Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Önerileri

Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Önerileri

RPG Türü oyunlar eskiye nazaran daha az oyuncuya hitap etse de hala binlerce insanın severek oynadığı oyun türlerinin arasında yer alıyor.Şu dönemde MOBA, Battlegrounds, Fps ve MMORPG  oyunlar daha çok oynanıyor.RPG tarzı oyunlar ise eskisi kadar çok çıkmıyor.Fakat kalite oyunların arasında rpg oyunları yani rol yapma oyunları listeye dahil ediliyor.Bu makalede dünya olarak girdiğimiz pandemi döneminde oyuncular tarafından çok sevilen ve ses getiren rpg oyunları listeledim, iyi okumalar ve iyi oyunlar dilerim.

rpg oyunları

1.The Wıtcher Wıld Hunt

CD Projekt RED tarafından geliştirilen üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma (RPG) oyunudur.Takvimler 2015 Mayıs ayını gösterirken piyasada rpg oyunları severlerin merakla beklediği The Witcher 3:Wild Hunt piyasaya sürüldü.O günden beri rpg oyun tavsiye listelerinin içinde yer alan bu oyun,Canavar avcısı Geralt of rivia olarak oyuna başlıyorsunuz.Wild Hunt’ın açık dünyasında, maceraya giden kendi yolunuzu çizersiniz.

Bir ödül avcısı, bir yol adamı olarak oynuyorsunuz.Kendi hedeflerinizi belirlersiniz ve kendi hedeflerinizi seçersiniz.Bir köyü rahatsız eden bir canavarın başındaki ödülün peşinden gidiyorsunuz ve onu öldürdükten sonra ödülünüzü alıyorsunuz.Oyunda Sadece Canavarları öldürmüyorsunuz, kirli bir işin yapılmasına ihtiyaç duyan entrikacı bir prense yardımda edebiliyorsunuz.Rpg oyunları listemizde yer alan wild hunt’ta büyücüler bulunmaktadır ve bunlar mutantlardır.Zorlu eğitimlere ve insan vucudunu değiştiren deneylere tabi olan adamlar onları tek bir amaca hazırlar; canavarları öldürmek.Geralt, şeçKin Kurt okulu’nda eğitim gördü ve şimdiye kadar eğitilmiş en ölümcül cadılardan biri olarak kabul edildi.İnsanüstü refleksleri ve gücü vardır.Rol yapma oyunları listemizde yer alan bu oyunu satın almak için tıklayın.Oyunun hikayesi hakkında bilgi verdiğimize göre sistem gereksinimleri hakkında bilgi vermeye geçelim.

Sistem gereksinimleri;

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 veya 64-bit Windows 8 (8.1). Oyunu çalıştırmak için DirectX 11 gereklidir.

İşlemci: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz, AMD CPU Phenom II X4 940. Bir Oyun CPU performans çizelgesi bulmak ve birinin CPU’sunu minimum değerimizle karşılaştırmak önerilir.

Grafikler: Nvidia GPU GeForce GTX 660 veya AMD GPU Radeon HD 7870.

RAM: 6GB

Disk alanı: 40 GB

Oynayış :

2020 yılının RPG oyunları arasında eskisi kadar popüler olmasa da hala oynanabilir olduğunu oyuncu sayısından anlayabiliyoruz. Daha önce oynamadıysanız kesinlikle deneyin.

2.The Elder Scrolls V: Skyrim

rpg oyunları

The Elder Scrolls V: Skyrim, Kasım 2010 tarihinde Bethesda Game Studios tarafından piyasaya çıkartılmıştır.Rol yapma oyunları (RPG) arasında saygın bir yer tutan oyunun hikayesini size şöyle anlatayım;

Önceki oyunların imparatorluğu darmadağınık. Elflerin bir fraksiyonu (Thalmor olarak adlandırılır) tarafından istila edildi ve Thalmor kazandı ve imparatorluğu panteonlarındaki (Talos) tanrılardan birini terk etmeye zorladı. Bu, nordları (bir insan  ırkı) öfkelendirdi. Skyrim’i (topraklarını) parçalayarak onları bir iç savaşa götürdü. Çatışmalar çoğunlukla imparatorluk destekçileri ile Stormcloaks adı verilen isyancılar arasındadır. Ve sonra bunun ortasında, Ejderhalar, uzun zamandır gitmiş bir dönemin zalim efendileri ve onların başında Alduin, Dünya Yiyen, dünyanın kader bir yok edicisi (Tamriel denir)Aslında, oyunu oynamanın ana nedeni hikaye değil.Ayrıca dünyaya karışan daedrik prensler grubu da var (karmaşık, bazen yardımcı, genellikle zararlı olan diğer dünyasal varlıklardan oluşan antogonistik grup , ancak evrensel olarak tehlikeli olarak anlaşılır)Her ırk grubunun farklı politikaları (Thalmor çoğunlukla yüksek elf ve orman elfleridir), Kara Elfler eskiden oldukça gururlu insanlardı, ancak şu anda Skyrim’de mülteci ve parya, Kahjiit çoğunlukla tüccar ve hırsızdır. Bretonlar, genellikle vahşi oldukları vb. Batı gökyüzü haricinde oldukça kültürlüdür.)

RPG Oyunları listemizde yer alan The Elder Scrolls V: Skrim’i satın almak için tıklayınız.Oyunun sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Sistem Gereksinimleri ;

Windows 7 / Vista / XP PC (32 veya 64 bit)

İşlemci: Dört çekirdekli Intel veya AMD CPU

4 GB Sistem RAM

6 GB boş HDD alanı

DirectX 9 uyumlu NVIDIA veya 1 GB RAM’li AMD ATI ekran kartı (Nvidia GeForce GTX 260 veya üstü; ATI Radeon 4890 veya üstü).

DirectX uyumlu ses kartı

Oynayış :

3.Assassin’s Creed Valhalla

rol yapma oyunları

Ubisoft tarafından piyasa sürülen rpg oyunları kategorisinde yer alan Assassin’s Creed Valhalla,Serinin en çok beklenen oyunları oldu.İlk çıkan Assassin’s Creed serisinden bu yana çok beğenilen oyun zamanla seriyi devam ettirdi.Tarihte suikast denildiğinde ilk akla gelen isim olan Hasan Sabbah’tan ilham alınarak başlanılan seride bir çok zaman diliminde oyun oynuyorsunuz.Rpg oyunları  listemizde yer alan bu oyunun hikayesini sizlere aktaracağım.Biri bana rpg oyun tavsiyesi sorsaydı eğer kesinlikle bu oyunu tavsiye ederdim.Oyunun hikayesini yapımcıları şu şekilde anlatıyor;

Hikayesi;

Assassin’s Creed Valhalla, oyuncuları savaşan krallıkların ve Vikinglerin fethinin yaşandığı dokuzuncu yüzyıl İngiltere’sine balta atıyor. Şiddetli bir Viking akıncısı olan Eivor olarak, klanınızı İngiltere’nin parçalanmış egemenliklerinin ortasında yeni bir ev inşa etmeye yönlendireceksiniz. PS5 ve Xbox Series X’in yanı sıra PS4, Xbox One, PC ve Stadia’da Holiday 2020’yi başlatan Assassin’s Creed Valhalla, gizemli, acımasız yeni bir ülkede baskın yapmanıza, fethetmenize ve zafer için savaşmanıza izin verecek.Assassin’s Creed Valhalla’da, verdiğiniz neredeyse her kararın tüm dünyada kalıcı etkileri olacak. İstediğini elde etmek için tek taktiğin şiddet olmayacak; Halkınız için bir yuva bulmak söz konusu olduğunda gümüş bir dil çelik bir kılıç kadar etkili olabilir. İngiltere’nin güç dengesini değiştirmek ve diplomasi yoluyla nüfuzunuzu genişletmek, muhtemelen sizi kaba kuvvetten daha çok arkadaş yapacaktır. Oluşturduğunuz her siyasi ittifak, uyguladığınız savaş stratejisi ve yaptığınız diyalog seçimi yolculuğunuzu değiştirecek.

Baskınlar olmadan bir Viking akıncısı olamazsınız ve Assassin’s Creed Valhalla, çok ihtiyaç duyulan kaynaklar için düşman bölgelerini yağmalamak veya rakip Sakson kalelerine karşı büyük saldırılar başlatmak için sürpriz uzun gemi saldırıları başlatmanıza izin verir. Düşmanlarınızı ezmenize, parçalamanıza ve başlarını kesmenize izin veren içgüdüsel yeni bir savaş sistemi sayesinde baskınlar, Assassin’s Creed’in daha önce gördüğü her şeyden daha aksiyon dolu ve acımasız olacak.

Eivor, Assassin’s Creed’de şimdiye kadar görülen en çeşitli düşman türlerine karşı balta, kılıç ve hatta kalkanları çift kullanabilecek. Ve eğer karıştırmak istiyorsanız, Gizli Kılıcın geri dönüşü, Eivor’un hedefleri ölümcül bir hassasiyetle öldürmesini sağlar.Kadın ya da erkek olarak oynanabilen Eivor, Norveç’in bitmeyen savaşından ve azalan kaynaklarından kaçmak için buzlu Kuzey Denizi boyunca bir İskandinav klanına liderlik ediyor. Hayatta kalmayı umuyorlarsa, İngiltere’nin düşman topraklarında yeni bir yuva inşa etmeleri gerekecek. Orada, klanınızı büyütmek için yeni üyeler toplarken, yerleşim yerinizi kışla, demirci ve dövme salonu gibi yeni binalarla inşa ederek, özelleştirerek ve yükselterek kendinize ve insanlarınıza sağlayacaksınız.Hikayesi bu şekilde olan oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri;

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 – 3.1 GHz / Intel i5 – 4660 – 3.2 GHz

Ekran Kartı: AMD R9 380 – 4 GB / Nvidia GeForce GTX 960 4 GB

RAM: 8 GB

Depolama: 50 GB HDD

İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)

Oynayış :

4.Tom Raider (Lara Croft) :

rol yapma oyunları

İngiliz oyun şirketi  Core Design tarafından tasarlanan oyun serisinin ilk başlangıcı 1996 yıllarına dayanmaktadır.Teknoloji geliştikçe rpg oyunları gün geçtikçe kendini yenilemekteydi.Tom raider’da bunlardan biriydi.Lara Croft, olarak canlandırdığımız oyunun hikayesi bir arkadaş topluluğunun tatile çıkması ile başlıyor.Daha sonra bir kaza geçirip daha önce bilmedikleri bir adaya düşerler.Arkadaşları kaybolan Lara Croft adanın yerlileri tarafından kaçırılmıştır.Gözlerini ada halkının tapınağında açan lara croft’ın hikayesi buradan sonra başlamaktadır.Tom Raider serisi çok beğenildiği için beyaz perdeye aktarımları da başladı.Lara Croft karakterini ünlü oyuncu Angelina Jolie canlandırmıştır.2013 yılında çıkan RPG oyun olan Tom Raider, zamanla popülerliğini ve ilgisini kaybetmemiş olmakla beraber 2018 yılında beyaz perdeye konu olmuştur.Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: Windows XP,Vista,7,8 (32-bit/64-bit)

İşlemci: AMD Athlon64 X2 / Intel Core2 Duo – 2.0 GHz

Bellek: 2 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 2600XT / NVIDIA GT 710

VRAM: 1 GB VRAM

DirectX: Sürüm 9.0c

Depolama: 12 GB boş alan

Ses Kartı: DirectX uyumlu

Oynayış :

5.Far Cry Serileri

rpg oyunları

Yapımcıları olan ubisoft far cry serisini ilk olarak 23 mart 2004’te piyasaya sürülmüştür.Oyunun yazılımında türk’te bulunduğu oyun, piyasaya sürüldüğü ilk 1 ay içerisinde 750.000 adet satışmıştır.Oyun rpg oyunları sevenler tarafından çok sevildiği için sürekli kendini yenileyerek ve grafiklerine önem vermeye başladı.Bilgisayar ve Playstation’da oynanabilen Far Cry serisi rol yapma oyunları severler için kesinlikle biçilmiş kaptantır.Oyunun hikayesi ise bir arkadaş grubunun gemi kazası sonucu bir adaya düşmesi ve ada halkı ile tanışması kaçırılması ve savaşmasıdır.Oyun ada’da geçtiğinden dolayı aniden bir yılan saldırısına maruz kalabilir veya aracınıza bir kaplan saldırabilir.

Oyunda yeni nesil silahlardan ziyade AK-47 tarzında hafif makineli tüfekler, Ateşli Ok atabilen yaylar, el bombası gibi çok fazla silah mevcuttur.Gizemli bir adada arkadaşlarınızı aradığınız zamanlardan adada kalmaya karar vereceğiniz dakikalarda iyi oyunlar dilerim ve rpg oyunları yazımızı hatırlarsınız umarım.Far Cry Serisinde benim size önerdiğim serisi olarak ve üst düzey bir bilgisayara sahip olmadığını düşünürsem eğer kesinlikle Far Cry 3 oyununu bilgisayarına yüklemeniz gerekir.Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 ya da daha iyisi

İşlemci: Intel Core®2 Duo E6700 @ 2.6 GHz veya AMD Athlon64 X2 6000+ @ 3.0Ghz ya da daha iyisi

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: 512 Mb DirectX 9.0 Uyumlu Ekran Kartı veya AMD Radeon Hd 2900

Depolama: 15 GB

Oynayış :

6.Assassin’s Creed Odyssey

rpg oyunları

 Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed Origins ile Assassin’s Creed serisini yeni ve cesur bir yöne taşıdı. Savaş daha aksiyon odaklıydı ve oyuncuları daha sonraki girişlerin dayandığı “engelleyene kadar engelleme” tarzından uzaklaşmaya teşvik ediyordu. Ayrıca, oyuncuların daha önce gördüklerinden daha fazla ganimete vurgu yaparak karakter özelleştirmesine daha fazla eğildi. Ubisoft Quebec, kendi kimliğiyle bir oyun yaratırken bu temeli inşa ediyor.Rpg oyunları ile yakından ilgilenen Ubisoft’un E3 basın konferansında tam olarak ortaya çıkan bu yeni oyun, antik Yunanistan’da (kesin olarak MÖ 431) geçiyor ve Assassin’s Creed oyuncularının dünyayı, hikayeyi ve oyun içi kimliklerini benzeri görülmemiş şekillerde şekillendirmesine izin verecek.Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz, Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz, Ryzen 3 – 1200

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285 (2GB VRAM with Shader Model 5.0) ya da NVIDIA GeForce GTX 660

Bellek: 8GB RAM

Depolama Alanı: 46GB

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)

Çözünürlük: 720p

Hedeflenen FPS: 30 FPS

Grafik Ön Ayarları: Düşük

Oynayış :

7.Hitman Absolution

rpg oyunları

Hitman Absolution, IO ınteractive tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından 2012 Kasım ayında piyasaya sürülmüştür.Üçüncü şahıs rpg oyun içinde bir infiltrasyon video oyunudur.Tore Blystad tarafından tasarlanan ve gerçekleştirilen serinin ilk oyunudur.Bir suikastçiyi canlandırdığımız bu oyunda bir katilin yaşadığı durumları ve girdiği aksiyonları iliklerinize kadar hissedeceksiniz.Oyunda gizlilik esastır.Ajan 47 isimli bu karakterimiz şık takım elbiseli giyimli, fiziği yerinde yakışıklı bir karakterdir.Oyunun ilk bölümü Chicago’da geçiyor.Boynunda taşıdığı gizemli bir nesnenin ona kuvvet verdiği ve onsuz savunmasız hale geldiğini anlıyor.Oyunun ikinci bölümü ise mayın ve patlayıcı üreten bir iş adamına ait bir şirket sahibinin evinde geçiyor.Spoiler vermek istemediğimiz için rpg oyunları listesinde yer alan bu oyunun hikayesini kesiyorum.Oyunu satın almak için buraya tıklayınız.

Sistem Gereksinimleri :

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7

İşlemci: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz veya AMD CPU Phenom II X4 940

RAM: 8 GB

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 veya Radeon HD 7870

DirectX: 11

Oynayış :

8.Mount & Blade 2: Bannerlord

Orijinal Mount & Blade hayranları için iyi haber, TaleWorlds Entertainment’ın açık uçlu sandbox oyununu sağlam tutmaya çalıştığı. Bir ortaçağ kum havuzu etrafında bir grup takipçiye liderlik edecek, haydutlarla savaşacak, soyluların isteklerini yerine getirecek ve savaşan grupları birleştirerek ve Kalradya’ya barış getirerek kendinize bir isim vermeye çalışacaksınız. Bunların hepsi pek çok sürpriz olmadan gerçekleşecek: Calradia’ya basitleştirilmiş stratejik genel bakışıyla dünya haritası geri dönüyor, orijinalin mükemmel yönlü kılıç oyunu geri döndü ve aynı zamanda itibar ve moral üzerinde eşit bir vurgu var gibi görünüyor.Temelde, Mount & Blade II: Bannerlord, akışkan ve reaktif bir ortaçağ sanal alanında kendi yolunuzu çizmekle ilgilidir. Çalışan Mount & Blade 2: Bannerlord ekonomi sistemi sayesinde dilerseniz gezici bir tüccar olarak bile oynayabilirsiniz . Bu, oyunun, malların fiyatlandırmasını etkileyecek olan doğal kaynak kıtlığını hesaba kattığı anlamına gelir.

Kendinizi farklı imparatorluklarla hizalayabilir ve düşman gruplardan toprağı ele geçirerek onların savaş çabalarını genişletmeye çalışabilirsiniz. Bunu yapmak için, Calradian egemenliği arayışınıza yardımcı olmak için takipçiler, parti üyeleri ve birlik garnizonları biriktirmeniz gerekecek. Savaş ve doğrudan etkileşimler, üçüncü şahıs bakış açısıyla (RPG) gerçek zamanlı olarak gerçekleşirken, tüm taktiksel ve stratejik kararlarınızı dünya haritasından alacaksınız. Ekibinizi hareket ettirmek, garnizonları yönetmek ve saldırıları planlamak, dünya haritası görünümünde gerçekleşir ve burada eylemler arasında zaman duraklatılır.Oyunu tanıtmak bu şekilde yeterli olacaktır diye düşünerek size oyunu satın almak için Steam sitesine yönlendireyim.Oyunu buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit only)

İşlemci: Intel® Core™ i3-8100 / AMD Ryzen™ 3 1200

Bellek: 6 GB RAM

Ekran Kartı: Intel® UHD Graphics 630 / NVIDIA® GeForce® GTX 660 2GB / AMD Radeon™ HD 7850 2GB

Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

Oynayış :

9.The Walking Dead Serisi

rpg oyun tavsiyesi

Oyunun ismini okuduğunuzda aklınıza dizi gelebilir fakat bu bir oyun.Evet yanlış okumadınız bu bir oyun.Hem de rol yapma oyunu.Yaptığınız seçimler bulduğunuz nesnelere siz karar veriyorsunuz.Verdiğiniz karara göre senaryo şekilleniyor.Dünyada gerçekleşen bir zombi istilası sonucu tek başına kalan Clementine ailesini beklerken evine Lee adında bir adam gelir ve oyunumuz burada şekillenmeye başlar.Beraber tehlikeler ve zor karar vermek zorunda kalan karakterlerimizi yönlendirdiğimiz bu oyun o kadar çok sevildi ki 5 bölüm olarak yayınlandı.Ardından ekstra olarak 2 bölüm daha yayınlandı.Rpg oyunları listeminizde yer alacak olan bu rpg oyun tavsiyesini dikkate almanız gerekir diye düşünüyorum.Oyunu satın almak için tıklayınız.

Sistem gereksinimleri :

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 64Bit Service Pack 1

İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.8GHz

Bellek: 3 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTS 450 2GB

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 15 GB kullanılabilir alan

Ses Kartı: DirectX 11 sound device

Oynayış :

Dünyanın en sevilen RPG Oyunları : 2020 Önerileri yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Fortnite Bu Kez Star Wars Evrenini Konuk Etmeye Hazırlanıyor
Fortnite Bu Kez Star Wars Evrenini Konuk Etmeye Hazırlanıyor

Fortnite daha önce birçok film, spor kulübü ve karakterle iş birliği yaptı. Ancak bu seferki etkinlik, çok uzakta bir galaksiden battle royal adasına doğru yola çıktı. Fortnite X Star...

Sony, Uygunsuz  Kullanıcı Adlarını Değiştiriyor
Sony, Uygunsuz Kullanıcı Adlarını Değiştiriyor

İçerisinde uygunsuz kelimeler bulunan kullanıcı adları Sony tarafından anında değiştirilecek. ...

Western Digital Oyun Odaklı SSD Üzerinde Çalışıyor
Western Digital Oyun Odaklı SSD Üzerinde Çalışıyor

Yılların donanım üreticisi Western Digital (WD), yeni SSD'sini oyuncular için özel olarak hazırlıyor. ...