Cert-url sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatası nasıl çözülür?

Cert-url sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatası nasıl çözülür?

İmzalı değişim “cert-url” tarafından başvuruda bulunulan sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatası, genellikle Google Search Console‘un AMP kısmında meydana gelen ve Google’ın AMP sayfalarınıza “uyarılarla geçerli” etiketi koyduğu önemli bir sorundur.

Öncelikle bu sorunun Cloudflare destekli AMP sayfalarında meydana geldiğini belirtmemiz gerekiyor. Yani web sitenizde CDN hizmeti olarak Cloudflare kullanıyorsanız ve sitenizde AMP desteği varsa, İmzalı değişim “cert-url” tarafından başvuruda bulunulan sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatasına maruz kalmanız çok olası.

CERT-URL SORUNU NASIL GİDERİLİR?

Öncelikle bu hatadan olup olmadığını ve etkilenen AMP sayfalarını görmek için Search Console’da oturum açın ve sol taraftan AMP sekmesine tıklayın. Ardından sayfanın üst kısmından “Uyarılarla geçerli” menüsüne tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak.

İmzalı değişim

Bu ekranda AMP sayfalanızda yer alan bazı hatalar karşınıza çıkacak. Bu kısımdan İmzalı değişim “cert-url” tarafından başvuruda bulunulan sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatasından kaç URL’nizin etkilendiğinizi görebilirsiniz. Gelelim bu sorunun çözümüne.

Bu sorunun Cloudflare kaynaklı olduğuna yukarıda değinmiştik. Bu nedenle ilk önce Cloudflare hesabınızda oturum açın ve web sitenize tıklayarak ana kontrol paneline gelin.

Bu kısımda yukarıdaki menülerden “Speed” seçeneğine tıklayın ve ardından alt menüden “Optimization” seçeneğine girin.

İmzalı değişim

Ardından sayfayı en aşağıya doğru kaysırın ve “AMP Real URL” kısmına gelin. İşte İmzalı değişim “cert-url” tarafından başvuruda bulunulan sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatasının ana kaynağı tam da bu. Bu ayarı “Off” konumuna getirin. Cloudflare ayarınızı otomatik olarak kaydedecektir.

İmzalı değişim cert-url

Şimdi tekrar Google Search Console’a gelin ve AMP kısmından söz konusu hata için doğrulama isteyin. Google, bütün AMP URL’lerinizi tatayacak ve hataları giderecektir. Aynı menüden hatanın hangi URL adreslerinden giderildiğini ve başarılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

İmzalı değişim

AMP REAL URL AYARI NE İŞE YARIYOR?

Normal olarak ziyaretçiler sizin mobil AMP sayfalarınıza tıkladığında, google.com/amp/ adresinden sayfanızın önbelleğe alınmış sonucu ile karşılaşırlar. Cloudflare’da bulunan AMP Real URL ayarı ise mobil tarayıcıların, içeriği Google’ın AMP önbelleğinden sunmaya devam ederken sitenizi “google.com/amp/” olarak değil de sitenizin gerçek URL’sini göstermesine olanak tanır. 

Yani bu ayar açık olduğunda kullanıcılar, AMP sayfanıza tıkladıklarında “google.com/amp/” ile başlayan bir adres değil, bizzat sizin web sitenizin URL’sini görürler. Ancak web siteniz yine Google AMP önbelleğinden sunulmaya devam eder.

Cloudflare bu ayarı  kriptografik (CRT) imzalı değişimler yoluyla gerçekleştirir. AMP kısmında gerçek URL adresinizin görünmesinin birkaç avantajı vardır ve bu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Marka doğruluğu – Site ziyaretçileri, tüm sayfalarınızın en üstünde Google’ın değil markanızı görür.
  • Daha doğru analiz – AMP ve AMP olmayan içeriğin aynı alanda tutulması, daha doğru analiz yapmayı kolaylaştırır.
  • Azaltılmış hemen çıkma oranları – Gerçek URL’nizi göstermek, kullanıcıları arama sonuçları sayfasına dönmek yerine sitenizde kalmaya teşvik edebilir.

AMP sayfalarında gerçek URL’leri göstermek her ne kadar avantajlı olsa da Google’da şimdilik İmzalı değişim “cert-url” tarafından başvuruda bulunulan sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatasına neden oluyor.

Bu nedenle AMP Real URL ayarını kapatmak sitenizin sağlığı için daha iyi olacaktır. Unutmayın, ilk önce Google ?

The post Cert-url sertifika zinciri ayrıştırılamıyor hatası nasıl çözülür? first appeared on Resimlink.




OPPO Uçtan Uca 10 Bit Renk Desteğine Sahip Olmak İçin X3 Amiral Gemisi Akıllı Telefonu Bulun
OPPO Uçtan Uca 10 Bit Renk Desteğine Sahip Olmak İçin X3 Amiral Gemisi Akıllı Telefonu Bulun

OPPO INNO DAY 2020’de Çinli şirket, OPPO X 2021 olarak isimlendirilen etkileyici katlanabilir ekran konseptli akıllı telefonunu sergiledi. Bunun dışında şirket, yaklaşmakta olan amiral...

God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey
God of War 5 Hakkında Bilinen Her Şey

God of War 4’ün piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmişken oyunun hayranları, serinin beşinci oyunu için şimdiden gün saymaya başladı. God of War 5 için şu zamana kadar...

Dudak Uçuklatan Ödül Miktarıyla Fortnite Dünya Turnuvası
Dudak Uçuklatan Ödül Miktarıyla Fortnite Dünya Turnuvası

Fortnite, 2019 yılında oyuncularına toplamda 100.000.000 dolar ödül verecek. Epic Games,...