Windows 10 Hesap Makinesi Uygulaması Güncellendi

ABD’li yazılım devi Microsoft, Windows 10 Hesap Makinesi uygulamasının yeni versiyonunu yayınladı. Söz konusu güncelleme şu anda bilgisayarlarında Windows 10 19H2 sürümünü kullanan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor.


Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows Insider platformu için 19H2 güncellemesini yayınlamıştı. ABD’li şirket bugün de, kullanıcı arayüzü tarafında önemli iyileştirmeler alan yeni Hesap Makinesi uygulamasını kullanıma sundu. 

Yeni özellikleri ile çok daha işlevsel bir hale gelen uygulama, bundan sonra trigonometri ve fonksiyonları destekleyecek. Kullanıcılar 'trigonometri' butonuna tıkladıklarında, sin, cos, cot, ve tan gibi işlevlere hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Aynı şey, açılır menüden toplam altı farklı seçenek arasından seçim yapmayı mümkün kılan 'fonksiyonlar' için de geçerli.

hesap makinesi

Hesap Makinesi uygulaması için yayınlanan yeni güncelleme, şu anda Windows 10 19H2 işletim sistemine sahip kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen 19H2 sürümünün ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz belli değil. Fakat yukarıda da söylediğimiz gibi eğer Windows Insider programının bir parçasıysanız, 19H2 güncellemesini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Güncelleştirmeyi yükledikten sonra, Hesap Makinesi uygulamasının sürüm kodunun 10.1909.1.0 olması gerekiyor. Büyük olasılıkla, aynı özellikler Windows 10 19H2 güncellemesi yayınlandığında herkes için geçerli olacak. Artık açık kaynak kodlu bir yazılım olan Hesap Makinesi'nin, geçmişe nazaran daha sık güncelleme alması bekleniyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Google Chrome'un Gizlilik Modu, Sizi Gerçekten Gizliyor mu?
Google Chrome'un Gizlilik Modu, Sizi Gerçekten Gizliyor mu?

Günümüzde internette arkamızda iz bırakmadan gezmek, çeşitli web siteleri ve uygulamalar tarafından takip edilmemek neredeyse imkânsız hale geldi. Bu gibi durumlarda kullanıcılar...

Dell, Nvidia RTX 2050'yi Yanlışlıkla Duyurdu
Dell, Nvidia RTX 2050'yi Yanlışlıkla Duyurdu

Dell'in G5 15 dizüstü oyun bilgisayarının ürün sayfasında Nvidia'nın henüz duyurusunu yapmadığı RTX 2050 ekran kartının kullanıldığı ifadeleri yer aldı. ...

Samsung, Yeni Oyuncu Bilgisayarını Duyurdu
Samsung, Yeni Oyuncu Bilgisayarını Duyurdu

2017 yılında Network Odyssey serisiyle oyuncu bilgisayarı piyasasına adım atan Samsung, seriyi bir üst seviyeye taşımaya kararlı görünüyor. ...