NVIDIA, 100-300 Milyon Dolarlık Gelirinin Kripto Madencilerinden Geldiğini Söyledi! 2021

NVIDIA, 100-300 Milyon Dolarlık Gelirinin Kripto Madencilerinden Geldiğini Söyledi! 2021

NVIDIA, 4. çeyrekteki gelirinin takriben 100-300 milyon $ ‘lık gelirinin kripto para madencilerine yapılan satışlardan geldiğini izah etti ve yeni kripto madenciliği işlemcisi (CMP) hattının FY 2022’nin ilk çeyreğinde yaklaşık 50 milyon dolar üretmesini beklediğini izah etti.

.

NVIDIA, dördüncü çeyrek ve 2021 mali kazanç raporunda, bir evvelki seneye göre% 61 artışla ve 1,475 milyar dolarlık net kazançla çeyreklik gelirde 5 milyar dolarlık rekor bir gelir ele geçirdi. Şirketin oyun segmenti bu gelirin 2,5 milyar dolarını oluşturdu.

.

NVIDIA, 100-300 Milyon Dolarlık Gelirinin Kripto Madencilerinden Geldiğini Söyledi!

.

NVIDIA, kripto madenciliği satışlarının 100 milyon ila 300 milyon dolar getirdiğini düşünüyor. CFO Colette Kress, kart üreticilerine satılan GPU’ların son kullanımını doğru bir şekilde izleyemediği için bunun en iyi tahmin olduğunu söylüyor, bu yüzden gerçek rakam muhtemelen daha yüksek olacaktır.

.

Kress, “Ethereum hash oranındaki son birkaç ayda gözlemlenen ehemmiyetli artışın, yine etkinleştirilen evvelce heyetmiş madencilik kapasitesinin yanı sıra GPU’ların ve ASIC’lerin haber satışlarının bir kombinasyonundan kaynaklandığından şüpheleniyoruz” diye konuştu.

.

NVIDIA, kartı madenciler için daha az çekici hale getirmek için yaklaşan RTX 3060’ın Ethereum madencilik kabiliyetlerini kısıtladı. Ayrı olarak yeni CMP hattının, Ampere’nin mevcut kullanılabilirlik meselelerini hafifletmeye yardımcı olacağını umuyor . CMP kart satışlarının sene ilk çeyreğinde 50 milyon dolar getirmesini bekliyor. Global çip kıtlığı, elbette, gelecek seneye kadar süreceği düşünülen bir mesele olmaya devam edecek .

.

NVIDIA, 100-300 Milyon Dolarlık Gelirinin Kripto Madencilerinden Geldiğini Söyledi!

.

Şirket, Bitcoin’in dört hafta içinde yüzde 65 düştüğü Ocak 2018’de gördüğümüz gibi rastgele bir kripto para birimi çöküşü görmeyi beklemediğini iddia etti.

.

Kress, “Kripto para birimleri günümüzde şirketler ve finans müesseseleri tarafından kabul edilmeye başlandı ve gücün arttığına konusunda işaretler artıyor,” diye ilave etti. “CMP ürünleri, kripto madenciliğin toplam gelirimize katkısı ile ilgili biraz görünürlük kazanmamızı sağlayacak.”

.

CEO Jensen Huang, şayet bir kripto çöküşü olursa, çoğu madenci fiyatlar tekrar yükselene kadar kartlarına bağlı kalacağından, ikinci el grafik kartlarının geçen sefer yaptığımız gibi piyasayı doldurduğunu görmeyeceğimizi söylüyor – en azından Nvidia’nın umduğu şey bu. Daha önceki bir madencilik kartı satın alırsanız, oyun performansının etkilenmesini bekleyin . Ancak bu fps’leri geri almak için biraz bakıma ihtiyacı olabilir.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Microsoft, IntelliMouse'u Yeniden Tasarladı
Microsoft, IntelliMouse'u Yeniden Tasarladı

Microsoft'un tarihin tozlu sayfalarından getirdiği IntelliMouse, şu an ABD ve Kanada'da satışa sunulmuş durumda. Temmuz ayında ise Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. ...

Windows 10'da Bilgisayarı Zaman Ayarlı Otomatik Kapatma
Windows 10'da Bilgisayarı Zaman Ayarlı Otomatik Kapatma

Özellikle internet üzerinden büyük bir dosya indirirken, bilgisayarınızın uzun bir süre açık kalması gerekebiliyor. Bazen bilgisayarı gece uyurken açık bırakıp sabaha kadar dosyayı...

PUBG Mobile 0.13.5 Sürümü Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler
PUBG Mobile 0.13.5 Sürümü Yayınlandı: İşte Tüm Yenilikler

Hayatta kalma oyunlarının öncülerinden olan PUBG'nin mobil sürümüne yeni bir güncelleştirme getirildi. Getirilen güncelleştirme yeni bir silah, yeni bir oyun modu ve daha pek çok...