Arkadaş edinmek, Arkadaş edinmenin yolları, Sosyal olmanın yolları

Arkadaş edinmek, Arkadaş edinmenin yolları, Sosyal olmanın yolları

Sevgili arkadaşlar bu makalede sizlere Arkadaş edinmek , Arkadaş edinmenin yolları ve Sosyal olmanın yolları hakkında bilgi vereceğim.

arkadaş edinmek

Yeni arkadaşlıklar mı arıyorsunuz?Arkadaş edinmek mi istiyorsunuz ? Bu ipuçları, insanlarla tanışmanıza, bir konuşma başlatmanıza ve hayatınızı iyileştirecek sağlıklı bağlantılar kurmanıza yardımcı olabilir.

Arkadaşlar neden bu kadar önemli?

Toplumumuz romantik ilişkilere ağırlık verme eğilimindedir. Sadece doğru kişiyi bulmanın bizi mutlu ve tatmin edeceğini düşünüyoruz. Ancak araştırmalar, arkadaşların aslında psikolojik refahımız için daha da önemli olduğunu gösteriyor.

Arkadaşlar hayatımıza neredeyse her şeyden daha fazla mutluluk getirir. Arkadaşlıkların ruh sağlığınız ve mutluluğunuz üzerinde büyük etkisi vardır. İyi arkadaşlar stresi azaltır, rahatlık ve neşe sağlar, yalnızlığı ve izolasyonu önler. Yakın arkadaşlıklar geliştirmenin fiziksel sağlığınız üzerinde de güçlü bir etkisi olabilir. Sosyal bağlantı eksikliği, sigara içmek, çok fazla içmek veya hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürmek kadar risk oluşturabilir.

Arkadaşlar uzun ömürlülüğe bile bağlıdır. İsveç’te yapılan bir araştırma, fiziksel aktivitenin yanı sıra zengin bir arkadaş ağına sahip olmanın hayatınıza önemli yıllar ekleyebileceğini buldu. Ancak yakın arkadaşlıklar öylece gerçekleşmez. Çoğumuz insanlarla tanışmak ve kaliteli bağlantılar kurmak için mücadele ediyoruz. Yaşınız veya koşullarınız ne olursa olsun, yeni arkadaşlar edinmek, eski arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurmak ve sosyal yaşamınızı, duygusal sağlığınızı ve genel refahınızı büyük ölçüde iyileştirmek için asla geç değildir.

Arkadaşlıkların faydaları

Arkadaş edinmek ve arkadaşlıkları geliştirmek ve sürdürmek zaman ve çaba gerektirirken, sağlıklı arkadaşlıklar şunları yapabilir:

Ruh halinizi iyileştirin. Mutlu ve pozitif arkadaşlarla zaman geçirmek ruh halinizi iyileştirebilir ve bakış açınızı iyileştirebilir.

Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olun. İster formda kalmaya, sigarayı bırakmaya veya başka bir şekilde hayatınızı iyileştirmeye çalışıyor olun, bir arkadaşınızın teşvik etmesi iradenizi gerçekten artırabilir ve başarı şansınızı artırabilir.

Stresinizi ve depresyonunuzu azaltın. Aktif bir sosyal hayata sahip olmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve depresyona katkıda bulunan önemli bir faktör olan izolasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

Zor zamanlarda sizi destekler. Sorunlarınızı paylaşabileceğiniz birine sahip olsanız bile, arkadaşlar ciddi bir hastalıkla, bir işinizi kaybetmemizle, bir ilişkinin sona ermesiyle veya hayattaki diğer zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Yaşlandıkça sizi destekler. Yaşlandıkça, emeklilik, hastalık ve sevdiklerinizin ölümü çoğu zaman sizi yalnız bırakabilir. Şirket için başvurabileceğiniz insanlar olduğunu bilmek ve destek yaşlandıkça bir amaç sağlayabilir ve depresyon, sakatlık, zorluk ve kayıplara karşı tampon görevi görebilir.

Öz değerinizi artırın. Arkadaşlık iki yönlü bir yoldur ve alış-verişin “ver” tarafı kendi öz-değer duygunuza katkıda bulunur. Arkadaşlarınızın yanında olmak size ihtiyaç duyulduğunu hissettirir ve hayatınıza bir amaç katar.

Neden çevrimiçi arkadaşlar yeterli değil ?

Arkadaş edinmek için teknoloji, son yıllarda arkadaşlığın tanımını değiştirdi. Bir butona tıklayarak arkadaş ekleyebilir veya yeni bir bağlantı kurabiliriz. Ancak yüzlerce çevrimiçi arkadaşa sahip olmak, yüz yüze vakit geçirebileceğiniz yakın bir arkadaşa sahip olmakla aynı şey değildir. Çevrimiçi arkadaşlar, bir kriz başladığında size sarılamaz, hasta olduğunuzda sizi ziyaret edemez veya sizinle mutlu bir anı kutlayamaz. En önemli ve güçlü bağlantılarımız yüz yüze olduğumuzda gerçekleşir. Bu nedenle, yalnızca çevrimiçi değil, gerçek dünyada da iletişimde kalmayı bir öncelik haline getirin.

Bir arkadaşta ne arayacağınızı bilin.

arkadaş edinmek

Arkadaş edinmek için , güvendiğiniz ve derin bir anlayış ve iletişim düzeyini paylaştığınız kişidir. İyi bir arkadaş:

  • Hayatınızda neler olup bittiğine, ne söylemeniz gerektiğine, nasıl düşündüğünüze ve hissettiğinize gerçek bir ilgi gösterin.
  • Seni olduğun için kabul ediyorum
  • Sizi yargılamadan, nasıl düşüneceğinizi veya hissedeceğinizi söylemeden veya konuyu değiştirmeye çalışmadan dikkatlice dinleyin.
  • Kendinizle ilgili şeyleri sizinle paylaşırken rahat hissedin

Arkadaşlık her iki yönde de çalıştığı için, arkadaş aynı zamanda desteklemekte ve kabul etmekte rahat hissettiğin ve güven ve sadakat bağını paylaştığın kişidir.

Bir arkadaşlığın nasıl göründüğüne değil, nasıl hissettiğine odaklanın.

Arkadaş edinmek için, bir arkadaşlıktaki en önemli özellik, ilişkinin sizi hissettirme şeklidir. Kâğıt üzerinde nasıl göründüğü, yüzeyde nasıl göründüğünüz veya başkalarının ne düşündüğü değil. Kendine sor:

  • Bu kişiyle vakit geçirdikten sonra daha iyi hissediyor muyum?
  • Bu kişinin etrafında kendim miyim?
  • Kendimi güvende hissediyor muyum yoksa söylediklerimi ve yaptıklarımı izlemem gerektiğini mi hissediyorum?
  • Kişi destekleyici mi ve bana saygılı davranılıyor mu?
  • Bu güvenebileceğim bir kişi mi?

Sonuç olarak: eğer arkadaşlık iyi hissettiriyorsa, iyidir. Ancak bir kişi sizi kontrol etmeye çalışırsa, sizi eleştirirse, cömertliğinizi kötüye kullanırsa veya hayatınıza istenmeyen drama veya olumsuz etkiler getirirse, arkadaşlığı yeniden değerlendirme zamanı gelmiştir. İyi bir arkadaş, değerlerinden ödün vermeni, onlarla her zaman aynı fikirde olmanı veya kendi ihtiyaçlarını göz ardı etmeni gerektirmez.

Daha arkadaş canlısı ve sosyal olmanın ipuçları (utangaç olsanız bile)

Eğer varsa içe dönük ya da utangaç olan , sosyal olarak kendini ortaya koymak için rahatsız hissedebilirsiniz. Ama yeni arkadaş edinmek için doğal olarak dışa dönük olmanıza veya parti hayatına girmenize gerek yok.

Kendinize değil başkalarına odaklanın. Diğer insanlarla bağlantı kurmanın anahtarı, onlara ilgi göstermektir. Bir başkasının düşünceleriyle, duygularıyla, deneyimleriyle ve fikirleriyle gerçekten ilgilendiğinizde, bunu gösterir – ve bunun için sizi seveceklerdir. İnsanların sizinle ilgilenmesini sağlamaya çalışmak yerine, ilginizi göstererek çok daha fazla arkadaş edineceksiniz. Diğer kişiyi gerçekten merak etmiyorsanız, bağlanmaya çalışmayı bırakın.

Çok dikkat. Akıllı telefonunuzu kapatın, diğer dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının ve karşınızdaki kişiyi gerçekten dinlemek için çaba gösterin. Ne söylediklerine, yaptıklarına ve nasıl etkileşimde bulunduklarına yakından dikkat ederek, onları çabucak tanıyacaksınız. Birisinin tercihlerini, size anlattıkları hikayeleri ve hayatlarında neler olup bittiğini hatırlamak gibi küçük çabalar uzun bir yol kat eder.

Yeni insanlarla nasıl tanışılır

Düzenli olarak yolumuzun kesiştiği insanlarla arkadaş olma eğilimindeyiz.Okula gittiğimiz, birlikte çalıştığımız veya yakın yaşadığımız insanlar. Birini ne kadar çok görürsek, arkadaşlığın gelişmesi o kadar muhtemeldir. Dolayısıyla, potansiyel arkadaş arayışına başlarken sık sık gittiğin yerlere bak.Arkadaş edinmek çok zor bir kavram değil.

Arkadaşlıkta ki diğer bir büyük faktör ortak ilgi alanlarıdır. Ortak bir hobiye, kültürel geçmişe, kariyer yoluna veya aynı yaştaki çocuklara sahip benzer insanlara çekilme eğilimindeyiz. Zevk aldığınız aktiviteleri veya önem verdiğiniz nedenleri düşünün. Aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla nerede tanışabilirsiniz?

Yeni arkadaşlar edinmek: Nereden başlamalı?Arkadaş edinmenin yolları

arkadaş edinmek

Yeni arkadaş edinmek istediğinizde, kendinizi yeni deneyimlere açmaya çalışın. Denediğiniz her şey başarıya götürmez, ancak her zaman deneyimlerden öğrenebilir ve umarım biraz eğlenebilirsiniz.

Gönüllülük, yeni insanlarla tanışırken başkalarına yardım etmenin harika bir yolu olabilir. Gönüllülük ayrıca size sosyal becerilerinizi düzenli olarak uygulama ve geliştirme fırsatı verir.

Kitap grubu, yemek kulübü veya spor takımı gibi ortak ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmak için bir sınıfa katılın veya bir kulübe katılın . Köpek sahipleri , köpekleri birbirlerini koklarken veya oynarken sık sık durup sohbet ederler. Köpek sahibi olmak sizin için uygun değilse, köpekleri bir barınaktan veya yerel bir kurtarma grubundan götürmek için gönüllü olun.

Sanat galerisi açılışlarına, kitap okumalarına, konferanslara, müzik resitallerine veya benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla taşınabileceğiniz diğer topluluk etkinliklerine katılın. Yakınınızdaki etkinlikler için kütüphanenize veya yerel gazetenize danışın.

Bölgede yeni biri gibi davranın. Hayatınız boyunca aynı yerde yaşamış olsanız bile, çevrenizdeki turistik yerleri yeniden keşfetmek için zaman ayırın. Herhangi bir kasabaya veya şehre yeni gelenler önce bu yerleri ziyaret etme eğilimindedir ve genellikle yeni insanlarla tanışmaya ve arkadaşlıklar kurmaya isteklidirler.

Takımınız için tezahürat yapın. Bir bara tek başına gitmek korkutucu görünebilir, ancak bir spor takımını destekliyorsanız, diğer taraftarların maçları izlemek için nereye gittiğini öğrenin. Otomatik olarak ortak bir ilgi alanınız vardır – ekibiniz – bu da bir konuşma başlatmayı doğal hale getirir.

Çıkarın. Telefonunuzla çevrenizdeki insanlardan daha çok ilgileniyorsanız, herhangi bir sosyal durumda yeni insanlarla tanışmak zordur. Örneğin, kasa sırasındayken veya otobüs beklerken kulaklıklarınızı çıkarın ve akıllı telefonunuzu kenara koyun. Yabancılarla göz teması kurmak ve sohbet etmek, bağlantı kurmak için harika bir uygulamadır ve bunun nereye varacağını asla bilemezsiniz!

Tanıdıklarınızı güçlendirmek için ipuçları

Bir komşunuzu veya iş arkadaşınızı bir içki içmeye veya bir filme davet edin. Pek çok insan, sizinle iletişim kurmaktan ve yeni arkadaşlar edinmekten rahatsızlık duyar. Buzu kıran kişi olun. Komşunuz veya meslektaşınız size daha sonra teşekkür edecek.

Mezunlar derneğinizle bağlantı kurun. Birçok kolejde düzenli olarak toplanan mezun dernekleri vardır. Halihazırda ortak bir üniversite deneyimine sahipsiniz; eski zamanları gündeme getirmek, kolay bir sohbet başlatıcı olur. Bazı dernekler ayrıca daha fazla insanla taşınabileceğiniz toplum hizmeti etkinliklerine veya atölyelere sponsor olur.

Sosyal medya siteleri aracılığıyla eski arkadaşlarınızı takip edin. Facebook veya Twitter’da sohbet etmek yerine kahve içmek için buluşarak “çevrimiçi” arkadaşlarınızı yeniden bağlayıp ardından “gerçek dünya” arkadaşlarına dönüştürün.

Arkadaş edinmenin önündeki engelleri aşmak

Sahip olmak istediğiniz arkadaşlıkları kurmanıza engel olan bir şey mi var? Arkadaş edinmek için işte bazı yaygın engeller ve bunların üstesinden nasıl gelineceği.

Çok meşgulsen..

Arkadaşlıkları geliştirmek ve sürdürmek zaman ve çaba gerektirir, ancak dolu bir programla bile arkadaşlara zaman ayırmanın yollarını bulabilirsiniz.

Takviminize ekleyin. Tıpkı ayak işleri için yaptığınız gibi arkadaşlarınız için zaman planlayın. Haftalık veya aylık sabit randevu ile otomatik hale getirin. Ya da bir sonraki tarihi belirlemeden asla bir araya gelmediğinizden emin olun.

İş ve zevki karıştırın. Sosyalleşmenizi, yine de yapmanız gereken etkinliklerle birleştirmenin bir yolunu bulun. Bunlar spor salonuna gitmeyi, pedikür yaptırmayı veya alışveriş yapmayı içerebilir. Hatalar üretken olmaya devam ederken birlikte zaman geçirme fırsatı yaratır.

Gruplayın. Arkadaşlarınızla birden fazla bire bir seans için gerçekten zamanınız yoksa bir grup buluşması ayarlayın. Arkadaşlarınızı birbirleriyle tanıştırmanın iyi bir yoludur. Elbette, önce herkesin uyumlu olup olmadığını düşünmeniz gerekir.

Reddedilmekten korkuyorsanız…

Yeni arkadaş edinmek, kendinizi ortaya koymak anlamına gelir ve bu korkutucu olabilir. Geçmişte ihanete uğramış, travma geçirmiş veya istismara uğramış biriyseniz veya güvensiz bir bağlanma bağı olan biriyseniz, özellikle korkutucu. Ancak doğru terapistle çalışarak, mevcut ve gelecekteki arkadaşlıklara güven inşa etmenin yollarını keşfedebilirsiniz.

Daha genel bir güvensizlik veya reddedilme korkusu için, tutumunuzu değerlendirmeye yardımcı olur. Herhangi bir reddedilme sizi sonsuza kadar rahatsız edecek mi yoksa sevimsiz olduğunuzu ya da arkadaşsız olmaya mahkum olduğunuzu kanıtlayacak mı? Bu korkular tatmin edici bağlantılar kurmanın önüne geçer ve kendi kendini gerçekleştiren bir kehanet haline gelir. Kimse reddedilmeyi sevmez, ancak bununla baş etmenin sağlıklı yolları vardır:

  • Birinin konuşmakla veya takılmakla ilgilenmemesi, sizi bir kişi olarak otomatik olarak reddettiği anlamına gelmez. Meşgul olabilirler, dikkatleri dağılmış olabilir veya başka şeyleri olabilir.
  • Biri seni reddederse, bu senin değersiz ya da sevilmez olduğun anlamına gelmez. Belki kötü bir gün geçiriyorlardır. Belki sizi yanlış anladılar veya söylediklerinizi yanlış anladılar. Ya da belki onlar iyi biri değillerdir!
  • Karşılaştığınız herkesten hoşlanmayacaksınız ve bunun tersi de geçerli. Çıkmak gibi, sağlam bir arkadaş ağı kurmak bir sayı oyunu olabilir. Karşılaştığınız yabancılarla düzenli olarak birkaç kelime alışverişinde bulunma alışkanlığınız varsa, reddedilmelerin zarar verme olasılığı daha düşüktür. Her zaman bir sonraki kişi vardır. Başarısız olanlara takılmak yerine, uzun vadeli kaliteli bağlantılar kurma hedefine odaklanın.
  • Reddedilmeyi perspektifte tutun. Asla iyi hissettirmez, ancak nadiren hayal ettiğiniz kadar kötüdür. Başkalarının oturup onun hakkında konuşması pek olası değil. Kendinizi yenmek yerine, denediğiniz için kendinize kredi verin ve deneyimden neler öğrenebileceğinizi görün.

Daha iyi arkadaş edinmek için kendin daha iyi bir arkadaş ol

Yeni bir arkadaş edinmek yolculuğun sadece başlangıcıdır. Arkadaşlıkların oluşması ve derinleşmesi daha da fazla zaman alır, bu yüzden bu yeni bağı beslemeniz gerekir.

Sahip olmak istediğin arkadaş ol. Arkadaşınıza, size davranmalarını istediğiniz gibi davranın. Güvenilir, düşünceli, güvenilir ve kendinizi ve zamanınızı paylaşmaya istekli olun.

İyi bir dinleyici ol. Arkadaşlarınızın sizi dinlemelerini ve desteklemelerini istediğiniz gibi dinlemeye ve desteklemeye hazır olun.

Arkadaşınıza yer açın. Fazla yapışkan veya muhtaç olmayın. Herkesin yalnız kalması veya diğer insanlarla zaman geçirmesi için alana ihtiyacı vardır.

Çok fazla kural ve beklenti belirlemeyin. Bunun yerine, arkadaşlığınızın doğal olarak gelişmesine izin verin. İkiniz de benzersiz bireylersiniz, bu nedenle arkadaşlığınız muhtemelen tam olarak beklediğiniz gibi gelişmeyecektir.

Bağışlayıcı olun. Kimse mükemmel değildir ve her arkadaş hata yapacaktır. Hiçbir arkadaşlık sorunsuz bir şekilde gelişmez, bu yüzden yolda bir engel olduğunda, sorunu aşmanın ve yoluna devam etmenin bir yolunu bulmaya çalışın. Genelde aranızdaki bağı derinleştirecektir.

Diğer faydalı bilgiler haberleri için bu linki takip edebilirsiniz.

Arkadaş edinmek, Arkadaş edinmenin yolları, Sosyal olmanın yolları yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Powerpoint Dosyasını Nasıl Google Slaytlar'a Dönüştürürsüz?
Powerpoint Dosyasını Nasıl Google Slaytlar'a Dönüştürürsüz?

Google Drive, grup şeklinde çalışabileceğiniz oldukça işlevsel özellikler sunuyor. Google Slaytlar da bu özelliklerden biri. Eğer Powerpoint dosyalarıyla çalışıyorsanız ve...

Apple'ın Küçük iPhone Tasarımı Meydana Çıktı
Apple'ın Küçük iPhone Tasarımı Meydana Çıktı

Teknoloji devi Apple, uzun süredir konuşulan küçük bir iPhone çıkaracağı konusunda sona yaklaştı. Küçük ekranlı telefon severler için piyasaya sürülecek iPhone SE2 modelinin...

OnePlus 7 Pro'nun Tanıtım Videosu ve Fiyatı Ortaya Çıktı
OnePlus 7 Pro'nun Tanıtım Videosu ve Fiyatı Ortaya Çıktı

OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro'nun tanıtılmasına saatler kala cihazın tanıtım videoları, fiyatlarıyla birlikte ortaya çıktı. ...