iPhone Uygulamalarını Düzenlemek Artık Daha Kolay! 2021

iPhone Uygulamalarını Düzenlemek Artık Daha Kolay! 2021

iPhone’unuzdaki uygulama sembollerini yine tertip etmeyi tecrübe ettiyseniz, arka tarafta sinir bozuculuk olabileceğini biliyorsunuzdur. Apple, iTunes’a sanal bir iPhone ekranı ilave ettiğinde süreci biraz daha az tatsız hale getirdi ve kullanıcıların uygulamaları fareleri ile yeniden tertip etmelerine imkan tanıdı. Tabii ki iTunes artık yok, bu yüzden uygulamaları tek tek sürükleme gibi sıkıcı bir görevle geri döndük.

.

Neyse ki, TikTok’taki biri iOS’ta aynı anda ansızın fazla uygulamayı taşımanıza müsaade veren az bilinen bir acayiplikle karşılaştı. Apple bu özelliği hiç izah etmedi, bildiğimiz kadarıyla.

.

.

Ekseriyetle, uygulamaları hareket ettirmek, önce bir sembole uzun basıp “Ana Ekranı Tertip et” seçeneğini seçerek veya uygulamalar titremeye başlayana kadar uzun basmaya devam ederek yapılır. Hemen peşinden, yerleştirmek istediğiniz sayfaya erişene kadar istediğiniz uygulamayı ekranın kenarına taşıyın. Hemen peşinden, evvelki sayfaya geri kaydırın ve taşımak istediğiniz her biri için işlemi tekrarlayın.

.

Hile benzer şekilde çalışır, ancak işlemin ortasına (yukarıda) bir adım ilave etmiştir. Sembollerin titremesini sağladıktan sonra, taşımak istediğiniz uygulamalardan birini seçin, ancak ekranın kenarına sürüklemek yerine, hafifçe yerinden oynatın. Şimdi, parmağınızı kaldırmadan, taşımak istediğiniz diğer sembollere dokunun. Bu uygulamaların ilk sembolü tutan parmağın altında kaydığını göreceksiniz. Şimdi, istediğiniz hedef sayfaya erişene kadar tüm yığını ekranın kenarına taşıyın ve bırakın. Yine yerleştirilen uygulamalar, seçtiğiniz sıranın tersine göre sayfada soldan sağa yerleşecektir.

.

.

Bu metodu hızlı bir şekilde klasörler oluşturmak için de kullanabileceğinizi keşfettik. Bunu yapmak için aynı adımları izleyin, ancak yığını ekranın kenarına sürüklemeyeceksiniz. Bunun yerine, yığını klasörde istediğiniz son sembole taşıyacak ve üzerine geleceksiniz. Takriben bir saniye sonra, iOS o son uygulamanın zati görünür olduğu kare bir klasör alanı açar. Geri kalanını burada bırakın ve işte! Hatıranda klasör. Alternatif olarak, hatıranda bir klasör (yukarıda) oluşturmak için yığını son sembolün üzerine bırakabilirsiniz.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Forza Street, Yakın Zamanda Mobil Platformlara Gelebilir
Forza Street, Yakın Zamanda Mobil Platformlara Gelebilir

Sevilen yarış oyunu Forza, Windows 10, iOS ve Android cihazlarının mağazalarındaki yerini alabilir. ...

Huawei, Kamerasını Geliştirmek İçin Meitu ile Çalıştı
Huawei, Kamerasını Geliştirmek İçin Meitu ile Çalıştı

2019 Huawei Geliştirici Konferansın’da şirket, kendi işletim sistemi olan Harmony OS haricinde yeni geliştirdikleri teknolojileri de duyurdu. Şirket, yeni kamera algoritmasında bir başka...

Yeni Darksiders Oyunu E3 2019'da Ortaya Çıkacak
Yeni Darksiders Oyunu E3 2019'da Ortaya Çıkacak

THQ Nordic, E3 2019 fuarında yeni bir Darksiders oyununu duyurmaya hazırlanıyor. Darksiders...