Eski iPhone ve iPad’ler İçin Bir Güncelleme Yayınlandı

Apple, eski nesil iPhone ve iPad’lerin sorunlarını düzeltmek için yeni bir güncelleme yayınladı. Apple, güncellemeyi resmî sitesinden duyurdu.


2012 yılından daha önce tanıtılan bir iPhone veya iPad kullanıyorsanız güncellemeleri kontrol etmenizde fayda var. Apple eski iPhone ve iPad’lerin saat, tarih ve konum bilgilerinde hatalar olduğunu söyleyerek bu cihazlar için yeni bir güncelleme yayınladı.

Sorunun nedeni Küresel Konumlandırma Sistemi'nden kaynaklanıyor, GPS’ler ile uyuşmazlık göstererek cihazların tarih, saat ve konum bilgilerini doğru alamamasını sağlıyor, bu yüzden cihazlar belirli bir gün sayısını aştıktan sonra bir anda; konum, tarih ve saat bilgileri sıfırlanıyor, doğru bilgi vermemeye başlıyorlar.

gps

Bu sorundan birçok GPS sistemi de etkilenmişti. TomTom ve Garmin gibi GPS üreticileri bu sorun için bir süredir yamalar yayınlıyorlardı, şimdi Apple da aynı şeyi yapıyor.

Cihazların GPS servislerinin düzgün çalışmamasına yol açan sorun ilk olarak 6 Nisan’da görülmüştü ancak Apple, cihazlarının 3 Kasım’a kadar etkilenmeyeceğini söylemişti. Yani şimdilik cihazınızda bir sıkıntı oluşmayacak fakat yine de ileride sıkıntı yaşamamak için güncellemeyi yapmanızı öneririz. Apple’ın en son sürümü yüklü cihazlar zaten bu güncellemeye sahipti; yani bunlar için korkacak bir durum yok.

iphone ipad

Apple resmi sitesinde güncellemeden şu şekilde bahsetti: "3 Kasım 2019 tarihine kadar, aygıtınız için kullanılabilen en yeni iOS sürümüne güncelleme yapmazsanız bazı modellerde GPS konumu artık doğru olarak görüntülenmeyebilir. Ayrıca, iCloud ile eşzamanlama ve e-posta alma gibi tarih ve saat bilgilerinin doğru olmasına dayalı işlevler de çalışmayabilir."

Yazılım güncellemesi iPhone 5, iPhone 4S, iPad 2 ve iPad 3, iPad 4 ve birinci nesil iPad mini için iOS 9.3.6 şeklinde görünecek. Güncellemenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xiaomi'nin 2019 Amiral Gemisi Mi 9, Kanlı Canlı Görüntülendi
Xiaomi'nin 2019 Amiral Gemisi Mi 9, Kanlı Canlı Görüntülendi

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 9'un bu ay tanıtılacağı düşünülüyor. Yeni bir hızlı şarj teknolojisine sahip olacağı beklenen telefonun yeni bir fotoğrafı ortaya çıktı. ...

Bir Kadın, Yeni Geliştirilen Bir Gözlükle Tekrar Görmeye Baş
Bir Kadın, Yeni Geliştirilen Bir Gözlükle Tekrar Görmeye Baş

16 yaşında görme yetisinin çok büyük bir çoğunluğunu kaybeden Maisy isimli kadın, yeni bir gözlük aracılığıyla görme yetisine yeniden kavuştu. ...

Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonu Uzatılacak
Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonu Uzatılacak

Epic Games, yılbaşı temalı yeni içerikleri hazırlanmak amacıyla Fortnite: 2. Bölüm'ün 1. Sezonunu uzatacağını açıkladı. Sezonu uzatma kararı aslında 2. Sezonun ertelenmesinden sonra...