Microsoft'un Projelere Yönelik Hizmeti 'Project' Yenilendi

Microsoft'un proje yöneticileri için geliştirdiği uygulaması "Project" yenilendi. Yenilenen Project, tüketicilere pek çok yeni özellik sunuyor ve işlemlerin daha kolay halledilmesini sağlıyor. Yenilenen uygulama, bütün ülkelerden satın alınabiliyor.


ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, tüketicilere geniş bir palette hizmet sunuyor. Şirket, Windows işletim sisteminin yanı sıra Office uygulamaları ve çeşitli amaçlarda farklı hizmetlere de sahip ve bu sayede tüketicilerin yaşamlarını kolaylaştırıyor. Microsoft'un daha çok kurumsal müşterilere hitap eden hizmetlerinden bir tanesi de "Project". 

Adından da anlaşılabileceği üzere Project, temelde bir proje yönetimi uygulaması. Bu uygulama aracılığıyla proje yöneticileri, üzerinde çalıştıkları işlerle ilgili planlamalar yapabiliyorlar, iş bölümü oluşturabiliyorlar, aşamaları takip edebiliyor ve projeyle ilgili bütçeyi kontrol edebiliyorlar. Bu uygulama, Microsoft'un uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü bir konuydu ancak 29 Ekim itibarıyla tüm tüketiciler, yeni Project uygulamasından faydalanmaya başlayabildiler.

Microsoft Project

Neredeyse tamamen yenilenen Project yazılımı, artık daha basit bir arayüze sahip. Proje yöneticileri bu sayede işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabilecekler. Ayrıca Microsoft, yenilediği Project uygulamasında görselliği de ön plana çıkartıyor ve projeyle ilgili detayları daha da görselleştirilmiş şekilde gösteriyor. Microsoft bunu sağlayabilmek adına uygulamaya yeni ızgaralar, panolar ve zaman çizelgeleri ekledi ve tüm bunları birbirleriyle geçiş yapılabilir bir hale getirdi.

Microsoft Project'in en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de sahip olduğu entegrasyonlar. Öyle ki Project; Microsoft Teams, Microsoft'un ticari analiz uygulaması olan "Power BI", pek çok küçük araç ve Office uygulamalarıyla tam uyum içerisinde çalışabiliyor. Bu da tüketicilerin, Microsoft Project'e olan ilgisini yükseltiyor çünkü Project, birden fazla uygulamada bulunan verileri tek bir noktada toplayabiliyor.

MS Project

Tüm bu yeniliklere ek olarak Microsoft, Project uygulamasının planlarına yeni bir plan daha eklemiş durumda. "Project Plan 1" olarak isimlendirilen bu yeni plan, "Project Online Professional" ve "Project Online Premium" planlarının bazı özelliklerinin yeni bir kombinasyonu olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Ayrıca Microsoft Project Online Professional'ın ismini "Project Plan 3" ve Project Online Premium'un ismini de "Project Plan 5" olarak değiştirmiş durumda.

Türkiye de dahil olmak üzere bütün ülkelerde satın alınabiliyor. Ancak Microsoft, bu uygulamayı Fransa ve Güney Kore'de hizmete sunmadı. Microsoft'un yeni hizmetini bu iki ülkede neden piyasaya sürmediği ise şu an için bilinmiyor. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iFixit Bu Sefer iPhone 11 Pro Max'i Parçalarına Ayırdı
iFixit Bu Sefer iPhone 11 Pro Max'i Parçalarına Ayırdı

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 11 Pro Max, iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. Telefonun parçalarını inceleyen iFixit, tamir edilme kolaylığını da puanladı. ...

Galaxy S10 Ailesi, Netflix'in Videolarını Destekleyecek
Galaxy S10 Ailesi, Netflix'in Videolarını Destekleyecek

Sansung'un yeni S10 ailesi, HD ve HDR kalitesindeki videoları oynatması için Netflix tarafından onaylandı. ...

Windows 10 1809 Sürümü 6 Ay Gecikmeyle İşletmelere Geldi
Windows 10 1809 Sürümü 6 Ay Gecikmeyle İşletmelere Geldi

Microsoft'un başına adeta bela olan Windows 10 1809 sürümü, 6 aylık bir gecikmenin ardından işletme kullanıcılarına yayınlanmaya hazır. ...