DJ Nedir? Dj Ne Yapar? Dj Olmak Ne Kadar Sürer ?

DJ Nedir? Dj Ne Yapar? Dj Olmak Ne Kadar Sürer ?

1-Dj nedir

dj

DJ, disk jokeyinin kısa biçimidir. DJ, radyo istasyonlarında, internet radyo istasyonlarında, yerel barlarda ve dans kulüplerinde ve hatta düğün resepsiyonlarında duyduğunuz müziği çalan kişidir. Bir disk jokey, çalınacak parçaları seçerken hedef kitlelerini dikkate alacaktır ve genellikle çalıştıkları şirket tarafından kendilerine verilen bir liste içerir.

2.Dj Ne Yapar?

dj

Bir disk jokey, iş yerlerine ve müzik endüstrisindeki konumlarına bağlı olarak çeşitli görevlerden sorumludur. Bir radyo istasyonunda, bir disk jokey, istasyon yönetimi tarafından kendilerine verilen belirli bir çalma listesinden parça çalmaktan sorumludur. Bu oynatma listesi genellikle belirli bir kitleyi ve müzik türünü hedefler. Ayrıca, bir radyo istasyonu disk jokey, dinleyicilerin çağrılarını cevaplamaktan sorumludur. Bu çağrılar bir sanatçı röportajının, istasyon yarışmasının veya hatta sadece oynanan seçimler hakkında yorum yapmanın sonucu olabilir. Disk jokey, radyo istasyonu tarafından seçilen türün müzisyenleri ile yapılan görüşmelerden sorumludur ve ayrıca reklam programlarını belirleyen istasyonlar uyarınca reklamları duyurmaktan sorumludur.

Bir dans kulübü için disk jokey olarak DJ, hem eğlenceli hem de dinleyicileri istenen şekilde etkileyecek şarkılar çalmaktan sorumlu olacaktır. Bu, istenen şarkıların çalınmasını ve kitleyi belirli bir alana yönlendirecek seçimlerin ayarlanmasını içerebilir. Bu, izleyiciyi çubuğu ziyaret etmeye iten, bir promosyon ürünü satış kabinini kontrol eden, bir yarışma için hazırlayan veya sadece dans etmeye etki eden parçalar seçilerek yapılır.

3.Dj Çalışma Alanı Nasıldır?

dj

Bir disk jokey, seçtikleri alana bağlı olarak çok çeşitli yerlerde çalışabilir. Müzik endüstrisinde bulunan çok çeşitli disk jokey pozisyonları ile bu istihdam yerleri radyo istasyonları, internet radyo istasyonları, düğünler ve partiler için özel rezervasyonlar, mobil disk jokey hizmetleri, yerel barlar ve dans kulüpleri ve hatta türe dayalı televizyonu kanalları içerebilir.

SIKÇA SORULAN SORULAR?

Dj olmalı mıyım?

dj

Başarılı DJ’lerin genellikle belirli kişilik özellikleri vardır ve kariyerle birlikte gelen yaşam tarzını kabul ederler.

  • Kişilik Müzik aşkı: Aşk olmadan müzik kutusundan başka bir şey değilsiniz. – Josh Chambers, Profesyonel DJ
  • Ağ oluşturma ve insanlarla tanışmak için rahat: Hayran kitlesi oluşturmak ve profesyonel iletişim kurmak için gerekli
  • Eğlenceyi seven ve giden: heyecan izleyiciye dönüşür ve benzer şekilde yanıt verir
  • Çok yönlü: her ikisinde de çok yönlülük müzik türleri ve müzik teknolojilerinin kullanımı kilit önemdedir
  • Uyarlanabilir: iki konser ya da izleyici tam olarak birbirine benzemez
  • Bilgi ve gelişime açlık: müzik teknolojileri ve eğilimleri sürekli gelişiyor
  • Yaşam Tarzı Hafta sonu ve gece geç saatlerde çalışma tipiktir; iş / aile yaşam dengesi zor olabilir.
  • Yeni başlayan DJ’ler genellikle gündelik işleri basılı tutar ve yavaş gecelerde oynayarak başlar.
  • Birçok yeni DJ, mekân yöneticilerinin onları, çalışma ahlakını ve izleyicilerin bunlara nasıl tepki vereceğini tanımak için ücretsiz setler oynamayı teklif ediyor.

 DJ’lerden bazı bilgiler ve öneriler

• Uygulama, uygulama, uygulama.

• Birden fazla cihazda nasıl karıştırılacağını öğrenin. Teknoloji size kolayca geri tepebilir. Ne olursa olsun oynatabildiğinizden emin olmak için her zaman dizüstü bilgisayarınız, CD’leriniz ve bir USB çubuğunuzla birlikte görünün.

 • Yayınlanmakta olan müzik yazmıyorsanız, bir daha asla bir sonraki seviyeye geçmeyeceksiniz.

 • Bir enstrüman çalmayı veya en azından müzik teorisinde bir ders almayı öğrenin.

 • İşin en iyi yanı, insanların sizin kadar müzikten zevk almasıdır.

• İşin en kötü kısımları garip teknik felaketleri yönetmek ve sarhoş veya yüksek izleyici üyeleri ve bazı gölgeli destekçilerle uğraşmaktır.

• İşle ilgili en büyük yanılgı, binayı terk ettiğinizde çalışmanın durmasıdır. En iyi DJ’ler her zaman yeni remixleri dinler ve her zaman bir satıcı, mekân sahibi veya diğer DJ’lerle ilişki kurmaya hazırdır.

Daha fazla kültürlenmek için https://listelendin.com/kategori/kulturlendin/

DJ Nedir? Dj Ne Yapar? Dj Olmak Ne Kadar Sürer ? yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




FIFA Street, FIFA 20 ile Geri Dönüyor
FIFA Street, FIFA 20 ile Geri Dönüyor

EA, FIFA 20’ye FIFA Street benzeri bir mod ekleyeceğini açıkladı. Modun ismi Volta olacak ...

Slack Eski Logosunu Neden Değiştirdi?
Slack Eski Logosunu Neden Değiştirdi?

Eskiden birden fazla logoya sahip olan Slack artık yeni bir logoya sahip. Bunun sebebini ise bir blog yazısıyla açıkladı. ...

Xiaomi, Black Shark Cihazları İçin JoyUI 11'i Yayınladı
Xiaomi, Black Shark Cihazları İçin JoyUI 11'i Yayınladı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Black Shark marka akıllı telefonları için oyun odaklı bir arayüz olan JoyUI 11’i piyasaya sürdü. Orijinal MIUI'ın yalnızca çekirdek yapısını kullanan...