Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri 2020

Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma yöntemleri 2020

Her sosyal medya platformunda diğer azaların caps’lerini, resimlerini, videolarını ve daha fazlasını paylaşmanın bir yolu var. Ancak son zamanda daha da popüler bir hal alan uygulamalardan biri olan resim ve video paylaşım mecrası Instagram, bunların dışında bulunuyor. Bu muhtevamızda Instagram repost nasıl yapılır, Instagram’da başkasının gönderisini paylaşma metotları konusundan söz ettik.

Instagram’da başkasının paylaştığı bir gönderiyi görebilmeleri için yorumlardaki kişileri etiketlemek olası, ancak gönderiyi kendi akışınızda herkesin görebilmesi için paylaşmanın bir yolu ne yazık ki yok.

Instagram, uygulamasında gönderi paylaşmak için bir araç sağlamasa da bu yeniden de yapılabilir. Instagram repost için iki ana tercih mevcut: Yine paylaşma uygulaması kullanmak veya bir ekran görüntüsü alıp bunu Instagram’da başka rastgele bir muhtevada olduğu gibi paylaşmak.

Instagram repost için yine paylaşma uygulaması kullanmak

Uygulama mağazaları, boşluk kabul etmez. Doldurulacak bir yer varsa, uygulama geliştiricileri onu kesin doldurmaya çalışacaktır. Hal böyleyken, kullanıcıların Repost for Instagram ve Insta Repost gibi muhtevası Instagram’da yine paylaşmasına destur veren birkaç uygulamanın mevcut olması şaşırtıcı olmasa gerek.

Mevzubahis uygulamalar oldukça kolay çalışıyor. Repost for Instagram isimli uygulamanın nasıl çalıştığından söz edelim.

1. Adım

Repost for Instagram’ı telefonunuza indirip kurduktan sonra Instagram uygulamasına gidin. Sağ üst köşede alt alta sıralı bir şekilde dizili olan üç noktaya dokunun.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

2. Adım

Linki kopyala (copy link) seçeneğine dokunun.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

3. Adım

Şimdi Repost for Instagram uygulamasını açın ve yukarıdaki adımda kopyaladığınız en son Instagram gönderisini göreceksiniz.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

4. Adım

Gönderiyi yine paylaşmaya hazır olduğunuzda, üzerine dokunun, değişkenleri istediğiniz yere ayarlayın ve yine paylaş (repost) bölümüne dokunun. Ve bitti.

Instagram repost yapma. Gannon Burgett/Digital Trends

Anımsatmak gerekirse, yeniden paylaşmak istediğiniz gönderileri izlemek için Instagram’ın Gönderiyi Kaydet (Save Post) özelliğini kullanabilirsiniz. Bir gönderiyi kaydetmek için resmin sağ tarafındaki bayrak sembolüne dokunun ve ekrandaki direktifleri kullanarak gönderiyi yerleştirmek için bir yer oluşturun.

Kaydedilmiş gönderilerinizi bulmak için profilinize gidin ve Menü> Kaydedilen (Menu>Saved) seçeneklerinde ilerleyin. Kaydedilen tüm gönderilerinizin küçük klasörler halinde kategorize edileceğini göreceksiniz.

Instagram repost yerine ekran görüntüsü alma yoluyla gönderi paylaşma

Uygulamaları yeniden paylaşmak, onları sık sık kullanmayı tasarılıyorsanız mükemmel bir fikir olabilir, ancak bazen hiç olmadığından daha sinir bozucu olabilirler.

Telefonunuzun dosyalarına ulaşmanın yanı sıra, bu uygulamalar aletinizde dağınıklığa kapı aralayabilir ve telefonunuzun hafızasının çoğunu ele geçirir.

Tüm bunları göz önüne alarak şayet bu tür uygulamalar kullanmak istemiyorsanız, yeniden paylaşmak istediğiniz gönderinin ekran görüntüsünü alarak istediğiniz şekilde tertip edip paylaşabilirsiniz. Söz konusu işlem biraz ağır ilerleyen türden olsa da son netice aynı olacak.

Ekran görüntüsünü alıp kırptıktan sonra, herhangi bir fotoğraf veya video gibi Instagram’a yüklemeniz yeterli. Ancak, muhtevası yeniden paylaşmak istiyorsanız her vakit özgün göndericiden izin istemenizde veya en azından ekran görüntüsünün izahında onlara atıfta bulunmanızda yarar olacağını da belirtelim.

The post Instagram'da başkasının gönderisini paylaşma yolları first appeared on .




Apple, Kablolu Veri Transfer Yöntemi Geliştiriyor
Apple, Kablolu Veri Transfer Yöntemi Geliştiriyor

iOS 13'ün beta 3 sürümünde yer alan kodlara göre Apple, iPhone'lar arası kablolu veri transferini mümkün kılacak yeni bir yöntem geliştiriyor. ...

Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor
Yeni Star Wars Oyununun 8 Milyon Kopya Satması Bekleniyor

Star Wars’ın yeni oyunu Star Wars: Jedi Fallen Order’in oldukça iyi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Electronic Arts, bu kez turnayı gözünden vuracağa benziyor. ...

Sony, PlayStation 4'te Anthem İçin Para İadesi Yapıyor
Sony, PlayStation 4'te Anthem İçin Para İadesi Yapıyor

PlayStation 4 kullanıcılarının Anthem ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle Sony, talep eden kullanıcılarının oyunu geri verip para iadesi almasına izin veriyor. ...