Windows 10 Önizlemesi, Telefonunuz Uygulamasını Geliştiriyor

Yeni Windows 10 önizlemesi ile birlikte erişim iyileştirmeleri, bildirimlerden cevaplama ve yeni özellikler telefonunuz uygulamasına eklenecek.


Windows 10 için yeni bir önizleme kurulumu geldi. Testlere katılan kişiler, 2020’nin ilk yarısında çıkacak olan 20H1 güncellemesini kurcalamaya devam ediyor. Güncelleme, Telefonunuz uygulaması için bazı güzel özellikler getirecek.

Kurulum 18908 ile birlikte uygulamaya yeni eklenecek özellikler arasında ekran okuma yer alıyor. Telefonunuz uygulaması artık TalkBack üzerinden Narrator ile eşleşme sağlayabiliyor. Narrator, Microsoft Windows’da bulunan hafif bir ekran okuyucu yardımcı programıdır. Windows 10 ekran okuyucu ile telefonda önemli bulduğunuz şeyleri görebilecek ve telefon ekranınızı bilgisayar ekranında görebileceksiniz.

Focus Tracking adlı özellik ise farenizin imlecinin ekranda bulunduğu yere ya da klavyede bastığınız tuşlara göre uygulama ikonlarının büyümesini sağlıyor. Bu özellik otomatik çalışıyor.

Ekranlardan bahsetmişken, yeni bir özellik sayesinde telefon ekranınızı bilgisayardan görebiliyorsunuz. Bu özellik belli telefonlarda destekleniyor; bunlar arasında en öne çıkanlar ise Samsung Galaxy A8 ailesi. Daha sonra farklı telefonlar da bu sisteme uyumlu hale getirilecek, en azından Microsoft öyle söz verdi.

Telefonunuz uygulaması, bilgisayarınızın klavye dilini ya da dizilimini değiştirebildiğiniz ancak telefon klavyenizin bu değişiklikten etkilenmediği bir özelliğe de sahip.

Telefonunuz özelliği ayrıca MMS alıp gönderebilecek, bilgisayarda yazdığınız mesajlara emojiler ekleyebilecek.

Metin mesajlarına bildirimler üzerinden hızlı cevap verebilmek de yeni sistemin özellikleri arasında yer alacak. Telefonunuza fiziksel olarak erişmeniz gerekmeyecek.

Uygulama arayüzünde ve uygulamanın senkornizasyonunda çeşitli iyileştirmeler de yapıldı. Böylece mesajlar, bildirimler ve fotoğraflar mobil veri üzerinden de bilgisayara iletilebiliyor. Bu özellik bazı durumlarda faydalı hale geliyor.

Sonuç olarak, Microsoft yavaş yavaş ama emin adımlarla oldukça kullanışlı bir uygulama geliştiriyor. Telefonunuz uygulaması, Microsoft’un ilerlemek için çözmesi gereken bulmacanın önemli bir parçası olacak ve telefonlar ile bilgisayarları daha yakın hale getirecek.




Steam'in Indie Oyun Geliştiricileri Zora Sokan Güncellemesi
Steam'in Indie Oyun Geliştiricileri Zora Sokan Güncellemesi

Valve’ın Steam’e getirdiği son güncelleme, bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarının daha az göz önüne çıkmasına sebep oluyor. Aslında tam tersi olması için yayınlanan...

OPPO, yansıtıcı aynaya sahip çift taraflı açılır kameralı bir Akıllı Telefon tasarımının patentini aldı 2021
OPPO, yansıtıcı aynaya sahip çift taraflı açılır kameralı bir Akıllı Telefon tasarımının patentini aldı 2021

OPPO, kız kardeşi Vivo ile beraber açılır kamera mekanizmasının ilk uygulayıcılarından biriydi. Şirket ayrı olarak ara sıra garip tasarımların patentini de...

Razer'ın Dünyanın İlk Optik Klavyeli Laptopu Satışta
Razer'ın Dünyanın İlk Optik Klavyeli Laptopu Satışta

Oyun sektörünün önemli isimlerinden Razer, dünyada ilk kez bir dizüstü bilgisayara optik klavye eklemeyi başardı. Şirketin, "Blade 15 Advanced" modelinde yer alan bu klavye, daha hassas ve...