Engelli Sitelere Girmenizi Sağlayan Eklenti: KProxy

Engelli sitelere giriş imkanı sağlayan, hem sitesinden hem de Chrome eklentisi olarak da kullanılan KProxy ile internette dilediğiniz gibi dolaşabilirsiniz. Tamamen ücretsiz uygulama nasıl kullanılır, içerisinde neler var gibi soruların cevabına gelin beraber bakalım.


Günümüzde artık sitelerin yasaklanması çok kolay hale geldi. Hangi firma olursanız olun, eğer ülkelerin kurallarına uymazsanız ya da yayınlanmaması gereken içerikleri yayınlıyorsanız ilgili ülkelerde yasaklanmanız çok normal hale geldi. Ancak bu durumdan sitelerden daha çok kullanıcıları etkileniyor.

Örneğin geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de YouTube yasaklanmıştı. Günde 5 milyardan fazla videonun seyredildiği YouTube bu durumdan çok ciddi şekilde etkilenmese de, biz günlük kullanımlarımız konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Birçok kişi bu tarz durumlarda engelli sitelere giriş için VPN kullanıyor. Ancak VPN’ler de belli bir kullanımdan sonra ücretli olabiliyor.

engelli sitelere giriş

Proxy siteleri ile VPN kullanmadan, site üzerinden yasaklı siteler arasında gezinmenizi sağlıyor. Ücretli proxy siteleri de var KProxy gibi ücretsiz olanları da. Hâlâ yasaklı olan Vikipedi veya YouTube gibi dönemsel yasaklamalarda bu tarz siteleri kullanabilirsiniz.

KProxy nedir:

"KProxy nedir" diye soracak olursanız kısaca internet siteleri arasında yasak dinlemeden rahatlıkla dolaşmanızı sağlayan bir eklenti. Onu en çekici yapan özellikleri ise internet bilgilerinizi tamamen koruması ve KProxy IP Adress özelliği ile ip adresinizi değiştirerek tamamen gizli olarak internette dolaşmanız.

2005 yılında kurulan KProxy, şu an ylık 1.5 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Firmanın temel olarak en iddialı olduğu konular hız, güvenlik, koruma ve gizlilik. Bu konularda çok iyi olduklarını iddia eden firmanın, size vaat ettiği özellikler şunlar:

  • Chrome veya Firefox eklentisi olarak kullanma
  • KProxy Extension ile %100 şifreli ve güvenli gezintiler.
  • %100 erişim: Engelli sitelere sorunsuz ve hızlı erişim.
  • Bir VPN’den daha iyi olması.
  • Tamamen ücretsiz kullanımı.

KProxy nasıl kullanılır:

KProxy için iki tane kullanım yöntemi var. Dilerseniz buradan direkt kendi sitesine giriş yapabilirsiniz. Ardından karşınıza çıkan sekmeye gitmek istediğiniz internet sitesini yazın. Saniyeler içerisinde yasaklı veya olmayan istediğiniz sitede olacaksınız. Ancak kendi sitesinden yapılan gezintilerde video izlemek çok zor oluyor. Hatta çoğu zaman açılmıyor. Eklentisinde ise bu sorunların hiçbiri olmuyor.

Google Chrome ve Firefox tarayıcılarına eklenti olarak da kurulan KProxy, eklenti yazılımında tipik bir VPN sistemi gibi çalışıyor. Eklentiyi kurduktan sonra ücretsiz olarak Fransa veya Kanada sunucularından herhangi birine bağlanarak, güvenli bir şekilde siteler arasında dolaşabilirsiniz. Türkiye’den kullanacak kişilerin hızlı ve güvenli bir internet kullanımı için Fransa’yı seçmeleri gerekiyor.

Sunucu olarak Fransa’yı seçmeniz gerekiyor:

kproxy sunucular, nedir

VPN kullanırken size en yakın sunucuyu seçmeniz her zaman daha hızlı bir hizmet almanızı sağlar. KProxy ücretsiz sürümü içerisinde iki adet sunucu tercih edebiliyorsunuz; Fransa ve Kanada. Türkiye’ye daha yakın olan Fransa’yı seçerek yasaklı siteler arasında çok hızlı bir gezintiye çıkabilirsiniz. KProxy IP Adress özelliği sayesinde de bu gezintileri tamamen gizli bir kimlik ile yaparsınız.

Tamamen güvenli internet gezintisi: 

Tamam hızı çok iyi ancak güvenli değilse hiçbir anlamı yok diyebilirsiniz. Ancak KProxy hızlı olması kadar güvenliğe de çok fazla önem veriyor. Eklenti içerisine gömülü KProxy IP Adress sistemiyle, kimliğinizi otomatik olarak gizleyerek gezinti yapmanızı sağlıyor. Ayrıca çok önemli bir şey daha yapıyor.

Uygulamanın güvenliğe çok önem verdiğini söyledik. Hatta bilgisayar korsanlarına karşı savaş açmış durumdalar. Öyle ki yasal sitede ve eklentide olmayan bir güvenlik ağına sahipler. İnternet gezintilerinizi tamamen şifreli bağlantılar üzerinde yapıyorsunuz. Şifre ve kredi kartı gibi bilgileriniz ise tamamen şifreleniyor. Yani bir hacker tarafından ele geçirilmesi çok zor oluyor.

Ücretli ve ücretsiz sürümleri arasındaki farklar:

kproxy, engelli sitelere giriş

KProxy tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bir eklenti. Ancak dilerseniz ücretli sürümünü de satın alabilirsiniz. Ücretsiz sürümünde 2, ücretli sürümünde ise 6 sunucu yer alıyor. Bu sunucular da herkesin kullanabildiği değil, sadece ücretli sürüme sahip kullanıcıların yer aldığı sunucular.

Ücretsiz sürümde birçok reklam görebilirsiniz ya da nadir de yaşansa sunucuların yavaşladığını. Ancak ücretli sürüm sunucuları tamamen premium hesabı olan kullanıcılara açık olduğundan firma hiç çökme yaşanmayacağını iddia ediyor. Ayrıca ücretli sürümde internet sitelerinden sınırsız sayıda download yapabilirsiniz.

KProxy Premium sürümüne sahip olduğunuzda elde edeceğiniz eklenti özellikleri:

  • Özel premium sunucularına erişim.
  • Sınırsız indirme.
  • Çökmeyen sunucular.(Hep aynı hız)
  • Sadece aktif olduğunuz günler ödeme yapmak.
  • Eklentiyi sınırsız kullanma.
  • Reklamsız.
  • 30 gün içinde para iadesi.

Proxy uygulamaları arasında en hızlısı olabilir:

KProxy’i tarayıcımıza kurduktan sonra hemen testlere başladık. Klasik bir VPN sistemiyle çalıştığı için ilk başta yavaş olabileceğini veya videolarda ara sıra donma yapabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak sonuç hiç de öyle değil. Sanki arada hiç bir eklenti yokmuş gibi hızlı. Hatta bir ara eklentinin açık olduğunu bile unutturdu. Video izlerken bile saniyeler içerisinde Full HD bir videoyu yükleyebiliyor.

Sitesinden kullandığınız zaman ilk önce algılaması biraz bekletiyor. Biraz dediğimize de bakmayın. Yaklaşık 5-6 saniye. Ardından yine sorunsuz bir şekilde istediğiniz siteye girebiliyorsunuz. Kısacası daha önce kullandığınız tüm ücretsiz VPN ve Proxy servislerinden çok daha hızlı bir eklenti. Bu hızı Türkiye’den yakalamak için de Fransa sunucusunu seçmeyi unutmayın.

KProxy hesap oluşturma:

kproxy, engelli sitelere giriş, hesap oluşturma

Eklentiyi açtıktan sonra giriş yapmak isterseniz öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Şu an hesap oluşturmanın ekstra bir özelliği yok. Sadece ücretli sürüm alacaksanız hesap oluşturabilirsiniz. Bu nedenle biz de hesap nasıl oluşturul sorusuna cevap verelim istedik.

Hesap oluşturmak için öncelikle dilerseniz eklentiye dilerseniz de KProxy sitesine giriş yapabilirsiniz. Ardından hesap oluşturma bölümüne geldiğinizde kullanıcı adı, şifre ve mail adresinizi girmeniz gerekiyor. Son olarak da “OK” butonuna bastıktan sonra hesabınız oluşturulmuş oluyor. Sizi direkt premium paket satın alabileceğiniz sayfaya yönlendiriyor. Ancak buradan çıkabilirsiniz.

Genel olarak sade ve basit bir arayüzü olan KProxy, vaat ettiklerinin birçoğunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmesiyle en başarılı VPN ve proxy eklentisi olarak görülebilir. Diğer VPN uygulamaları gibi herhangi bir limiti de yok. Engelli sitelere giriş için dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Eskilerin çoğu bildiği Ktunnel proxy sitesinin 100 kat daha geliştirilmiş hali denilebilir.

Eklentiyi kurmak isterseniz Google Chrome veya Firefox eklenti mağazalarından ücretsiz olarak tarayıcınıza ekleyebilirsiniz. Tarayıcınıza eklemek istemiyorsanız da eklenti sitesinden direkt proxy olarak da kullanabilirsiniz. Tamamen güvenli ve hızlı internet gezintileri için kullanılabilecek en iyi eklentilerden biri.




Tor Browser'ın 9.0 Sürümü Yayınlandı
Tor Browser'ın 9.0 Sürümü Yayınlandı

İhtiyaç duyduğunuz tüm yama yeniden yapılandırma ve araç güncellemelerine ek olarak Tor Browser'ın daha iyi çalışmasını sağlamak için büyük geliştirmeler yapıldı. ...

PUBG Mobile, Dünyanın En Hızlı Büyüyen Mobil Oyunu Oldu
PUBG Mobile, Dünyanın En Hızlı Büyüyen Mobil Oyunu Oldu

Geçtiğimiz ay 156 milyon dolar gelir elde eden PUBG Mobile, en hızlı büyüyen mobil oyunu ünvanını ele geçirdi. ...

Reno3 4G ve Reno3 Pro 4G, Bu Hafta ColorOS 11 Kararlı Güncellemesini Alacak
Reno3 4G ve Reno3 Pro 4G, Bu Hafta ColorOS 11 Kararlı Güncellemesini Alacak

OPPO Reno3 4G ve Reno3 Pro 4G loth, bu yılın Mart ayında Android 10 tabanlı ColorOS 7 ile piyasaya sürüldü. İki telefon sırasıyla MediaTek’in Helio P90 ve Helio P95 işlemcilerinden...