Videolardaki Hareket Eden Nesneleri Silen Yapay Zeka

Bir geliştirici, videolarda belirlediğiniz nesneleri anında silebilen bir program geliştirdi. İstenmeyen nesneleri takip ederek içeriğe uygun doldurma işlemini uygulayan program, video düzenleme konusunda büyük bir yeniliğin ilk adımı gibi görünüyor.


Yapay zekanın her geçen gün biraz daha gelişmesiyle birlikte yapay zeka destekli uygulamaların ve programların ilginç işler başardığını görüyoruz. Zifiri karanlık fotoğrafları aydınlatabilen, iki boyutlu görselleri üç boyutlu görsellere çeviren ve selfie'leri avatarlara çeviren yapay zeka, şimdi de videolarda bulunan istenmeyen nesneleri ortadan kaldırıyor.

Videoda istemediğiniz bir görüntüyü kaldırmak için yapmanız gereken tek şey, nesneyi bir kutu içerisine almak. Bu noktadan sonrasını kendi kendine halleden program, hareket eden nesneleri içeriğe uygun şekilde doldurarak sanki nesne hiç orada olmamış gibi bir görüntü oluşturuyor.

Tabii ki programın tamamen kusursuz çalışmadığını belirtmekte de fayda var. Bazı görüntülerde açıyı bozma ya da belirli izler bırakma durumu olan programın tam olarak tamamlanmamış olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamanın geliştiricisi, Programın kodlarını GitHub'da paylaştığını belirtti. Geliştirici, programı hazırlarken SiamMask ve Deep Video Inpainting isimli iki adet eğitim modelini kullandığını belirtti. SiamMask isimli model, videolardaki nesneleri takip etmek için kullanılırken ikinci modelse görüntülerdeki nesneleri maskelemek için kullanılıyor.




Google: Dolandırıcılık İçin Koronavirüs Kullanılıyor
Google: Dolandırıcılık İçin Koronavirüs Kullanılıyor

İnsanların korkularını kendi çıkarları için kullanan art niyetli insanlar bugün yeniden karşımıza çıktı. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insanın evlerine...

Fotoğrafların Arka Planını 3 Saniyede Silen Ücretsiz Site
Fotoğrafların Arka Planını 3 Saniyede Silen Ücretsiz Site

Photoshop veya benzeri uygulamalar hakkında teknik bilgiye sahip olmayanların çok işine yarayabilecek, işlevsel bir siteye göz atıyoruz. ...

Sharp, Skype Kurumsal Sertifikalı İlk Windows Ekranı Tanıttı
Sharp, Skype Kurumsal Sertifikalı İlk Windows Ekranı Tanıttı

Sharp dünyada bir ilki gerçekleştirerek Skype Kurumsal sertifikalı ilk Windows işbirliği bilgisayarını tanıttı. Ekran, öncelikli olarak iş dünyasını ve toplu çalışma ortamlarına...