Facebook Minecraft İçin Bir Sanal Asistan Üzerinde Çalışıyor

Son dönemlerde PewDiePie ile birlikte popülaritesine tekrar kavuşan Minecraft, bir sanal asistana sahip olacak. Sosyal medya devi Facebook bu sanal asistanı şu anda geliştiriyor.


Facebook, popüler sandbox oyunu Minecraft için sanal bir asistan geliştiriyor. Bu atılımla birlikte sosyal medya devi, yapay zekânın çoklu işlemdeki eksikliklerini gidermeyi planlıyor. Facebook’un araştırma ekibinin geliştirdiği Minecraft sanal asistanı, insanlarla etkileşime geçebilecek ve oyuncunun isteğini yerine getirebilecek.

Bu sayede de yapay zekânın çoklu işlem yeteneğini geliştirebilmesi için uygun bir zemin sağlanmış olacak zira oyunun aylık aktif 91 milyon oyuncusu var. Facebook araştırma ekibinden Arthur Szlam, durumu “Oyuncuların bu oyunda yapabileceği şeyler neredeyse sınırsız. RAM’inizin yettiği kadar haritaya blok sığdırabiliyorsunuz” şeklinde ifade ediyor.

minecraft sanal asistan

Eğer bu sanal asistan ilginizi çektiyse sizler için iyi bir haberimiz var: Araştırmacılar bu sanal asistanın buradan indirebileceğiniz erken bir sürümünü yayınladı. Nasıl kullanılabileceği de sayfanın alt kısımlarında anlatılıyor.

Bu asistanın, dünya çapındaki oyuncuların Minecraft’tan daha fazla verim almasını sağlama potansiyeli bir hayli yüksek gibi görünüyor. Bu yeni sanal asistan hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın :)




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




'Süper fare'li kargo Uluslararası Uzay İstasyonu'nda
'Süper fare'li kargo Uluslararası Uzay İstasyonu'nda

ABD merkezli roket üreticisi SpaceX’in, içinde “süper fareler”in bulunduğu Dragon kargo mekiğiABD merkezli roket üreticisi SpaceX’in, içinde “süper...

'Yapay Zekâya Kendi Çocuklarınız Gibi Davranın' Önerisi
'Yapay Zekâya Kendi Çocuklarınız Gibi Davranın' Önerisi

Yapay zekâlar hakkında ortaya atılan birçok görüş bulunuyor ve bunlardan bazıları yapay zekâya sahip robotların gelecekte dünyayı ele geçireceği etrafında birleşiyor. Peki bunun...

Fidye Yazılımlarından En Çok Etkilenen Ülkeler Açıklandı
Fidye Yazılımlarından En Çok Etkilenen Ülkeler Açıklandı

Fidye yazılımları tüm dünyadaki işletmeleri ve kişileri hedeflemekte ve büyük tehditler oluşturmakta. Yayınlanan bir raporda, fidye yazılımlarından en çok etkilenen ülkeler...