Microsoft, Tüm Platformlar İçin PowerShell 7'yi Duyurdu

Microsoft, platformlar arası çapraz uyumluluğun ilk adımı olan PowerShell 7 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, Mayıs ayında piyasaya sürülecek.


Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, PowerShell 6.2’yi Genel Erişime açtıktan yalnızca bir hafta sonra PowerShell için bir sürüm yükseltme yayınladı. Microsoft’un bu duyurusu ile birlikte PowerShell 7, Windows, MacOS ve Linux için kullanıma açılmış oldu.

Microsoft tarafından gerçekleştirilen duyuru ile birlikte PowerShell kullanıcıları, üç platformda da aynı PowerShell sürümünü kullanabilecekler. Böylece PowerShell 7 kullanıcıları, farklı platformlarda Windows PowerShell modüllerinde yüksek uyumluluğa sahip olacaklar.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre PowerShell Core kullanımı son iki yıl içinde ciddi bir artış göstermiş durumda. PowerShell’in Linux’taki kullanımı da şaşırtıcı derecede artarken ilginç bir şekilde halihazırda popüler olduğu Windows’ta dahi kullanımı genişliyor.

Microsoft’un tüm platformlar için aynı PowerShell sürümüne yükseltme yayınlaması, çapraz platform uyumluluğu çabasının açık bir göstergesi. Microsoft ayrıca yaşam döngüsü desteğini geliştirmek için PowerShell 7’nin LTS’li ve LTS’siz versiyonlarını yayınlayacak.

Microsoft, PowerShell 7’nin Mayıs ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Yeni PowerShell sürümünün genel erişimi ise .NET Core 3.0 ile paralellik göstermesi gerektiğinden biraz daha geç yayınlanacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




İlk Aramanın Yıl Dönümü: Cep Telefonlarının 46 Yıllık Tarihi
İlk Aramanın Yıl Dönümü: Cep Telefonlarının 46 Yıllık Tarihi

Cep telefonları bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olsa da ‘cepten aramanın’ tarihi sadece 46 yıllık. ...

Samsung, Galaxy telefonları için yeni uygulama çıkardı
Samsung, Galaxy telefonları için yeni uygulama çıkardı

Samsung, Galaxy telefonları için uzun zamandır beklenen uygulaması Theme Park’ı indirmeye sundu! Samsung, Samsung, Galaxy telefonları için uzun zamandır beklenen uygulaması Theme...

God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey
God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey

God of War 4’ün piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmişken oyunun hayranları, serinin beşinci oyunu için şimdiden gün saymaya başladı. God of War 5 için şu zamana kadar...