Oppo Türkiye yatırımı için açıklama yaptı 2020

Oppo Türkiye yatırımı için açıklama yaptı 2020

Geçtiğimiz sene Türkiye pazarına giriş yapan Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, Türkiye için ehemmiyetli bir adım atmaya hazırlanıyor. Kısa müddette dünyanın dört bir yanında yaşayanların kullanmaktan keyif aldığı bir cep telefonu markası olan Oppo Türkiye yatırımı için izah yaptı.

Şirket, Türkiye’deki büyümesiyle eş vakitli olarak yatırım yapacak. Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, bir müddettir Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini belirtti.

Weijian, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

OPPO TÜRKİYE YATIRIMI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle pozitif müzakereler yaptıktan sonra yatırım kararımızla alakalı yakında sizlerle daha fazla bilgi paylaşmayı umuyoruz. Bu vesileyle Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’na da gösterdikleri gayret ve pozitif destekleri için teşekkür ederiz.”

Oppo Türkiye Genel Müdürü, önceden yaptığı bir izahta, Avrupa pazarında en çok satışı Türkiye’de yaptıklarını ve bölgede Türkiye’ye ayrı bir ehemmiyet verdiklerini dile getirmişti.

‘TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ OLACAK’ İLETİSİ

Türkiye’de akıllı telefon pazarında yatırım haberleriyle alakalı Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, izahta bulundu.

Türkiye’nin yatırımlar açısından cazibe merkezi olması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Varank, “Yabancıların hem Türkiye pazarını hem de Türkiye’den yapacakları açılımları düşündüklerinde alaka odağı bir ülke. Biz bu yatırım ilgisini verdiğimiz teşvik dokümanlarından de takip edebiliyoruz.” diye konuştu.

OPPO TÜRKİYE’DE İMALAT TESİSİ KURACAK

Oppo’nun Türkiye’de yatırım yapma düşüncesine ait Varank, şu şekilde konuştu:

“Türkiye’de yatırım yapmayı düşünüyorlar. Bir gün evvel Çinli bir firmamız duyuru etti. Türkiye’ye bir imalat tesisi kuracaklar. Bununla ilgili uzunca bir müddettir görüşüyorduk. Yatırımı nerede yapacağına değin tasarılar hazır. Bu yıl (2021) içerisinde yatırımlarını yapıp Türkiye’de akıllı telefon üretmek istiyorlar. Bunun gibi başka firmalarla müzakerelerimiz sürüyor.”

İLK İMALAT ŞUBATTA

Mustafa Varank, yeniden Çin’den ve Uzakdoğu’dan başka firmaların da Türkiye’de yatırım yapmak istediği bilgisini paylaştı ve ilave etti: “Çok yakın vakitte Türkiye’ye yatırım kararını duyuru edecek firmalar da var. 2021’de başka markaları da büyük olasılıkla duyacağız.”

Aa’nda yer alan habere göre, Endüstri ve Teknoloji Bakanı, Oppo’nun Türkiye’de ne vakit imalata başlayacağı konusunda bir suale şu cevabı verdi:

“Yatırım kararı alan firmamızla yeni görüştüm. O firma şubatta ilk ürünlerini üretmeyi tasarılıyor. Kapasite rakamlarını şu anda ilan etmek istemiyorlar. Ancak bana aktardıkları 1.000 kişilik istihdam oluşturacakları. Dolayısıyla oldukça iyi bir kapasiteye sahip olacaklar.”

The post Oppo Türkiye yatırımı için açıklama yaptı first appeared on .




Bazı Samsung Telefonlar Android Auto Wireless Desteği Aldı
Bazı Samsung Telefonlar Android Auto Wireless Desteği Aldı

Google, daha önce söz verdiği gibi Android Auto Wireless sürümüne yeni cihaz uyumlulukları getiriyor. Samsung’un amiral gemisi modelleri artık Android Auto Wireless desteğine sahip. ...

Galaxy Buds, Apple AirPods'un Aldığı Puanı Geçti
Galaxy Buds, Apple AirPods'un Aldığı Puanı Geçti

Ürünlerin incelenip puanlandığı Consumer Reports sitesinde yapılan puanlamada Galaxy Buds, Apple AirPods’un önüne geçti. Galaxy Buds, listede zirveye otururken AirPods, listede 49. sırada...

Tor Browser'ın 9.0 Sürümü Yayınlandı
Tor Browser'ın 9.0 Sürümü Yayınlandı

İhtiyaç duyduğunuz tüm yama yeniden yapılandırma ve araç güncellemelerine ek olarak Tor Browser'ın daha iyi çalışmasını sağlamak için büyük geliştirmeler yapıldı. ...