Samsung, 2020’nin 3. Çeyreğinde Avrupa’nın En İyi Telefon Satıcısı

Samsung, 2020’nin 3. Çeyreğinde Avrupa’nın En İyi Telefon Satıcısı

Canalys , Avrupa pazarındaki önemli akıllı telefon üreticilerinin performansını gösteren birkaç rapor yayınladı. Huawei’nin performansı özellikle ilgi çekici. Çinli telefon üreticisi, ABD’nin Kuzey Amerika pazarını kapatmasının ardından odak noktasını Avrupa’ya kaydırmıştı. Bununla birlikte, şirketin Google Hizmetlerini kullanmasını engelleyen son yasak, raporda Huawei’nin Avrupa pazar sıralamasında dördüncü sırayı korumasına rağmen yıllık büyümesinde% 31’e varan düşüş kaydettiğini gösterdiği için zararını almaya devam ediyor gibi görünüyor.

Samsung,% 3’lük ince bir yıllık büyüme kaydetmesine rağmen pazardaki liderliğini sürdürüyor. Rapora göre Koreli teknoloji devi, Avrupa akıllı telefon pazarının% 34’üne sahip. ABD teknoloji devi Apple, 2020’nin 3. çeyreğinde tahmini% 19 pazar payı ile ikinci sırada yer alıyor.

Xiaomi, Apple ile aynı şekilde, pazarın tahmini% 19’luk payıyla 3. sıradaki yerini koruyor. Canalys, Xiaomi’nin pazar payının yıllık% 91’lik şaşırtıcı bir büyümeyi temsil ettiğini bildirdi. Bununla birlikte, raporda kaydedilen en büyük büyüme, OPPO’nun% 3 pazar payıyla Avrupa’daki ilk 5 akıllı telefon satıcısına yükselmesidir. Performans, Çinli telefon üreticisi için yıllık% 396’lık bir büyümeyi temsil ediyor.

Batı Avrupa’da, grafik esasen tüm Avrupa pazarıyla aynı kalıyor, ancak OPPO’nun satışlarının çoğu, yıllık% 942’lik bir büyüme kaydettiği Batı Avrupa’dan geliyor gibi görünüyor. 

Bununla birlikte Xiaomi, pazarın% 34’lük payıyla İspanya’nın en büyük akıllı telefon satıcısı olarak ortaya çıkıyor. Samsung% 26 pazar payı ile ikinci sırada yer alırken, Huawei’nin% 15 pazar payı üçüncü sırada yer alıyor. OPPO% 8 pazar payı ile dördüncü sıraya yükselirken, Apple% 7 pazar payı ile beşinci sıraya geriledi. Apple’ın pazar payının dördüncü çeyrekte iPhone 12 sonrası piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

DAHA FAZLA HABER İÇİN Resimlink

GOOGLE NEWS’DE BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA!

Samsung, 2020’nin 3. Çeyreğinde Avrupa’nın En İyi Telefon Satıcısı yazısı ilk önce Teknoloji Haberleri - En güncel Teknoloji Haberleri, Telefon incelemeleri Sitesi üzerinde ortaya çıktı.




Sony, Uygunsuz  Kullanıcı Adlarını Değiştiriyor
Sony, Uygunsuz Kullanıcı Adlarını Değiştiriyor

İçerisinde uygunsuz kelimeler bulunan kullanıcı adları Sony tarafından anında değiştirilecek. ...

Huawei, EMUI 10 İçin Yeni Bir Tanıtım Videosu Yayınladı
Huawei, EMUI 10 İçin Yeni Bir Tanıtım Videosu Yayınladı

Huawei'nin akıllı telefonlarda kullanılan arayüzü EMUI'nin son sürümü için yeni bir tanıtım videosu yayınlandı. Yayınlanan video, EMUI 10'la ilgili bazı detaylar içeriyor. ...

İşletim Sistemi Nedir? İşte 8 Yerli İşletim Sistemi
İşletim Sistemi Nedir? İşte 8 Yerli İşletim Sistemi

İşletim sistemi nedir, ne işe yarar gibi soruları cevaplamakla beraber ünlü işletim sistemleri Windows, Android, macOS ve iOS'a rakip yerli işletim sistemlerini sıraladık. Ülkemizde...