Huawei, P30'un DxOmark Puanını Neden Açıklamadığını Açıkladı

Huawei, yeni amiral gemilerinin standart modeli olan P30'un DxOmark puanını neden açıklamadığı konusuna açıklık getirdi.


Huawei, şirketin en yeni amiral gemileri olan P30 ve P30 Pro modellerini geçtiğimiz ayın sonlarında tanıttı. Tasarım ve donanımları ile 2019’un en güçlü amiral gemileri arasında yer alan P30 ve P30 Pro’nun en dikkat çekici özelliği ise şüphesiz ki kamera kurulumları. Huawei, P30 modelinde 3’lü, P30 Pro modelinde ise 4’lü arka kamera kurulumu sunuyor.

Huawei P30 Pro, DxOmark’tan aldığı 112 ortalama puan ile dünyanın en iyi akıllı telefon kamerasına sahip olduğunu resmileştirmiş durumda. Huawei P20 Pro, Huawei Mate 20 Pro ve Samsung Galaxy S10+ ise aldıkları 109 puan ile listenin ikinci sırasında yer alıyor. Bir dakika! Peki standart model olan Huawei P30’un DxOmark puanı neden açıklanmadı?

Huawei P30 ve P30 Pro, birbirleri ile birebir aynı kamera donanımlarına sahip değiller. Bu nedenle iki cihaz arasında bir puan farklı olacağını tahmin etmek zor değil. Huawei CEO’su Yu Chengdong, fazlasıyla merak edilmesi nedeniyle bu konuda bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Chengdong, P30’un P30 Pro’dan daha zayıf bir kamera donanımına sahip olduğunu kabul ederken, DxOmark puanlarının fazlasıyla benzer olması nedeni ile açıklama gereği duymadıklarını belirtti.




Samsung Galaxy S10'u Ön Siparişle Alanlara Fortnite Hediyesi
Samsung Galaxy S10'u Ön Siparişle Alanlara Fortnite Hediyesi

Samsung, Galaxy Note9 ile başlayan Epic Games ortaklığını Galaxy S10 ile sürdürmeye devam ediyor. ...

Xiaomi Redmi Mi 9T Pro, Dayanıklılık Testine Girdi
Xiaomi Redmi Mi 9T Pro, Dayanıklılık Testine Girdi

Xiaomi’nin merakla beklenen telefonu K20 Pro (Türkiye’de Xiaomi Mi 9T Pro olarak satışa sunulacak), JerryRigEverything tarafından dayanıklılık testine girdi. Xiaomi’nin fiyat performans...

Microsoft, Oyun Deneyimini Arttırmak İçin Fikrinizi İstiyor
Microsoft, Oyun Deneyimini Arttırmak İçin Fikrinizi İstiyor

Microsoft’un Xbox ekibi, Windows 10 kullanıcılarının oyun deneyimlerini daha iyi bir hale getirebilmek için kullanıcılara danışmaya karar verdi. Bunun için bir site hazırlayan ekip,...