Microsoft, Windows 8'deki Mağazasının Fişini Çekiyor

2016 yılında Windows 8 desteğini sona erdiren Microsoft, şimdi de Windows Mağaza'nın fişini çekmeye hazırlanıyor.


Windows 7'den sonra devrim niteliğinde gelen Windows 8, Microsoft için kısa bir geçişte kullanılmış, ardından desteğini bitirmişti. Windows 10 ile yollarına devam eden Microsoft, Windows 8 için mağazada bulunan uygulamaların güncellenmesini durduruyor. Microsoft daha önce yayınlanan resmi programlarına göre 2023'te sonlanacak olan durum, sessiz sedasız yapılan değiştirme ile 1 Temmuz 2019'a alındı. 

Yazılı programda tarihi değiştirdikten sonra madde ekleyen Microsoft, geliştiricilerin uygulamalarını mağaza üzerinden güncellemeye devam edebileceklerini, ancak bunun Windows 8 kullanıcılarına ulaştırılmayacağını belirtti. Windows 8.1 için böyle bir durum ise söz konusu değil. Windows 8.1 kullanıcıları 2023'e kadar Microsoft Mağazası üzerinden işlemlerine devam edebilecekler. 

2012 yılında piyasaya sürülmüş olan Windows 8, hala azımsanmayacak bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyor. Windows 8 kullanıcıları 2016 yılından beri destek almasalar da bu durum onlar için bir şey ifade etmiyor gibi görünüyor ancak Microsoft'un bu gibi hamleleri ile Windows 8'i tamamen bitirmek istediği görülüyor. Zaten kullanıcılar için de ücretsiz olarak Windows 8.1'e geçiş imkanı sunuluyor. Microsoft, Windows 8.1'in temel desteğini 9 Ocak 2018'de bitirdi. İşletim sisteminin gelişmiş desteği ise 10 Ocak 2023'te sona erecek.




Çernobil, Bir Oyunda Yeniden Oluşturuluyor
Çernobil, Bir Oyunda Yeniden Oluşturuluyor

Steam’in en çok satan oyunlarından biri olan Chernobylite, ilginç bir özelliğe sahip olduğunu doğruladı. Oyun geliştiricileri, 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinden sonra...

Xiaomi Mi Note 8 PRO İncelemesi
Xiaomi Mi Note 8 PRO İncelemesi

Fiyat/Performans Oranı En Yüksek 5 SSD
Fiyat/Performans Oranı En Yüksek 5 SSD

Son yıllarda bilgisayarlarımızın vazgeçilmez parçası olan SSD'ler, birçok işi ciddi derecede hızlandırıyor. Bir SSD sahibi olmak içinse tonla para harcamanıza gerek yok. ...