Samsung, Yeni Ekran Teknolojisinin Patentini Aldı

Samsung, yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S11’lerde kullanacağı ekran teknolojisinin adını resmi olarak göstermiş olabilir. Güney Koreli üretici, bir ekran patenti aldı.


Yeni nesil amiral gemisi telefonları için hazırlıklarını devam ettiren Samsung, ekran konusunda oldukça iddialı bir değişime hazırlanıyor gibi gözüküyor. Firma, muhtemelen yeni telefonlarında 120 Hz ekranlar kullanacak. Şu anda piyasada bulunan modellerde bu rakam 90 Hz olarak açıklanmıştı. 

Samsung, geçtiğimiz günlerde yeni ekran teknolojisi söylentilerini güçlendirecek bir hamleye imza attı. Güney Koreli firma, Galaxy S11’lerde de kullanılması beklenen SAMOLED adlı bir teknolojinin patentini aldı. 

Samsung’un yeni ekran teknolojisi: SAMOLED

samsung

Samsung, Güney Kore'deki Telif Hakları Ofisi’nden geçtiğimiz perşembe günü yeni bir teknolojinin patentini aldı. Var olan AMOLED teknolojisini geliştirmeyi planlayan firma, Süper AMOLED isminin yıllardır kullanıldığını düşünürsek muhtemelen 'Shaped' yani şekillendirilmiş AMOLED’in kısaltması olan SAMOLED isminin haklarını eline geçirdi. 

Muhtemelen bu teknolojiyi firmanın yeni nesil telefonlarında sık sık göreceğiz. S harfi gerçekten de Shaped sözcüğüne işaret ediyorsa Samsung, katlanabilir telefonu Galaxy Fold’da da bu ekranları kullanabilir. Yine de bu cihazın 2020 yılının bahar aylarında geleceğini düşünürsek ilk kullanıldığı cihaz bu olmayacaktır. 

Samsung Galaxy S11'de daha büyük batarya kullanılacak:

batarya

Samsung’un geçmişteki tanıtımlarını göz önüne aldığımızda, yeni ekran teknolojisini ilk olarak Şubat 2020’nin son iki haftası satışa sunacağı Galaxy S11 modellerinde kullanabilir. Telefonla ilgili başka patentler de alan firmanın 'Super ZOOM' adlı patenti de büyük ilgi çekmişti. Ayrıca telefonun 5G bağlantı gibi özelliklere yeterli olacak şekilde daha büyük kapasiteli bataryalarla bekleniyor. 

Gelecek yıl çıkacak pek çok akıllı telefon, 5G bağlantı desteğine sahip olacak. iPhone 12 ve Galaxy S11’in yüksek yenilenme hızına sahip ekranlarla geleceği de biliniyor.




Netflix ‘Shadow And Bone’ Fragmanını Paylaştı! 2021
Netflix ‘Shadow And Bone’ Fragmanını Paylaştı! 2021

Netflix, Leigh Bardugo’nun en çok satan fantastik roman serisinin canlı aksiyon uyarlaması Shadow and Bone’un ilk fragmanını paylaştı. Klip, hem hikayenin hikayesinin hem de Ravka’nın...

Windows 10’a Bir An Önce Eklenmesi Gereken Özellik
Windows 10’a Bir An Önce Eklenmesi Gereken Özellik

Windows 10 ilk yayınlandığından bu yana oldukça gelişti. Yine de Windows’un bir an önce hayata geçirmesi gereken küçük bir özellik var. ...

Dudak Uçuklatan Ödül Miktarıyla Fortnite Dünya Turnuvası
Dudak Uçuklatan Ödül Miktarıyla Fortnite Dünya Turnuvası

Fortnite, 2019 yılında oyuncularına toplamda 100.000.000 dolar ödül verecek. Epic Games,...