Analiz: Sosyal medya ve Donald Trump savaşı

Analiz: Sosyal medya ve Donald Trump savaşı

ABD başkanlık seçimleri tamamlandı, ancak ABD Başkanı Donald Trump ile sosyal medya platformları arasında aylardır yaşanan gerginlik seçim günü de devam etti.

Seçim günü Twitter, Trump’ın “Seçimi çalmaya çalışıyorlar.” paylaşımını kurallara aykırı bularak tweete uyarı etiketi yerleştirdi ve paylaşımın geniş kitlelere ulaşmasını engelledi. Ayrıca Trump’ın daha sonra attığı birçok tweete uyarı eklendi.

SOSYAL PLATFORMLAR TRUMP’I SEVEMEDİ

New York Post gazetesinin, Joe Biden’ın oğlunun yönetim kurulunda olduğu Burisma isimli Ukraynalı enerji şirketi ve Çin ile bağlarına ilişkin yaptığı haber, geçtiğimiz haftalarda Facebook ve Twitter tarafından engellenmişti.

Aynı zamanda Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram’dan da haberin yayılmasına engel getirilmişti.

Biden aleyhindeki haberlerin geniş kitlelere ulaşmasını engelleyen sosyal medya devlerine adeta ateş püskürten Trump, “Twitter ve Facebook, hepsi de Biden’ın seçim kampanyasına büyük katkı sağlıyor. Onlar Demokrat Parti’nin ve radikal sol hareketin üçüncü kolu gibi çalışıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

DONALD TRUMP

ABD’deki seçimler yaklaşınca engellerine devam eden Twitter, Donald Trump’ın bazı seçim kampanyalarını engellemekle kalmadı, aynı zamanda “ırkçı” aramasında Trump’ı ilk sıraya yerleştirerek adeta Trump’a karşılık verdi.

TRUMP VE TIKTOK MÜCADELESİ

Çin hükümeti adına casusluk yaptığı iddialarıyla Çinli video paylaşım uygulaması TikTok’u engellemeye çalışan Donald Trump, hem medyanın hem de ülkedeki yerel mahkemelerin engelleriyle karşılaştı.

Washington’da bir federal mahkeme, geçtiğimiz eylül ayında TikTok’un ABD’deki App Store ve Google Play Store’dan kaldırılmasına hükmeden kararı geçici olarak askıya almıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise üç TikTok fenomenini haklı bulan mahkeme, TikTok yasağını bozarak yine Trump aleyhine karar vermişti.

TWITCH, TRUMP’IN HESABINI KAPATTI

Dünyanın en popüler oyun odaklı canlı yayın platformu Twitch, bazı siyasetçiler tarafından da sık sık canlı yayınlar için kullanılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter ile gerilimin arttığı haziran ayında bir darbe deTwitch’den yedi.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Trump’ın başkanlık kampanyalarını yürüten ekip tarafından açılan Twitch hesabı, Trump’ın 2016 yılında yaptığı başkanlık kampanyasında sarf ettiği bazı sözler nedeniyle askıya alındı.

Twitch’den yapılan açıklamada, ırkçı ve nefret dolu söylemlere hiçbir zaman izin verilmeyeceği belirtilerek Trump’a ayrıcalık yapılmayacağı belirtilmişti.

donald trump

SNAPCHAT’TEN DE ENGEL YEDİ

Sosyal medya uygulaması Snapchat, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik yaptırım uygulama kararı alan platformlar arasına geçtiğimiz aylarda katıldı. 

Snapchat’ten yapılan açıklamaya göre Donald Trump’ın hesabı, artık sanatçı, sporcu, politikacı gibi ünlü kişilerin hesaplarının diğer kullanıcılara önerildiği ‘keşfet’ bölümünde yer almayacak.

Donald Trump’ın seçim kampanyasını yöneten Brad Parscale ise karara tepki göstererek, “Snapchat, kullanıcılarının Başkan’ın içeriklerini izlemesinden nefret ediyor ve bunları gizli tutmaya çalışıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYA KAZANDI

Açık söylemek gerekirse, Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu seçim kampanyası boyunca Donald Trump’ı engellemek ve Biden’ı ön plana çıkarmak için ellerinden geleni yaptı. 3 Kasım’da gerçekleşen ABD başkanlık seçimlerinin sonucuna bakacak olursak, sosyal medya devlerinin bu yarışı kazandığını söylemek yanlış olmaz. Güle güle Trump…

The post Analiz: Sosyal medya ve Donald Trump savaşı first appeared on Resimlink.




LG, Döndürülebilir Ekran ve Klavyeye Sahip Bir Dizüstü Bilgisayar Tasarımının Patentini Aldı
LG, Döndürülebilir Ekran ve Klavyeye Sahip Bir Dizüstü Bilgisayar Tasarımının Patentini Aldı

Geçtiğimiz günlerde OPPO , OPPO X 2021’i dünyanın ilk döndürülebilir akıllı telefon çalışma konsepti olarak tanıttı. Şirket, bu cihazın sadece dakika detaylarını paylaştı...

OPPO, hareketli Selfie Kameralı bir Akıllı Telefon tasarımının patentini aldı 2021
OPPO, hareketli Selfie Kameralı bir Akıllı Telefon tasarımının patentini aldı 2021

OPPO, garip akıllı telefon tasarımları geliştirmesiyle tanınır. Aslında, şirket geçen sene katlanabilir ekranlı OPPO X 2021’e sahip bir akıllı telefon duyurdu . Ayrı olarak ara...

Google+, Google Currents Adıyla Kurumsal Olarak Geri Dönüyor
Google+, Google Currents Adıyla Kurumsal Olarak Geri Dönüyor

Google, sosyal medya platformu Google+'ı bu ayın başında sonlandırmış olsa da kod tabanını hala saklıyor. Google+, emekliliğini yine aynı kod tabanını kullanan fakat kurumsal odaklı...