NASA Psyche misyonu önemli kilometre taşına ulaştı 2021

NASA Psyche misyonu önemli kilometre taşına ulaştı 2021

NASA, Psyche uzay aracının ehemmiyetli bir görev kilometre taşına eriştiğini duyurdu. Şu anda uzay aracı, metal açısından zengin bir asteroidi keşfetmesini sağlayacak bir görev için fırlatılmasından bir buçuk sene sonra. NASA, personelin yakında uzay aracını kurmaya ve test2 etmeye başlayacağını söylüyor.

Psyche görevinin geçtiğimiz günlerde geçtiği kritik dönüm noktası, görevin bilim aletleri ve mühendislik sistemleri oluşturma konusundaki ilerlemesinin yoğun bir incelemesidir. Dönüm noktası geçtikten sonra Psyche, NASA’nın Ağustos 2022’de başlatılmadan evvelki operasyonların son mertebesi olan hayat döngüsünün D Mertebesi olarak adlandırdığı mertebeye ilerleme müsaadeyi kazandı.

Bu dönüm noktasına erişmeden önce görev, uzay aracının gövdesini ve güneş-elektrik tahrik sistemini tasarılamaya, tasarlamaya ve yapmaya odaklanmıştı. Misyon ayrı olarak ilmi aletlerin, elektronik aletlerin ve güç alt sistemlerinin geliştirilmesine odaklanmıştır. Bitiren sistemlerin gözden geçirilmesiyle, bileşenler, her bir bileşenin test edileceği, kurulacağı ve entegre edileceği NASA Jet Tahrik Laboratuvarı’na teslim edilebilir.

NASA Psyche misyonu ehemmiyetli kilometre taşına erişti

Lindy Elkins-Tanton, Psyche misyonunun baş araştırmacısıdır ve bunun, tüm bulmaca parçalarının bir araya geldiği ve uzay aracının rokete yüklendiği son mertebe olduğunu belirtti. Uzay aracı, metal açısından zengin asteroit, Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında güneşin yörüngesini keşfedecek.

Çoğu asteroit kaya veya buzdan yapılırken, bilim insanları Psyche’nin asal olarak demir ve nikelden yapıldığına ve dış tabakalarını kaybeden erken bir seyyarenin kalbi olabileceğine inanıyor. Asteroidin isimi 16 Psyche’dir ve takriben 140 mil genişliğindedir. Gökbilimciler, asteroidin Dünya ve diğer seyyarelerin nasıl oluştuğuna konusunda değerli bilgiler sağlayabileceğine inanıyor. Uzay aracı, potansiyel manyetik alanları belirlemek için bir manyetometre kullanacak ve asteroidde bir tane varsa, onun erken bir seyyarenin çekirdeği olduğuna konusunda kuvvetli bir gösterge olacaktır.

 

 a

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Tesla, 2020 yılında yarım milyon elektrik araç üretti 2021
Tesla, 2020 yılında yarım milyon elektrik araç üretti 2021

Elektrikli araç üreticisi Tesla, her ne kadar koronavirüs salgını tüm dünyayı tesiri altına alıp, sektörleri durma noktasına getirse de geride bıraktığımız senede küçümsenmeyecek...

Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021
Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021

Samsung’un Galaxy S21 ailesi, şirketin 2021 amiral gemisi serisi olarak görücüye çıktı. Galaxy S21 ve S21 Ultra aletlerinin artıları ve eksileri bulunuyor. Galaxy S21 kutu açılışı da...

40 Gbps Transfer Hızına Sahip USB 4 Duyuruldu: Özellikleri
40 Gbps Transfer Hızına Sahip USB 4 Duyuruldu: Özellikleri

USB-IF organizasyonu yakın zamanda USB 3.0/3.1 yerine kullanılacak yeni isim olan USB 4’ü duyurdu. ...