Instagram'da takipçi sayınızı artırmanın 6 farklı yolu

Instagram'da takipçi sayınızı artırmanın 6 farklı yolu

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, özellikle markalar için de vazgeç

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, özellikle markalar için de vazgeçilmez bir platform konumunda. Ancak markalar haricinde de birçok kişisel kullanıcı, Instagram‘da daha fazla takipçi kazanmak ve daha çok etkileşim almak istiyor.

Peki Instagram’da daha fazla takipçi kazanmak ve daha çok etkileşim almak için neler yapmanız gerekiyor? İşte sizler için hazırladığımız 6 farklı madde.

DOĞRU ETİKETLERİ KULLANIN

İNSTAGRAM TAKİPÇİ KAZANMA

Instagram‘da daha fazla etkileşim almak için kullandığınız etiketler oldukça önemlidir. Genellikle paylaşmış olduğunuz gönderiye uygun etiketleri belirleyip gönderinize eklemelisiniz. Bunu yaparken etiketlerin popülerliğine de dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin daha önce sadece birkaç fotoğrafın etiketlendiği etiketleri kullanmanız size hiçbir fayda sağlamaz.

Herkes tarafından kullanılan ve gönderinize uygun olan etiketleri seçerseniz, paylaştığınız gönderinin hedef kitlesi de otomatik olarak artacaktır. Bu yöntemi sürekli uygularsanız, yeni takipçilerin geleceğini göreceksiniz.

Ayrıca gönderinize beşten fazla etiket eklemek takipçileriniz için hoş bir görüntü oluşturmayacağından onlar üzerinde olumlu bir etki bırakmazsınız.

PROFİLİNİZİ EKSİKSİZ DOLDURUN

instagram takipçi kasma

Instagram profiliniz ne kadar güncel ve dolu olursa sizin için o kadar iyi demektir. Kimse boş bir profili takip etmek istemez. Kendinizi takipçilerinizin yerine koyun ve profilinizi olabildiğince doldurmaya çalışır. Bunu yaparken yalan yanlış bilgi vermek yerine kendinizi en iyi anlatan bilgileri profilinize ekleyin.

Bir Instagram profilinin olmazsa olmazı profil fotoğrafıdır. Takipçileriniz profilinize girer girmez ilk baktıkları yer orasıdır. Profilinizde ne tür paylaşımlar yapıyorsanız, kendinizi en iyi anlatan fotoğrafı seçip profil resmi yapmanız gerekiyor.

Aynı zamanda varsa internet sitenizi ve diğer sosyal medya adreslerinizi de profilinize ekleyip daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞIM KALİTENİZİ ARTIRIN

instagram takipçi artırma

Instagram‘da hedef kitlenizi etkilemek için paylaştığınız gönderiler oldukça önemli. Bunu yaparken sık sık gönderi paylaşmaktan kaçının, ama çok da fazla ara vermeyin. Örneğin iki günde bir paylaşım yaparak insanların ne paylaşacağınızı merak etmesini sağlayabilirsiniz.

Önerilen içerik:  En iyi arama kaydetme uygulamaları - Android 2020

Ard arda paylaşım yapmak, takipçilerinizin tadını kaçıracağı gibi profilinizin de olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Kendinizi takipçilerinize hem hikayelerle hem de gönderilerle mutlaka hatırlatın. Ancak bunu yaparken ne çok aşırıya kaçın ne de çok fazla ara verin.

Etkileşimi artırmanın bir diğer yolu da paylaşılan içeriğin kalitesi. Gönderi veya hikaye paylaşırken mutlaka yüksek kaliteli fotoğraflar kullanın. Aksi halde düşük kaliteli fotoğraflar takipçilerinizin pek de hoşuna gitmeyebilir.

Gönderilerinizi paylaşmadan önce Instagram’ın size sunduğu ücretsiz filtrelerden de faydalanabilirsiniz.

INSTAGRAM ÇEKİLİŞİ YAPIN

instagram takipçi kasma hilesi

Instagram‘da organik takipçi kazanmanın en etkili yollarından bir tanesi de çekiliş yapmaktır. Eğer uygun bir bütçeniz varsa, hem daha fazla takipçi kazanmak hem de takipçilerinizi mutlu etmek için ara sıra çekilişler düzenleyin. Böylelikle hem profilinizdeki etkileşimi artıracak hem de kalıcı takipçi kazanabileceksiniz.

INSTAGRAM’A REKLAM VERİN

instagram takipçi kasma

Eğer gönderileriniz belirli hedef kitlesine ulaşmıyorsa, Instagram’a reklam vererek gönderilerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak hem profilinizin daha fazla kişi tarafından görüntülenmesini sağlayacak hem de kalıcı takipçi kazanmanızı sağlayacaktır.

En çok etkileşim alacağını tahmin ettiğiniz gönderinizle işe başlayıp reklam oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda hikayenize de reklam vererek daha çok görüntüleme elde edebilirsiniz.

TAKİPÇİ SATIN ALIN

instagram takipçi satın al

Eğer yukarıdaki maddeleri ben yapamam diyorsanız, daha kısa yoldan takipçi kazanmanın bir yolu daha bulunuyor: Takipçi satın almak. Takipçi satın alarak kısa yoldan büyük takipçi kitleleri elde edebilirsiniz. İnternette satılan onlarca takipçi sitesinden güvenilir olanı kendize belirleyin ve takipçi paketi satın alın. Eğer bot takipçi satın alırsanız takip ettiklerinizin sayısı hiçbir zaman azalmaz, ancak etkileşim de alamazsınız.

Gerçek takipçi satın almak her zaman daha iyidir, ancak kullanıcılar zamanla sizi takip etmeyi bırakabilir. Takipçi satın aldıktan sonra mutlaka yeni takipçilerinizin hoşuna giden paylaşımlar yaparak onları profilinizde tutmaya çalışın.




Tom Clancy's Rainbow Six Siege Bir Haftalığına Ücretsiz Oldu
Tom Clancy's Rainbow Six Siege Bir Haftalığına Ücretsiz Oldu

Ubisoft'un efsane oyunlarından Tom Clancy's Rainbow Six Siege, bir hafta boyunca ücretsiz olarak sunulacak. Tüm platformlar için geçerli olan bu kampanya, yarın itibarıyla başlıyor. ...

Redmi'nin İlk Android Go'lu Telefonu Redmi Go Olacak
Redmi'nin İlk Android Go'lu Telefonu Redmi Go Olacak

Xiaomi'nin ayrılarak bağımsız bir marka olan Redmi, uygun fiyatla yüksek performans sağlayan Redmi Note 7'yi tanıtarak iddialı bir başlangıç yapmıştı. İddialara göre şirket, Redmi...

Görme Engelli İnsanlar İçin Rehber Çıkartmalar Geliştirildi
Görme Engelli İnsanlar İçin Rehber Çıkartmalar Geliştirildi

Görme engelli insanların engellerini kaldırmayı amaçlayan renkli çıkartmalar metro istasyonlarına ve otobüs duraklarına yerleştirildi. ...