Tematik turizm: Kuşadası’nda ‘Mars Colony’ kurulacak

Tematik turizm: Kuşadası’nda ‘Mars Colony’ kurulacak

Mars’ta yakın gelecekte kurulması planlanan koloni gerçek oluyor. Ancak şimdilik Aydın’ın Kuşadası ilçesinde: Mars Colony.

Turizmi çeşitlendirmek isteyen Kuşadası Belediyesi, Mars Colony adlı tematik turizm tesisini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sundu.

KUŞADASI MARS COLONY PROJESİ BAKANLIĞA SUNULDU

Belediye Başkanı Ömer Günel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de turizm endüstrisinin değiştiğini söyledi. Mars Colony projesinin “yeni dünyanın yeni turizm anlayışına” öncülük edeceği belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, birçok sektörde olduğu gibi turizmde de değişimlere yol açması bekleniyor.

Pandemi sonrasında güneş, kum, deniz üçlüsünden daha çok genç nesle hitap eden deneyimlere ve keşiflere dayalı turistik destinasyonların ön plana çıkacağı konuşuluyor.

PROJEDE YER ALACAK BÖLÜMLER

Bu değişim doğrultusunda çalışmalara başlanan turizm bölgesi Kuşadası’nda belediye arazisi tematik Mars Colony planı için tahsis edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de projeyi desteklediği, bilimsel bir tema parkının yanı sıra 30 butik otelin de proje kapsamında inşa edileceği aktarıldı. İhale süreciyle ilgili hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

Mars Colony, Kızıl Gezegen’de tarım ve yüzey araştırmaları çalışmasının yanı sıra astronot eğitim okulu ve bir simülatörü de bünyesinde barındıracak.

Tüm bunlara ek olarak astronotlar için yemek menülerinin gastronomi turizmine de yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

MALİYETİ 20-30 MİLYON TÜRK LİRASI

Projenin şehre ve turizm endüstrisine değer katacağını, tüm dünyaya ilham vereceğini belirten Belediye Başkanı Günel, şunları kaydetti:

“Turizmde belirleyici olan Y ve Z kuşaklarının ne istediğini çok iyi anladık. Bu bağlamda projemiz turizmde yeni bir yaklaşımın kapılarını açacak.”

Söz konusu projenin maliyetinin 20-30 milyon Türk Lirası civarında olabileceği ifade edildi. Modüler binalarda inşaatı tamamlaması beklenen tesislerin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

BONUS: SpaceX’in gelecekte hayata geçirmeyi planladığı Mars yolculuğunun animasyonu

The post Tematik turizm: Kuşadası'nda 'Mars Colony' kurulacak first appeared on Resimlink.




Western Digital'den Oyun Deneyiminizi Değiştirecek HDD
Western Digital'den Oyun Deneyiminizi Değiştirecek HDD

Bellek sektörünün önemli isimlerinden Western Digital, yeni bir HDD ile karşımızda. Oyunseverlere özel olarak üretilen "WD Black P10 Game Drive" 5 TB'a kadar depolama alanı sunarak...

Kısa Süreliğine Ücretsiz 8 Android Oyun ve Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 8 Android Oyun ve Uygulama

Google Play Store'un cuma indirimleri başladı ve birçok oyun ve uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Bu yazımızda kısa süreliğine tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz oyun ve...

Su Damlası Çentikli Honor 8A, Ön Siparişe Açıldı
Su Damlası Çentikli Honor 8A, Ön Siparişe Açıldı

Henüz resmi olarak tanıtılmamış olan Honor 8A, şirketin çevrimiçi mağazasında ön sipariş için listelendi. Böylece cihazın özellikleri ve fiyatı ortaya çıkmış oldu. ...