bünyesinde barındırdığı profesyonel kulüpleri, özel araştırma grupları ve öğrenci kollarıyla bilgisayar bilimlerinin ilerlemesine öncülük etmekte.

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ise, ACM’e bağlı dünya üzerindeki 821, Türkiye’deki 13 öğrenci kolundan birisi. 2010 yılında kurulan topluluk, kurulduğu günden bu yana öncelikle Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olmak üzere ulaşabildiği tüm öğrenciler için bilgisayar bilimlerine ilgiyi artıracak ve bu alanda farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemekte. 

Bu etkinliklerden biri olan HUPROG da Türkiye'deki tüm lisans ve ön lisans öğrencilerine açık olan ve ön elemesi 22-23 Mart 2019 tarihlerinde online ortamda, finali iste 6-7 Nisan 2019 tarihlerinde, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde, Hacettepe Teknokent’te gerçekleştirilmesi planlanan bir algoritmik programlama yarışması. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan yarışmada ödül ve katılım gittikçe artmaktadır.

İlk senesinde kazananlara tişört verilen HUPROG’da, ikinci sene toplam 6 bin, üçüncü sene toplam 13 bin lira ödül dağıtılmıştır. HUPROG’19 ‘da ise ödül havuzu 19 bin liradır. Webtekno'nun sponsorlarından biri olduğu yarışma, "HackerRank" ortamı üzerinde gerçekleştirilip; katılım takımlar halinde olacak. Bireysel katılımlar, tek kişilik takımlar gibi değerlendirilecek.

Takımlar maksimum 3 kişilik olup yarışmaya katılacak takımlar, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşmesi beklenen ön elemeyle belirlenecek ve eleme sonucunda ilk 15 sırada bulunan takımlara yarışmaya katılma hakkı tanınacak. Yarışma her ne kadar online bir platformda gerçekleşecek olsa da fiziksel katılım koşulu da aranmakta; takımlar 16 saat boyunca kulüp tarafından belirlenen bir alanda yarışacaklar.

Yarışma, diğer programlama yarışmalarından da alışılagelmiş olduğu üzere, zorlukları ve puanları farklı olan problemlerden oluşacak. Takımlar bu problemleri istenilen şekilde çözerek, yazdıkları programlarla sorular için belirlenen puanları toplayacak. Bu süreçte yarışmacıların yazdıkları algoritmanın çözebildiği girdi miktarı ve bu girdileri belirlenen zaman sınırları içerisinde işleyip çözüme ulaşabilmesi dikkate alınacak. Yarışmada en yüksek puana ulaşan 5 takım ödüllendirilecek ve katılan her takıma, katılımdan dolayı ufak bir hediye verilecek. Yarışmaya katılım için son kayıt tarihi ise 22 Mart’tır. 

Daha detaylı bilgi için huprog.acmhacettepe.com sitesini ziyaret edebilir veya [email protected] adresine yazabilirsiniz. Katılmayı düşünen tüm arkadaşlarımıza Webtekno ailesi olarak başarılar dileriz.




OnePlus'ın Yeni Amiral Gemisi Ortaya Çıktı
OnePlus'ın Yeni Amiral Gemisi Ortaya Çıktı

Birkaç gün önce OnePlus 7 Pro olduğuna inanılan bir telefonun teknik özellikleri ve fotoğrafları internete sızmıştı. Cihazın, OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro 5G ile beraber birkaç ay içinde...

Apple’ın yeni iPad’i daha satışa çıkmadan indirime girdi
Apple’ın yeni iPad’i daha satışa çıkmadan indirime girdi

128 GB hafızaya sahip yeni iPad 20 dolar, yani 113 Türk Lirası, daha ucuza Amazon’da satışa sunuldu. Henüz satış128 GB hafızaya sahip yeni iPad 20 dolar, yani 113 Türk Lirası, daha ucuza...

Tematik turizm: Kuşadası’nda ‘Mars Colony’ kurulacak
Tematik turizm: Kuşadası’nda ‘Mars Colony’ kurulacak

Mars’ta yakın gelecekte kurulması planlanan koloni gerçek oluyor. Ancak şimdilik Aydın’ın Kuşadası ilçesinde: Mars Colony.Turizmi çeşitlendirmek isteyen Kuşadası Belediyesi, Mars...