Fizyoterapistten Bel Ağrısına İyi Gelen 5 Öneri

Fizyoterapistten Bel Ağrısına İyi Gelen 5 Öneri

Fıtık ile karıştırılan bel ağrısının bir çok sebebi olabilir. Hareketsiz yaşam, kalça kemiği yerine sakrum kemiğinin üzerine oturmak, ağır yükler kaldırıp ani hareket etmek, terledikten sonra soğuk içmek, strese bağlı kas kasılması, omurgadaki eklemlerin yapısının bozulması sonucu kireçlenme, bel ağrısına sebep olan temel durumlardır. Sizler için bu derde deva olacak bir liste hazırladık.

1. Hareketli bir yaşam, egzersiz ve spor

Bel kaslarını güçlendirmek bu noktada önemli. Spor ve egzersiz aynı zamanda duruş ve oturma pozisyonunu düzelterek ağrıların geçmesini sağlayabilir.

2. Soğuk ve sıcak uygulama

Belin zorlanmasına bağlı gelişen bel ağrısı için yaralanmadan hemen sonra bölgeye buz tatbiki yapmak yararlıdır. Soğuk ayrıca ani ve yoğun bel ağrısını hafifletebilir. Sonrasında ise sıcak tatbiki yapmak en doğru uygulama şeklidir. Cildi yakmamak için sıcaklık ayarı iyi yapılmalıdır.

3. Masaj yaptırıp gerginleşen kasları yumuşatmak

Ağrıyan kasları gevşetmek için fizyoterapist tarafından masaj uygulanabilir. Kaslar gevşedikçe ağrılar sonra erecektir. Bu masajlar 3 ila 10 seans arasında sürebilir.

4. Kilo vermek

Bilimsel olarak belirtilen bir durum. Kişinin sık sık beslenerek bir sonraki öğünde daha az ve yavaş yemek yemesi sağlanmalıdır. Başta kahvaltı olmak üzere asla öğün atlanmamalıdır. Yaklaşık 2.5 – 3 saatlik aralıklarla beslenilmelidir. Tek tip beslenmekten kaçınmalı, besin çeşitliliğine önem verilmelidir. Enerji değeri yüksek, besleyici değeri düşük olan; şekerli ve yağlı yiyeceklerden olabildiğince kaçınmakta yarar vardır.

5. Vücudun ihtiyacı olan demir, potasyum, kalsiyum gibi mineralleri almak

Kas kramplarının başlıca nedeni potasyum eksikliğidir. Dengeli tüketim adet sancılarını azaltmaya da yardımcı olabilir. Kalsiyum ise kas kasılmalarını düzenler.

The post Fizyoterapistten Bel Ağrısına İyi Gelen 5 Öneri first appeared on Resimlink.




iTunes’un Tarihindeki En Büyük Başarı ve Başarısızlıkları
iTunes’un Tarihindeki En Büyük Başarı ve Başarısızlıkları

Apple'ın WWDC 2019'da iTunes için yolun sonuna gelindiğini açıklamasının ardından iTunes'un tarihindeki başarı ve başarısızlıkları sizler için derledik. ...

iOS Kodlarına Göre Beats’in Yeni AirPodlara Cevabı Hazır
iOS Kodlarına Göre Beats’in Yeni AirPodlara Cevabı Hazır

iOS kodlarında yer alan bilgilere göre Beats, Powerbeats Pro serisiyle tamamen kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürecek. ...

Samsung Galaxy S10 Ailesinin İtalya Fiyatları Belli Oldu
Samsung Galaxy S10 Ailesinin İtalya Fiyatları Belli Oldu

TuttoAndroid isimli siteye göre, Samsung'un 2019 model amiral gemileri Galaxy S10 ailesinin İtalya fiyatları belli oldu. ...