Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Merhaba sevgili okuyucularım, bu makalemde sizlere bilgisayar hızlandırma yöntemleri ve bilgisayar hızlandırma yolları ile alakalı tavsiyeler vereceğim. Hepimiz bilgisayarımızın daha hızlı ve verimli çalışmasını isteriz. Bunun için bilgisayarınızın parçalarının seviyelerinin yüksek olması gereklidir. Bu imkanı elde edemeyip minimum derece bir bilgisayara erişim sağlıyorsanız eğer yüksek performans almanız zorlaşabilir. Ama bilgisayarınızı hızlandıracak bazı yöntemler var. Hazırsanız başlayalım.

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

1. Başlangıç Programlarını Kapatmak

lk olarak bilgisayar açıldığında kullanmadığınız programları kapatmanız gerekiyor. İhtiyacınız olmayan programlar arka planda gereksiz yere çalışmaya devam edip bilgisayarınızın yorulmasına sebep olur.

1. Başlat arama çubuğuna “msconfig” yazıp enter’e basın.

adım 1

2. Açılan ekranda “başlatma” seçeneğine tıklayın.

adım 2

3. Açılan ekranda bilgisayar açıldıktan sonra arka planda çalışan uygulamalar gözükecektir. Bunlardan kullanmadığınız veya kullanmak istemediğiniz uygulamaların tikini kaldırıp uygula deyin. Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

adım 3

2. Disk Temizleme İşlemini Yapın

1. Başlat arama çubuğuna “Disk Temizleme” yazıp enter’e basın.

adım 1

2. Açılan ekranda “tamam” seçeneğine tıklayın.

adım 2

Burada disk temizleme işlemi yapacağız. Disk temizleme işlemi C veya ekstra olarak açtığınız bir disk varsa genel de bu D diski olur. Bu diskler de yer alan gereksiz dosyaları silmenize ve bilgisayarınızı hızlandırmanıza yardımcı olur.

3. Açılan pencerede silmek istediğiniz bölümleri seçtikten sonra sol tarafta “sistem dosyalarını temizle” seçeneğine tıklayıp silme işlemini uygulayın.

adım 3

3. Temp Klasörünü Temizleyin

1. Başlat arama çubuğundan çalıştır’ı açıp resimde görüldüğü gibi “%temp%” yazıp entere basalım.

adım 1

Buradaki dosyalar ise bizim daha önceden sildiğimiz bilgisayarın gereksiz olarak gördüğü çerezler dosyalarıdır. Hepsini silin.

adım 2

4. Recent Klasörünü Temizleyin

1. Başlat arama çubuğundan çalıştır’ı açıp resimde görüldüğü gibi “recent” yazıp entere basalım.

adım 1

Burada görmüş olduğunuz bütün dosyaları silin.

adım 2

5. Prefect Klasörünü Temizleyin

1. Bilgisayar/Yerel disk(C)/Windows/Prefect adımlarını izleyip buradaki dosyaları temizleyin.

adım 1

6. Güç Seçeneklerini Ayarlayın

1. Temizleme işlemleri bittiğine göre artık bazı ufak ayarlar gerçekleştireceğiz. Resimde görüldüğü gibi denetim masası/donanım ve ses/güç Seçenekleri’ne gelelim. Burada güç seçeneklerini gösteriyor. İstemiş olduğunuz yüksek performansı seçip sayfayı kapatın.

adım 1

7. Performans Seçeneklerini Ayarlayın

1. Bilgisayarın kullanmadığımız özelliklerini kapatmaya devam ediyoruz. Denetim masası/sistem ve güvenlik/sistem yolunu izleyerek resimde işaretli olan ayarları değiştire tıklıyoruz.

adım 1

2. Açılan pencerede gelişmiş seçeneğinde bulunan performans kategorisinde ayarlara tıklıyoruz. Açılan performans seçeneklerinde resimde görüldüğü gibi seçili olanları kaldırıp uygula diyelim.

adım 2

Bilgisayar Hızlandırma Tavsiyeleri

  1. Masaüstünüzde çok fazla dosya bulundurmanız bilgisayarınızı yavaşlatır. Bütün dosyalarınızı tek bir dosya açıp orada toplayın.
  2. Geri dönüşüm kutusunu düzenli olarak kontrol edip boşaltın.
  3. Masaüstü arka plandaki görselinizi sade tutun. Yüksek çözünürlüklü görseller bilgisayarınızı yavaşlatır. Düz renk koyabilirsiniz.
  4. Ekran kartınızı düzenli olarak güncelleyin.
  5. Oynadığınız oyun varsa eğer oyun içerisinde grafik ayarlarını düşürmek sizin daha akıcı bir oyun performansı sunacaktır.
  6. Bir virüs programı kullanmak sizi bilgisayarınıza bulaşan virüsleri engelleme ve temizleme konusunda size yardımcı olacaktır. Bunun için internette birçok virüs programı bulunmaktadır. Bunun için önümüzdeki günlerde size virüs programları hakkında yazı hazırlayıp bilgilendireceğim.
  7. Mümkünse işletim sisteminizin orjinal versiyonunu kullanın.

Teknoloji hakkında diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Messenger Hatası, Kiminle Konuştuğunuzu Ortaya Çıkarıyor
Messenger Hatası, Kiminle Konuştuğunuzu Ortaya Çıkarıyor

Facebook Messenger'da ortaya konan bir hata, konuştuğunuz kişilerin belli olmasına sebep oluyor. ...

God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey
God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey

God of War 4’ün piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmişken oyunun hayranları, serinin beşinci oyunu için şimdiden gün saymaya başladı. God of War 5 için şu zamana kadar...

SpaceX’ten Uydu Fırlatma Rekoru! 2021
SpaceX’ten Uydu Fırlatma Rekoru! 2021

Dünyaca tanınmış milyarder teşebbüsçü Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay şirketi SpaceX, aynı anda tam 143 adet ufak uyduyu alçak Dünya yörüngesine çıkaracak olan Transporter-1...