Bir Avukat Ne Yapar? Avukat Yardımcısı Nedir?

Bir Avukat Ne Yapar? Avukat Yardımcısı Nedir?

Avukat Yardımcısı nedir?

Bir avukat , nihayetinde bir avukatın sorumlu olduğu delege edilmiş yasal işleri yapan kişidir . Dosyaları korumak ve düzenlemek, belge taslağı hazırlamak ve yasal araştırma yürütmek gibi çeşitli görevleri yerine getirirler. Yardımcı danışmanlar her tür kuruluşta bulunur, ancak çoğu hukuk firmaları, devlet kurumları veya kurumsal hukuk departmanları için çalışır.

Bir avukat ne yapar?

  1. Yardımcı avukatlar tipik olarak şunları yapabilir:
  2. Duruşmalar sırasında avukatlara yardım edin
  3. Kanunlar, yasal maddeler ve yönetmelikler hakkında araştırma yapın
  4. Bilgileri düzenleyin ve sunun
  5. Vakalarla ilgili bilgileri bilgisayar veritabanlarında saklayın
  6. Duruşmalara hazırlanmak için raporlar yazarak avukatlara yardım edin
  7. Bir vakanın gerçeklerini araştırın
  8. İpotek ve sözleşmeler gibi taslak yazışmalar ve belgeler
  9. Mahkemede delil olarak kullanılabilecek resmi ifadeler ve yeminli beyanlar alın

Yardımcı avukatlar, avukatların duruşmalara, duruşmalara ve kurumsal toplantılara hazırlanmalarına yardımcı olur. Organizasyonun veya firmanın büyüklüğüne bağlı olarak, bir avukat yardımcısının görevleri, özellikle daha küçük bir firmada değişebilir. Bilgileri gözden geçirmeye ve düzenlemeye ek olarak, avukatların davalarını nasıl ele alacaklarını belirlemelerine yardımcı olan yazılı raporlar hazırlayabilir. Avukatlar, müvekkiller adına dava açmaya karar verirlerse, hukukçular belgelerin taslağına yardımcı olabilir ve mahkemeye sunulacak yasal iddiaları hazırlayabilir.

Bir davayı başından sonuna kadar ele almak yerine, daha büyük kuruluşlarda çalışan avukatlar çoğunlukla bir davanın belirli bir aşamasında çalışır. Örneğin, bir dava avukatı yalnızca iç kullanım için yasal materyalleri inceleyebilir, avukatlar için araştırma yapabilir, referans dosyalarını tutabilir ve duruşmalar için kanıt toplayıp düzenleyebilir. Dava avukatları genellikle duruşmalara katılmazlar, ancak çözüm anlaşmaları taslağı hazırlayabilir veya deneme belgeleri hazırlayabilir.

Hukuk firmaları, denemelere hazırlanmak ve belgeleri yönetmek için bilgisayar yazılımı ve teknolojisini giderek daha fazla kullanıyor. Yardımcı görevliler sunumlar ve taslak belgeler hazırlamak ve belgeleri indekslemek için bilgisayar yazılımı kullanır. Ek olarak, yardımcı danışmanlar elektronik keşif için kullanılan en son yazılım hakkında güncel olmalı ve elektronik veritabanı yönetimine aşina olmalıdır. Elektronik keşif, veriler, e-postalar, muhasebe veritabanları, belgeler ve web siteleri gibi bir denemeyle ilgili tüm elektronik materyalleri ifade eder.

Yardımcı avukatlar, farklı alanlarda uzmanlaşarak daha fazla sorumluluk üstlenebilir. Bu alanlardan bazıları dava, şirketler hukuku, ceza hukuku, kişisel yaralanma, çalışanlara sağlanan faydalar, fikri mülkiyet, iflas, göçmenlik, emlak ve aile hukuku olabilir. Buna ek olarak, deneyimli hukuk görevlileri, işi diğer hukukçulara devretmek veya ekip projelerini denetlemek gibi denetim sorumlulukları üstlenebilir.

Bir avukat avukatının çalışma yeri nasıldır?

Yardımcı görevliler her tür kuruluşta bulunur, ancak çoğu bir şirketin hukuk departmanı, devlet kurumları veya hukuk firmaları için çalışır. Genellikle tam zamanlı çalışırlar ve çoğu hukukçu yıl boyunca çalışsa da, bazıları yılın yoğun zamanlarında geçici olarak istihdam edilmektedir. Hukuk firmaları için çalışan yardımcı avukatların son teslim tarihlerini karşılamak için fazla mesai yapmaları gerekebilir. Bazen, avukatlar bilgi toplamak ve diğer görevleri yapmak için seyahat ederler, ancak çoğunlukla ofislerde ve hukuk kütüphanelerinde çalışırlar.

Bir avukat ile bir hukuk memuru arasındaki fark nedir?

Bir avukat, bir avukatın rehberliği altındadır ve birçok yasal sorumluluğa yardımcı olur. Davaların hazırlanmasına ve taleplerin takip edilmesiyle ilgili birçok idari görevin üstesinden gelinmesine yardımcı olur, ayrıca bir davayla ilgili olarak araştırma yapar ve avukattan gelen emirleri yerine getirir. Paralegal eğitim programları tipik olarak hukuk fakültesinin ilk veya iki yılına benzeyen sınıflar sunar.

Hukuk memuru, bir avukat veya büyük olasılıkla bir yargıç için çalışan ve bir davadaki yasal seçenekleri araştırmaya ve belirlemeye yardımcı olan bir hukukçudur. Hukuk memurları tipik olarak hukuk fakültesini bitirmiş ve bir hukuk memuru olarak işe başlamışlardır. Hukuk öğrencileri, yaz hukuku memuru pozisyonları için yoğun bir şekilde rekabet ediyorlar çünkü hukuk firmaları bu geçici işçi yuvalarını gelecekteki avukatlık iş açılışlarını doldurmak için kullanıyorlar.

Hukuk danışmanlarının tipik olarak karşılaştığı etik ikilemler var mı?

Hukuk büroları ister bağımsız çalışıyor ister hukuk firmaları, devlet kurumları veya şirketler tarafından çalışıyor olsun, sorumlulukları çeşitli etik hususlar ve kurallar içerir. Göre Paralegals National Association , ‘bir avukat yardımcısı yasal etik ve doğru davranış genel ilkeleri kabul standartlara kesinlikle uymak zorundadır.’

İşte hukuk danışmanlarının çalışmalarında karşılaştıkları beş etik ikilem:

Yetkisiz Uygulama

Yardımcı avukatlar, hukuk ve hukuk alanı hakkında deneyim ve daha fazla bilgi kazandıkça, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, müvekkiller tarafından sorulan birçok genel soruyu yanıtlayabilirler. Ancak bu soruları yanıtlamak, hukuki tavsiye vermek olarak kolayca yorumlanabilir. Yardımcı avukatlar bir yanıt vermek için entelektüel olarak çok iyi donanımlı olabilirken, yasal olarak değiller. Yardımcı avukatlar, müşteriye sorularını avukata ileteceklerini bildirmek dışında yanıt vermemelidir. Müşterilerle telefonda veya şahsen konuşurken, ‘Ben bir hukukçuyum, avukat değilim, bu yüzden yasal tavsiye veremem’ gibi sorumluluk reddi beyanları ile önsöz yapmazsanız, korunmayabilirsiniz. yetkisiz hukuk uygulamalarına yanlışlıkla katıldığınız iddiası.

Gizliliğin Korunması

Elbette müşteri gizliliğini korumak, avukat avukatının en önemli etik sorumluluklarından biridir. Gizlilik bir müşteri hakkıdır. Bundan taviz vermek sadece etik dışı değildir; ancak, özellikle karşı taraf argümanlarına yardımcı olacak bilgiler elde edecekse, davayı etkileyebilir. Bir müşteri hakkında öğrendiklerinizi dışarıdan herhangi bir kişiyle paylaşırsanız, bu kişi ne kadar tarafsız görünse de, bu müşteri ayrıcalığını ihlal eder. Dahası, bir gizlilik ihlali işten çıkarılmaya neden olabilir, çünkü bir hukukçunun yaptığı her şeyin bir avukatın gözetimi altında olması gerekir. Davranışlarınız avukatın kötü görünmesine neden olursa, bir avukat olarak itibarınız zedelenecektir.

Avukat Yardımcısı’nın Çalışmalarını Gözden Geçiren Denetleyici Avukat

Yukarıda belirtildiği gibi, bir hukukçunun yaptığı her şeyin avukat denetimi altında olduğu kabul edilir. Avukat denetimi altında değilse, avukatlık işi olarak kabul edilmez. Bir avukat size bazı şeylere izin verecek kadar güveniyor olsa bile, tüm çalışmalarınızı kontrol etmeleri için ısrar edin. Bu, bir şey ters giderse, konuyu ‘yeşil ışık yakan’ ve sizi açıkta bırakan kişi olduğunun farkında olmalarını sağlar.

Teknolojinin Rolü

Sürekli gelişen teknoloji, hukukçular ve avukatlar için yeni ve giderek karmaşıklaşan etik sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Örneğin, hukuki tavsiye vermek veya sosyal medya, e-posta veya sesli posta yoluyla bilgi alışverişi yapmak çetrefilli bir konu olabilir çünkü kiminle konuştuğunuzdan emin olamazsınız. Ayrıca internetin uzun kolu nedeniyle yasal yargı alanı bulanıklaşıyor.

Çıkar çatışmaları

Hukukçuların – ve hukuk alanındaki diğerlerinin – davalarında çıkar çatışması olmamasını sağlaması hayati derecede önemlidir. Herhangi birini bulan yardımcı avukatlar, onları derhal avukatın dikkatine sunmalıdır. Dava ilerledikçe, muhalif bir hukuk ekibi çıkar çatışması kanıtları sunabilir ve davayı yalnızca bu yönden kazanabilir. Örneğin, bu tür bir ihlal, çıkarları birbiriyle çelişen iki müşteri için çalıştığınızda ortaya çıkar çünkü biri veya diğeri için zararlı olabilecek bilgilere sahip olabilirsiniz. Artık bu müşterilerden biri için çalışmasanız bile bir çatışma vardır.

Bazı avukat avukatları şu soruya nasıl cevap verdi: Bir avukat olarak en iyi deneyiminiz nedir?

  • Kendi düşük değerli iddialarımla güvenilen; avukatla soruşturmalara ve avukatlar, tıp uzmanları ve davacılarla konferanslara katılmak.
  • Yetişkin bir insan gibi muamele görmek. Hukuki konularda görüşüm soruluyor.
  • Bir müşteri ve avukatla yüksek profilli bir soruşturmaya katılmak ve müşteri için olumlu bir sonuç elde etmek. Bir müşteriden, sık sık ‘boğulduğunu’ hissettiğinde ona yardım ettiğimi söyleyen olumlu geribildirim alıyor.
  • Firmanın tek yasal temsilcisi olarak, yetkililer ve yerel sakinlerle bir toplantıda alkol lisansı için müzakere koşulları.
  • Tek başıma katılmak zorunda olduğum ilk arabuluculuğum, diğer tarafın iddiasını geri çekmesine neden oldu.
  • Bana eşit davranan ve fikrimi / tavsiyemi isteyen deneyimli bir avukatla birlikte çalıştığım kapanış toplantısına katılmak.
  • Sektör lideri bir birleşme için yasal yetki alan bir ekibin değerli bir üyesi gibi hissetmek.
  • Bir hakaret iddiası ile ilgili olarak karşı tarafın avukatlarına gönderilecek ilk cevap mektubunun ilk taslağını yazmak.
  • Bir avukatla aynı seviyede işi yapmak ve hukukçuların yönetimine geçmek için değerli hissetmek.

Yardımcı avukatlar topluluklarında nasıl bir fark yaratabilir?

Hukuk danışmanlarının, hem gönüllü hem de çalışan aktivistler olarak topluluklarında fark yaratmaları için çeşitli fırsatlar vardır.

Aşağıda, hukukçuların yaptığı taban çalışmalarının bazı örnekleri verilmiştir:

Pro Bono Çalışması

Pro bono çalışmalarda (gönüllü olarak ve ücretsiz olarak yürütülen işler) hukukçulara olan talep artıyor. Bu çalışma, ihtiyaç duyulan nedenlere ve sosyal sektörlere katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda değerli kişisel gelişim ve mesleki gelişim fırsatları da sağlar. Pro bono çalışma taahhüdünde, Ulusal Avukat Dernekleri Federasyonu (NFPA) şunları belirtir:

NFPA, pro bono hizmetlere hukukçu katılımı konusunda kararlıdır ve delegeler, 1979’dan beri pro bono ile ilgili gündem konularını benimsemiştir. Düşük gelirli bireylerin yasal ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte, pro bono faaliyetlere avukat yardımı daha da kritik hale gelmiştir. Yardımcı avukatlar, eğitimli hukuk uzmanları olarak zamanlarını, yeteneklerini ve becerilerini gönüllü olarak göstererek topluma, özel baroya, yargıya ve yardımcı hukuk mesleğine fayda sağlayabilir. Pro bono faaliyetleri ayrıca yerel avukat derneklerine barolar, yargı ve halk nezdinde daha fazla görünürlük sağlar.

Avukat Yardımcısı Topluluk Avukatları olarak hizmet edin

Yardımcı avukatlar, savunuculuk projelerini destekleme çalışmaları aracılığıyla topluluk girişimlerini ilerletmede hayati rol oynarlar. Eşit Adalet Merkezi (EJC) Dallas, Teksas kiralama katip, stratejiler tanıtım oluşturmak için keşif ve araştırmalar ile avukatları yardımcı olmak ve dezavantajlı veya göçmen nüfusa sahip yapı ilişkileri topluluklar ile etkileşim olduğunu kuruluşların bir örnektir. Bu tür işleri yapan yardımcı avukatlar kendilerini genellikle savunuculuk çabalarının ön saflarında bulurlar. Örneğin Dallas merkezli EJC’de, göçmenlik statüsüne bakılmaksızın işyerinde, adalet sisteminde ve paylaştığımız toplumda adil muamele görmeleri için düşük gelirli aileleri, çalışanları ve toplulukları güçlendirmek konusunda ön saflarda yer alıyorlar.’

Yerel topluluklarına doğrudan yardım sağlamak

Yardımcı avukatlar , Ulusal Afet Hukuki Yardım Kaynak Merkezi gibi kuruluşları destekleyerek ulusal afetler sırasında gönüllü olarak zaman geçirebilirler . Bu kuruluş, beklenmedik durumlarla karşılaşan toplulukları yasal kuruluşlarla ilişkilendirerek ailelerin hayatlarını yeniden normalleştirmelerine olanak tanıyan önemli bir rol oynamaktadır.

Hukuk danışmanları için hangi kitaplar ‘olmazsa olmaz’?

Çevrimiçi bilgi hemen hemen tüm mesleklerde başvurulacak kaynak haline gelirken, kitapların değeri için söylenecek bir şey var. Aşağıdaki liste, avukatlık alanının üç kategorisine odaklanan yayınlardan oluşmaktadır: kariyerin kendisi; işin dava yönü; ve profesyonel avukat yazımı için referans kılavuzları.

Paralegal Kariyeri

Avukat Yardımcısı : Bir İş Bulma ve Kariyer Başarısı İçin Bir Kılavuz, Charlyse Smith Diaz

Bu, bir avukat yardımcısı kariyeri için bir başlangıç ​​kılavuzundan daha fazlasıdır. Bir işe nasıl girileceğinden daha fazlasını kapsar; bir avukat yardımcısı kariyerine nasıl hazırlanılacağını ve inşa edileceğini gösterir. Pratik bir yaklaşımla, yasal ortamda çalışmanın dinamiklerini açıklar, sürekli mesleki gelişimin amacını ve getirisini tanımlar ve avukatlarla ve bir davaya giren diğerleriyle işbirliği içinde çalışmak için stratejiler sunar. Her bölüm etik ipuçlarını, başarı için kontrol listelerini ve bölüm sonu sorularını birleştirir. Çok çeşitli kariyer konularını kapsayan, ilk avukatlık işinizi nasıl yapacağınız, pazarlanabilir işyeri alışkanlıkları geliştirebileceğiniz ve kendinizi avukatlık mesleğine nasıl yerleştireceğiniz konusunda tavsiyeler sunar.

En İyi Avukatlık Uzmanlarından Alınan Dersler: En Başarılı 15 Avukat Yardımcısı ve Onlardan Ne Öğrenebilirsiniz

, Carole A. Bruno

Bu kitap hem deneyimli profesyonelleri hem de avukat yardımcısı alanına yeni gelenleri hedeflemektedir. Yardımcı avukat liderleri tarafından önerilen uygulamalı teknikleri sunar. Bu 15 uzman, mesleklerinin zirvesine ulaşmalarına izin veren sırları paylaşıyor. Yardımcı görevlerin nasıl daha verimli ve verimli bir şekilde yerine getirileceğini tartışırlar ve teknik bilgi, yaratıcılık, liderlik, rehberlik ve organizasyon becerilerinin mesleğe nasıl uygulanacağını ele alırlar.

Hukuk Bürosunda Hayatta Kalmak ve Gelişmek Yazan

Richard L.Hughes

Şu anda bir stajyer eğitimci olan eski bir avukat tarafından yazılan Hayatta Kalma ve Hukuk Bürosunda Gelişme , belki de yeni hukukçular ve avukat avukatı öğrencileri için mükemmel bir kariyer rehberidir. El yazması gerçek hayattaki hukuk bürosu durumlarını ve bunlarla nasıl başa çıkılacağını anlatıyor. Öğrencilerin en yaygın engellerin üstesinden gelmek için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarına yardımcı olur ve hukuk firmalarının avukat yardımcısı personelden ne istediğine dair paha biçilmez bir içgörü sağlar. Ayrıntılı olarak ele alınan konular arasında doğru avukatlık işi bulmak, yüksek kaliteli iş üretmek, zamanı verimli bir şekilde yönetmek, faturalandırılabilir saatleri anlamak, ofis siyasetiyle uğraşmak, zam istemek ve avukatlık mesleğinde ilerlemek bulunmaktadır.

Bağımsız Paralegal’in El Kitabı: Bir İşletmeyi Yürütmek İçin İhtiyacınız Olan Her Şey Kamu için Yasal Belgeler Hazırlamak – 5. Baskı

Ralph E. Warner

Ralph Warner’ın The Independent Paralegal’s Handbookbir hukuk bürosunun parçası olmaktan çok kendi başlarına çalışmak isteyenler için bir nasıl yapılır kılavuzu olarak faturalandırılır. Kitap, tüketiciler aracılardan (avukatlardan) kaçınmayı ve iflas, kişisel yaralanma anlaşmaları ve boşanma gibi alanlarda kendi hukuki meselelerini ele almayı tercih ettikleri için son on yıllarda büyüyen ve gelişen bir mesleğin yol haritasıdır – hepsi yardımla avukatların. Bu el yazması, halihazırda eğitim almış avukat avukatlarına veya hukuk sekreterlerine yöneliktir ve bağımsız bir avukat yardımcısı işi başlatmanın zorlukları, tuzakları ve zaferlerine odaklanmaktadır. Okuyuculara, olası tuzaklar arasında, hukuki bilgiler üzerindeki tekellerinin kaybolacağından korkan barolardan ve avukatlardan gelen tacizler olduğunu hatırlatır. Onlara da, hukukçuların yasal tavsiye veremeyeceklerini, çünkü hukuk uygulama yetkisine sahip olmadıklarını hatırlatır.

Kitap, bağımsız bir avukat yardımcısının güvenli ve karlı bir şekilde hangi tür yasal belgeleri hazırlayabileceğini; avukat olmadığınızı müşterilere nasıl bildirebilirsiniz; bar tarafından taciz edilme ihtimali nasıl en aza indirilir; bağımsız bir avukat olarak çalışmak için gerekli eğitimin nasıl alınacağı; ve hizmetler için ne kadar ücret alınacağı.

Yardımcı Hukuk Davası

Paralegals için Davanın Temelleri,

Marlene A.Maerowitz ve Thomas A. Mauet

Bu kitap, müvekkilin duruşma ve yargılama sonrası ofise girdiği andan başlayarak tüm dava süreci boyunca okuyuculara rehberlik eder. Örnekler, vaka senaryoları, gerçek belgeler, anlaşmalar ve alternatif uyuşmazlık çözümü biçimlerini içerir.

Davanızı Açmak: Yargıçları İkna Etme Sanatı,

Antonin Scalia ve Bryan A. Garner

Eski bir ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı olan Antonin Scalia tarafından yazılmıştır, Making Your Case: The Art of İkna Yargıçları hem acemi hem de deneyimli davacılar için bilgilendirici bir kılavuzdur. El yazması, hukuki akıl yürütmeyle bir argümanın nasıl oluşturulacağını ele alır, kısa yazma sanatını inceler ve sözlü bir tartışmada nasıl başarılı olunacağını gösterir.

Her Zaman Tartışma ve Kazanma: Evde, İşte, Mahkemede, Her Yerde, Her Gün

Gerry Spence

Gerry Spence hem savcı hem de savunma avukatı olarak çalıştı. Her iki rolde de başarı oranı dikkat çekici. Kitabı , Gerry Spence’e göre tartışma yasalarını sunar :

Herkes kazanan tartışmayı yapabilir.

Kazanmak istediğimizi elde etmektir, bu aynı zamanda ‘başkalarının’ istediklerini elde etmelerine yardımcı olmak anlamına da gelir.

  • Kelimelerin bir silah olduğunu ve savaşta düşmanca kullanılabileceğini öğrenin.
  • GERÇEK’i sunmanın her zaman ‘biyolojik bir avantajı’ olduğunu bilin.
  • Saldırı, tartışma değildir.
  • Korkuyu topluluk önünde konuşmada veya tartışmada müttefik olarak kullanın. Enerjisini dönüştürmeyi öğrenin.
  • Bırakın duygular gösterilsin ve tutkuyu caydırmayın.
  • Parlaklık sizi kör etmeyin.
  • Vücutla konuşmayı öğrenin. Vücut bazen kelimelerden daha güçlü konuşur.
  • Düşmanın, başarısız bir tartışmaya girdiğimiz kişi olmadığını, kendi içimizdeki vizyon olduğunu bilin.

Yardımcı Hukuk Yazımı

Yasal Stilin Unsurları,

Bryan A. Garner

Garner’ın kitabı, ilk olarak 1959’da William Strunk, Jr. ve EB White tarafından yayınlanan zamansız The Elements of Style’dan esinlenerek , hukuk yazarlarının bilmesi gerekenlerin tamamını açıklıyor: mekanik, kelime seçimi, yapı, retorik; başlıkların, tanımlı terimlerin, alıntıların ve diğer cihazların kullanım kurallarının yanı sıra. Yazar, Oliver Wendell Holmes, Clarence Darrow, Frank Easterbrook ve Antonin Scalia dahil olmak üzere dünün ve bugünün en iyi hukuk yazarlarından birçok örnek kullanıyor. Hukuk Stilinin Unsurları , hukuk alanında yazılarını daha kesin, daha ikna edici ve daha şık hale getirmek isteyen herkes için önemli bir kaynaktır.

Redbook: Hukuki Tarz Üzerine Bir Kılavuz Yazan

Bryan A. Garner

The Redbook , 2002’de ilk kez yayınlandığından bu yana , hukuk stilinin en yetkili, kapsamlı ve kolay kullanılabilir kılavuzu olarak kendini kanıtladı . Genel olarak noktalama işaretleri, büyük harf kullanımı, dilbilgisi, nesir stili ve açıklığı kapsar. Kitap, LawProse Inc.’deki altı avukatın katkılarını içermektedir.

Black’s Law Sözlüğü

, Bryan A. Garner

Hukuk dilinin altın standardı olan Black’s Law Dictionary , dünyada en çok alıntı yapılan hukuk kitabıdır. Baş editör, dünyanın önde gelen hukuk sözlükbilimcisi Bryan A. Garner, son baskıda 50.000’den fazla terimi derledi. Her dönem Siyah yılların Amerika Birleşik Devletleri arasında avukatlar tarafından doğruluk için incelenmiştir. Kitap ayrıca 1000’den fazla kanunla ilgili kısaltma ve kısaltma tanımlarını da içerir; yanı sıra bir telaffuz kılavuzu ile ayrıntılı olarak gözden geçirilmiş Latince özdeyişler.

Bir avukat ve bir hukuk asistanı arasındaki fark nedir?

Her iki terim de birbirinin yerine kullanılır. Amerikan Barolar Birliği (ABA), avukat yardımcısı ve yasal yardımcı pozisyonları arasında ayrım yapmaz. ABA, her iki pozisyonu da şu şekilde tanımlar: “Hukuk asistanı veya avukat yardımcısı, bir avukat, hukuk bürosu, şirket, devlet kurumu veya başka bir kuruluş tarafından istihdam edilen veya burada tutulan ve özel olarak temsil edilen bir avukatın sorumlu olduğu asli yasal çalışma. “

Bazı hukuk görevlileri şu soruya nasıl cevap verdi: Bir avukat olarak en kötü deneyiminiz nedir?

  1. Avukatlar genellikle yeteneklerimden habersizdir (yetersiz olsalar da).
  2. Kötü bir gün geçirdikleri için benden birkaç yaş küçük olan insanlar tarafından küçümsenmek.
  3. Suçu üstlenmem gereken bir partnerin hatası nedeniyle bana doğru bir sandalye fırlatmak.
  4. Bazı paralara avukatlar (genellikle ortaklar değil) tarafından ele alınma şekli.
  5. Bir iş arkadaşına yardım etmeyi teklif etmek ve ona bir şişe maden suyu alması söylendi.
  6. Bir ortak için Kit Kats satın almak.

Yardımcı hukuk öğrencileri için bazı iyi tavsiyeler nelerdir?

Bir hukuk danışmanı olma konusunda ciddiyseniz, hukukun sağlıklı ve büyüyen bir alanında uzmanlaşmak akıllıca olacaktır. En çok talep gören hukukçu türleri, ihtilaf, şirket, emlak, fikri mülkiyet, göçmenlik ve tröst ve mülklerde uzmanlaşmış olanlar gibi görünmektedir. Avukatın neye ihtiyacı olduğunu tahmin ederek ve son derece organize olarak kendinizi yeri doldurulamaz kılın. Bir avukat olarak çalışmak, avukat olmak isteyip istemediğinizi keşfetmenin harika bir yoludur.

Avukatlık yapmak nasıl bir duygu?

Hukuk görevlilerinin sorumlu olduğu çok büyük miktarda dokümantasyon ve dosyalama var ve istisnai bir şekilde organize olmak bunu çok daha kolay hale getirecek. Yardımcı avukatların da ayrıntı odaklı ve verimli olması gerekir. Görevler, firmanın veya denetleyici avukatların büyüklüğüne bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceğinden, bir avukat da durumlara çok uyumlu olmalı ve işin organizasyonel yönünden zevk almalı veya bu konuda istisna olmak için yeterince kendini adamaya istekli olmalıdır.

Yardımcı avukatlar nasıldır?

Kullanıcı havuzumuza göre, Paralegals çoğunlukla araştırmacı insanlar olma eğilimindedir. Bu bulgu, bu profesyonellerin yaptığı detaylı çalışma ile desteklenmektedir. Hukuki araştırma yaparlar, raporlar yazarlar, mahkemede verilecek dilekçe ve dilekçeler hazırlarlar; vasiyetname, sözleşme, ipotek, ayrılık anlaşmaları gibi belgeleri hazırlar. Tüm bu görevler, bir düzeyde, analitik, araştırıcı ve araştırmacı bir zihniyet gerektirir.

Yardımcı avukatlar mutlu mu?

Yardımcı görevliler en az mutlu kariyerler arasında yer alır. Genel olarak, memnuniyet puanları için kariyerlerin 12. yüzdesinde yer alırlar. Bu çarpıcı derecede düşük mutluluk oranı, hukukçuların kendilerini çok özel bir profesyonel alanda bulmasıyla ilgili olabilir. Bunlar şüphesiz her hukuk uygulamasının vazgeçilmez bir parçasıdır; yine de rolleri tanım gereği ikincildir ve genellikle işbirliği yaptıkları avukatların rolüne tabidir.

Avukat Olmalı mıyım?

Bu soruyu cevaplamak, bir avukat olarak başarılı olmak için kesinlikle zorunlu olan becerilere sahip olup olmadığınızı veya geliştirmeye hazır olup olmadığınızı belirlemekle başlamalıdır:

İletişim Hukuk danışmanlarının rolü, onların denetleme avukatları, müvekkilleri, hukuk uzmanları, satıcılar, tanıklar, mahkeme muhabirleri, muhalif avukatlar ve diğer taraflarla sık sık etkileşimde bulunmalarını gerektirir. İşlerinin neredeyse her yönü etkili iletişim becerileri gerektirir. Hukuki işlemlere dahil olan birçok taraf arasındaki temel bağlantıdırlar.

Yazma Özlü ve ikna edici yazma yardımcı avukat rolüne ayrılmaz bir parçasıdır. Dava hukukçuları yazışmaları, savunmaları, keşifleri, önergeleri, özetleri, yasal notları ve diğer belgeleri hazırlar ve düzenler. İşlem danışmanları kararları, anlaşmaları ve sözleşmeleri yazar. Basit bir ifadeyle, iyi bir avukat, iyi bir yazardır.

Araştırma ve Soruşturma Araştırma, elbette, etkili bir hukuk uygulaması için temeldir. İnternet araştırması yürütme ve yasal araştırma veritabanlarını etkin bir şekilde kullanma yeteneği, genellikle vaka gerçeklerini analiz etmek ve yasal otoriteye atıfta bulunmakla görevlendirilen hukuk görevlilerinin çalışmalarının merkezinde yer alır. Araştırma becerileriyle yakından bağlantılı olan araştırma becerileri, hukuk danışmanlarının tıbbi kayıtları ve kanıtları ortaya çıkarmak ve belge ve tanık bulmak için yaptıkları işlere uyguladıklarıdır.

Teknoloji Hukuk görevlilerinin ihtiyaç duyduğu teknoloji becerileri geniş kapsamlıdır. Kelime işlem, elektronik tablolar, telekomünikasyon, veritabanları ve yasal araştırma yazılımları hakkında bilgi sahibi olmalı ve bunları rahatça kullanabilmelidirler.

Organizasyon Davaları ve yasal işlemler

büyük miktarda belge ve veri üretir. Tüm bu bilgileri kategorize etmek, değiştirmek ve düzenlemek avukat yardımcısının sorumluluğundadır.

Çoklu Görev Bir avukat yardımcısının hayatında bir günü oluşturabilecek birçok görevi düşünün: Birden fazla denetleyici avukat tarafından yönetilen birden fazla davayla ilgili çeşitli görevleri halledin. Bir tanıkla görüşün. Bir müşteri ile iletişim kurun. Yeni bir veri tabanı öğrenin. Bir iş arkadaşınızı eğitin. Yasal bir konuyu araştırın. Bu çeşitli görevler yalnızca başarılı bir çok görevli olan biri tarafından yönetilebilir.

Ekip çalışması Bu mesleğin adı, işbirlikçi doğasından bahsediyor. ‘Para’ öneki ‘yanında’ anlamına gelir. Katip çalışmak yanında diğer hukukçular; onlardan bağımsız değil. Sorumlulukları, yalnızca denetleyici avukatlarla değil, aynı zamanda ortaklar, ortaklar, avukat avukatları, hukuk sekreterleri ile tutarlı bir şekilde iletişim kurmalarını, irtibat kurmalarını ve işbirliği yapmalarını gerektirir; ve müşteriler, muhalif avukatlar ve çeşitli profesyonel alanlardan uzmanlar dahil olmak üzere dış taraflar.

Detaylara dikkat Hukuk danışmanları için detaylara dikkat edilmesi çok önemlidir. Alıntıdaki hatalar (brifinglerde ve notlarda yasal otoritenin doğrulanması), başlık aramaları, teşhir numaralandırması ve diğer yanlışlıklar yasal bir takibi ciddi şekilde etkileyebilir veya davanın kaybına veya hatta bir yanlış uygulama davasına neden olabilir. Oldukça basit bir şekilde, yasal belgeleri yönetmede, son başvuru tarihlerini takip etmede ve mahkeme programlarıyla çalışırken hataya yer yoktur.

Paralegal olmak ne kadar sürer?

Muhtemel avukatların kullanabileceği üç olası eğitim yolunun her birinin tamamlanması farklı bir süre alır:

Avukatlık Çalışmaları Lisans Derecesi – dört yıl

Avukatlık Çalışmaları Önlisans derecesi – iki yıl

Hukuk dışı bir alanda Lisans Derecesi artı Paralegal Çalışmaları Sertifikası – dört yıl artı sertifika programı süresi (aynı anda alınan derslerin sayısına bağlı olarak 10 hafta ila iki yıl)

Paralegal olma adımları

Bir avukat yardımcısı kariyerine giden en yaygın yol, Lisans Derecesi, staj ve profesyonel sertifika içerir.

Yaşam hakkında diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Bir Avukat Ne Yapar? Avukat Yardımcısı Nedir? yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Uygun Fiyatlı Tüm PTTcell Tarifeleri – 2019
Uygun Fiyatlı Tüm PTTcell Tarifeleri – 2019

Daha önce sizlerle en uygun Türk Telekom ve BIMcell faturasız tarifelerini paylaşmıştık. Şimdi ise sırada PTTcell var. En uygun PTTcell faturasız tarifelerini listelediğimiz bu içerikte...

LoL'ün Dövüş Oyunundan İlk Görüntüler Yayınlandı (Video)
LoL'ün Dövüş Oyunundan İlk Görüntüler Yayınlandı (Video)

League of Legends’ın 10. yıldönümü kutlamaları sırasında kod ismi Project L olan dövüş oynunun duyurusu yapıldı. Project L’nin duyurusunu, Riot Games çalışanı Tom Cannon yaptı. ...

Damla Çentikli Xiaomi Mi 9'un Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı
Damla Çentikli Xiaomi Mi 9'un Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı

Akıllı telefon pazarının önde gelen oyuncularından biri haline gelen Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 9'un tasarımı, Weibo'da paylaşılan bir konsept çizim ile ortaya çıkarıldı. ...