Google, Adsense'in Mobil Uygulamasının Fişini Çekiyor

Google, internet sitesi sahiplerinin yayınlarında reklam göstererek para kazanmasını mümkün kılan AdSense hizmetinin akıllı telefonlar için geliştirilmiş mobil uygulamasını yayından kaldırmaya hazırlanıyor. AdSense mobil uygulaması, 2019 yılı sonunda tamamen tarih olacak.


Google'ın internet yayıncıları için gelir kaynağı oluşturan reklam servisi AdSense, bugün pek çok geliştirici tarafından kullanıyor. Hizmetin hem Android hem de iOS için geliştirilmiş olan mobil uygulamaları da bulunuyor ancak Google, bu uygulamaların fişini çekmeye hazırlanıyor.

AdSense Ürün Yöneticisi Andrew Gildfind tarafından yapılan açıklamalara göre Google, mobil uygulamalarla uğraşmak istemiyor. Bunun yerine daha iyi bir mobil internet sitesi arayüzüne yoğunlaşacaklarını ifade eden Gildfind, bu konuyla ilgili büyük yatırımlar yapacaklarını söyledi.

google adsense

Gildfind'ın açıklamalarına göre AdSense'in mobil arayüzü hem daha hızlı olacak hem de kolay kullanımıyla kullanıcılara rahat bir deneyim yaşatacak. Mobil arayüzü optimize edeceklerini açıklayan Gildfind, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için yeni teknolojilerden faydalanacaklarını açıkladı.

AdSense'in mobil uygulaması önümüzdeki aylarda kullanımdan kalkacak. 2019 yılının sonuna gelindiğinde ise Google, bu mobil uygulamayı uygulama mağazalarından kaldıracak ve Google AdSense'in mobil uygulamaları tamamen tarihe karışacak. 

Görünen o ki Google, farklı uygulamalarla uğraşmak yerine tek bir platforma ağırlık vermek ve en iyi kullanıcı deneyimini sunmak istiyor. İlerleyen dönemlerde Google'ın aldığı bu kararın doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu hep birlikte görebileceğiz.




Xiaomi'nin Yeni Giriş Seviye Kralı Redmi 8 Ortaya Çıktı
Xiaomi'nin Yeni Giriş Seviye Kralı Redmi 8 Ortaya Çıktı

Xiaomi, sene içerisinde alt seviye cihazlarına verdiği Redmi model adını başlı başına bir firma haline getirmiş ve Redmi 7 ve Redmi 7A cihazlarını tanıtmıştı. Şirketin en çok satan...

Ed Sheeran hakkında bilmediğiniz 20 bilgi
Ed Sheeran hakkında bilmediğiniz 20 bilgi

Şarkıcı / söz yazarı Edward Christopher Sheeran (daha çok Ed Sheeran olarak bilinir), hayranlıkla büyüdüğümüz bir müzik dahisidir. En yakın arkadaşlarından biri ve country müziği...

Google, Anroid’e Hayat Kurtaran Bir Uygulama Ekleyecek
Google, Anroid’e Hayat Kurtaran Bir Uygulama Ekleyecek

Google, trafik kazası durumlarında hayat kurtaran yeni bir uygulamayı Android’e eklemeye hazırlanıyor. Uygulama, trafik kazasının ardından durumunuzu kontrol edecek ve gerekli durumlarda...