Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film

Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film

Sherlock Holmes ve Demir Adam rolleriyle tanıdığımız Robert Downey Jr. herkes tarafından çok sevilen bir aktör. Çünkü Robert Downey Jr.’a akıllı, umursamaz, ukala ve etkili karakterlerini canlandırmak fazlasıyla yakışıyor. Ayrıca kendisi Altın Küre ve BAFTA ödüllerinin sahibi. Kendisi çoğu konuda başarılı bir oyuncu. Sizler için Robert Downey Jr.’ın en iyi filmlerini listeledik. İyi okumalar dileriz.

1. Sherlock Holmes (2009) 

Robert Downey Jr filmleri listemize sevilen film Sherlock Holmes ile başlıyoruz. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes (Robert Downey Jr.) ve ortağı Dr. Watson (Jude Law), şaşırtıcı biçimde zeka unsurları içeren bir macerada, ülkesini yok edebilecek bir tehlikeye karşı savaşma kararı alır. Holmes’un vazgeçilmez belalı aşkı Irene Adler (Rachel McAdams) da bu macerada boy gösteriyor.

2. Tropik Fırtına: Al Bakalım – Tropic Thunder

Filmde, aksiyon aktörlerinin dış dünya ile bağlantısı olmayan Dale Dyle eğitim kampında iki hafta kaldıktan sonra topluma dönmeleri ve burada yaşadıkları zorluklar komik bir biçimde gösteriliyor. Savaş filminde rol alan aktörler, gerçek savaşı andıran koşullar altında kalınca eğitim kampında öğrendiklerini uygularlar ve eğlenceli anlar yaşanır.

3. Demir Adam – Iron Man (2008)

Tony Stark, Afganistan’da Amerikan Generallere yeni silahının sunumunu yapar. Dönüş yolunda bir takım terörist tarafından saldırıya uğrarlar. Tony ve yanındaki askerler Stark malı silahlarla vurulmaktadır. Askerler ölür. Tony tutsak edilir. Teröristler ondan yeni silahından kendilerine yapmalarını isterler. Kendisiyle tutsak edilen Yinsen adında bir adam akü yardımıyla Tony’nin vücuduna isabet eden şarapnel parçalarının kalbine gitmesini engellemiş ve onun hayatını kurtarmıştır. İlk küçük bir ark-reaktörü yaparak Tony’nin göğsüne yerleştirirler. Bu şarapnel parçalarının kalbine gitmesini engeller. Sonra birlikte silah yapıyor gibi görünüp gizliden bir zırh yaparlar ve buradan kaçmaya çalışırlar.

4. Demir Adam 2 – Iron Man 2 (2010)

Robert Downey Jr filmleri arasında yer alan serinin ikinci filminde, Tony, dünyaya gizli kimliğini ilan ettiği için hükûmet tarafından demir adam zırhını devlete teslim etmesi için baskı görmektedir, ancak kendisinin barışı sağladığını söyleyerek zırhı vermeyi reddeder. Bu sırada Ivan Vanko, babası ölüm döşeğindeyken onun isteği üzerine Tony Stark’dan intikam almak için bir silah üzerinde çalışmaya başlar.

5. Yenilmezler – The Avengers (2012) 

SHIELD adlı oluşumun başında olan Nick Fury, dünyayı ve tüm insanları tehdit eden bir düşmanla karşılaşır. Bunun üzerine Fury, güçlü süper kahramanlardan oluşan bir ekip toplar. Bu ekipte Demir Adam, Hulk, Thor, Şahingöz, Kara Dul ve Kaptan Amerika bulunmaktadır.

Robert Downey Jr filmleri arasında yer alan ve dünyanın en sevilen serilerinden olan Yenilmezler, dünya çapında 1.5 milyar dolar hasılat elde etti.

6. Demir Adam 3 – Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3..Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.)..Film Frame..©Marvel Studios 2013

Robert Downey Jr filmleri arasında yer alan serinin son filminde, Tony, acımasız bir düşman ile karşı karşıya kalır. Ayrıca bu düşman Tony’nin evine saldırır. Tony bu saldırıdan canlı kurtulsa da, dünya onun öldüğünü zanneder. Canlı olduğu anlaşılıncaya kadar plan yapması ve düşmanı yok etmesi gerekir.

Sevilen film küresel alanda 1,2 milyar dolar hasılat elde etti.

7. Zodiac (2007)

Zodiac’ın ikinci cinayeti işlemesi ile başlanan filmde aynı zamanda Graysmith San Francisco’da çalışmaya başlar. Cinayetler devam eder ancak polis herhangi bir ipucuna ulaşamamaktadır. Kurbanlar rastgele seçilmekte ve rastgele yerlerde öldürülmektedirler. Bir müddet sonra da gazetelere Zodiac imzası ile mektuplar gelmeye başlar. Yıllar ilerledikçe cinayetler azalır ancak zaman zaman tekrar olmakta ve tek tük de mektuplar gelmektedir. Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede katil biraz unutulur ancak Graysmith olayın üzerinde çalışmaya başlar.

Robert Downey Jr filmleri arasında yer alan yapımda Robert Downey Jr.’ın yanı sıra Jake Gyllenhaal ve Mark Ruffalo gibi oyuncular yer alıyor.

The post Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film first appeared on Resimlink.




Google'dan Uygulama İndirmeyi Ödüllendiren Program
Google'dan Uygulama İndirmeyi Ödüllendiren Program

Şimdiye kadar indirdiğiniz uygulamalardan sadece uygulama yayıncılarının para kazanmasından sıkıldınız mı? Google’ın yeni programı ile birlikte uygulama indirmeler ödüllendirilecek....

Regnant Esports’un Eylül Ayı Programı Belli Olu
Regnant Esports’un Eylül Ayı Programı Belli Olu

İzmir’de düzenlenecek Intel ESL Türkiye Şampiyonası finalisti, Webtekno’nun espor dünyasındaki gözbebeği Regnant’ın Eylül ayı programı belli oldu. Kulüp, ESL ile Dota 2 dışında...

Baseus 7’si 1 arada yerleştirme istasyonu 28,15 ABD doları (Orijinal Fiyat 38,99 ABD doları) 2021
Baseus 7’si 1 arada yerleştirme istasyonu 28,15 ABD doları (Orijinal Fiyat 38,99 ABD doları) 2021

AliExpress, Baseus Type C Hub yerleştirme istasyonunda flaş bir anlaşma yapıyor. Yerleştirme istasyonu çoğunlukla 38,99 dolardan satılıyor. Ancak önümüzdeki iki gün süresince, bu...