Paint ve WordPad, WIndows 10'da İsteğe Bağlı Olacak

Paint’i Windows 10’dan kaldıran Microsoft, gelen tepkilere daha fazla dayanamamış ve uygulamayı platforma isteğe bağlı özellik olarak geri getirmişti. Paint'den sonra WordPad uygulaması da Windows 10 içinde isteğe bağlı uygulamalar listesine ekledi.


Paint’i Windows 10’dan kaldıracağını ve artık destek vermeyeceğini açıklamasının ardından Microsoft, oldukça büyük tepkilere maruz kalmıştı ancak adeta bir kült olmuş resim uygulaması Paint, nostalji tutkunları tarafından yaşatılmaya devam edecek gibi duruyor. Microsoft, aldığı tepkilerin ardından Paint’i işletim sisteminden kaldırma planını rafa kaldırmış ve Paint’i Windows 10 için isteğe bağlı özellik kapsamına almıştı.  

Dev şirket, 10 Mayıs 2019 güncellemesiyle beraber Paint’i tekrar işletim sistemine dâhil etme sözünü yerine getirirken kullanıcıların yine sıklıkla kullandığı Windows’un yine klasikleşmiş uygulamalarından birisi olan WordPad'i de Paint gibi isteğe bağlı özellik kapsamına aldı.

Windows 10 için yapılan 20H1 güncellemesinin en son önizlemesi 18963, hem WordPad hem de klasik Paint uygulamasının artık Windows 10 için isteğe bağlı uygulamalar listesinde bulunduğunu bizlere gösteriyor. Bu değişiklikle beraber WordPad ve Paint, Windows Media Player ve Internet Explorer gibi eski kült hâline gelmiş Windows uygulamaları arasına girmiş bulunuyor.

Windows 10’un 20H1’den önceki sürümü, zaten Microsoft Paint’i isteğe bağlı uygulamalar listesine eklemişti ancak o zamanlar işlevsel olarak bu özellik kullanılamıyordu. Bu yeni sürüm ile beraber bu iki klasikleşmiş Windows uygulamasını isteğe bağlı bir şekilde kullanabileceksiniz.

WordPad'i sisteminizden kaldırıp daha sonra tekrar yükleyebilirsiniz:

İsteğe bağlı uygulamalar, silinebilir ve tekrar yüklenebilir. İşiniz çok fazla WordPad uygulamasına düşmüyorsa bunu işletim sisteminden kaldırabilirsiniz ancak bu bir sistem uygulaması olduğu için ilerleyen dönemde, işiniz düştüğü zaman anında tekrar yükleyebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Canon, EOS C500 Mark II'yi Duyurdu
Canon, EOS C500 Mark II'yi Duyurdu

Canon, video çekimi konusunda olağanüstü özelliklere sahip olan ESO C500 Mark II'yi duyurdu. Özellikleri kadar fiyatıyla da dikkat çeken kameranın çıkış tarihi de belirtildi. ...

Metro Exodus'un Sistem Gereksinimleri Yayınlandı
Metro Exodus'un Sistem Gereksinimleri Yayınlandı

Metro serisini genellikle grafiklerinin güzel olmasıyla biliyoruz ve bu oyunu oynamak için de güzel bir ekran kartı gerekiyor. Yeni çıkacak olan Metro Exodus çok ciddi sistem gereksinimleri...

OnePlus 7 Pro'nun Ne Kadara Üretildiği Ortaya Çıktı
OnePlus 7 Pro'nun Ne Kadara Üretildiği Ortaya Çıktı

Akıllı telefon fiyatları son dönemlerde bir hayli yükseldi. Peki fiyatlardaki bu artışın sebebi ne? Akıllı telefon üreticileri, ürettikleri akıllı telefonları gereksiz yere yüksek...