Bir dev daha 'Google' tarafından satın alındı

Bir dev daha 'Google' tarafından satın alındı

Bir süredir bahsi geçen Google’ın Fitbit’i satın alacağı yönündeki söylentiler gerçeğe dönüştü. Goog

Bir süredir bahsi geçen Google’ın Fitbit’i satın alacağı yönündeki söylentiler gerçeğe dönüştü. Google dev firmayı bünyesine dahil etti.

İki firmanın bugün yaptıkları duyuruya göre Fitbit, Google tarafından yaklaşık olarak 2,1 milyar dolar değerinde tek ödemeli bir anlaşma ile satın alındı. Arama motorunun bünyesine dahil olan Fitbit, aynı zamanda donanım ekibinin bir parçasını oluşturarak yeni nesil giyilebilir teknolojik ürünler üretecek.

Fitbit’in CEO’su James Park ve Google’ın donanım lideri Rick Osterloh tarafından yapılan duyuruda verilen ifadelere bakılırsa, yakın gelecekte Fitbit cihazları Wear OS kullanacak.

Park, Google’ın kaynakları ve küresel platformuyla Fitbit’in, giyilebilir teknolojik ürünler kategorisinde yenilikleri daha fazla hızlandırabileceğini, daha hızlı ölçeklenebileceğini ve sağlık özelliklerini daha da erişilebilir yapabileceğini bildirdi. Wear OS’tan Sameer Samat’da Fitbit’in donanım bilgisi ile Google’ın yazılımlarının bir araya gelmesinden büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Önerilen içerik:  USB şarj istasyonları tehlike saçıyor!

Bir süredir Fitbit’in satılacağı ve Google’ın ana firması olan Alphabet’in ilk aday olduğuna yönelik söylentiler bulunmaktaydı. Yapılan anlaşmanın Fitbit hissedarları ve düzenleyiciler tarafından onaylanmasının ardından önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor. Bunun yanı sıra Fitbit’in piyasa değerinin yaklaşık 1,6 milyar dolar olarak hesaplandığı varsayılırsa, Google’ın öngörülenden çok daha fazla ödeme yaptığı ve firmayı kesinlikle donanım stratejisine dahil etmek istediği ortaya çıkıyor.

Fitbit, cihazlarının önümüzdeki dönemde hem iOS hem de Android cihazlarıyla uyumlu hale geleceğini belirtiyor. Google ise veri toplanacak olsa bile, Fitbit sağlık verilerinin kesinlikle Google reklamları için kullanılmayacağının sözünü veriyor. Fitbit ve Google arasındaki bu anlaşmanın kullanıcıların yanı sıra Google’ın Fossil gibi diğer Wear OS ortaklarını kısa ve orta vadede nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.




2019 iPhone'larda Süper Hızlı Wi-Fi Özelliği Kullanılabilir
2019 iPhone'larda Süper Hızlı Wi-Fi Özelliği Kullanılabilir

2019'da tanıtılacak telefonlar hakkında bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Sızdırılan bilgilere göre bu yıl piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinde, eski modellere göre %30 daha...

Ram Fiyatları %23 Arttı
Ram Fiyatları %23 Arttı

Bildiğiniz üzere ülkemizde kur farklarından ötürü teknolojik eşyalarda fiyatlar tavan yapmış durumda. Japon üreticilerden gelen DRAM zammı haberi ise PC toplama hayali kuranları oldukça...

Fortnite'ın Android Sürümü, Epic Games Uygulamasıyla Değişti
Fortnite'ın Android Sürümü, Epic Games Uygulamasıyla Değişti

Epic Games, Android platformu için geliştirdiği Fortnite Yükleyici uygulamasını güncelledi. Oyunseverler artık, Fortnite Yükleyici uygulaması yerine Epic Games'in mobil uygulamasını...