Tesla korna olarak yellenme sesi kullanacak 2020

Tesla korna olarak yellenme sesi kullanacak 2020

Araçlarda alışılmış klakson sesleri mevcut ancak Kaliforniya merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, bu işi değişik bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Tesla korna türleri arasına yellenme sesini ilave etmeye karar verdi.

Elon Musk, kararla alakalı Twitter hesabından yaptığı izahta, çeşitli korna seslerinin aktüelleme yoluyla Tesla marka araçlara geldiğini söyledi.

TESLA KORNA SESİNE YELLENME GELDİ

Musk, tweet’inde şöyle yazdı: “Korna sesini en son Tesla yazılım aktüellemesiyle keçi, yılan, saksafon ve yellenmeyle değiştirin.”

Amerikalı milyarder, mevzubahis sesler için emoji’ler kullandı. Tweet’i hemen aşağıda görebilirsiniz.

Tesla’nın kullanıcılarına sunduğu 2020.48.26 alet yazılımı altındaki yılbaşı özelliği, Boombox modu olarak adlandırılıyor. Bu mod, hayatın gerçeklerini mizah yoluyla sunuyor.

Yolda yürürken araçlardan duyduğumuz korna sesi hemen hemen aynı. Öyle görünüyor ki Elon Musk bu vaziyeti sıkıcı buldu ve yellenme, keçi sesleri gibi seçenekleri sürücülerin seçeneğine sundu.

Tesla sahipleri bir müddettir arabanın içinde yellenme sesleri yaratabiliyor olsa da Boombox modu, daha yeni modellere sahip kişilerin, sesi arabanın dışına iletmesine yardım ediyor. 1 Eylül 2019’dan sonra üretilen Tesla otomobillerinde dahili hoparlör bulunduğunu not edelim.

Malum elektrik araçlardan yeterince ses çıkmıyor ve bu da yayalar için tehlike arz edebiliyor. Bu yüzden AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Milli Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, yayaları uyarması için sesin artırılmasını istedi.

The post Tesla korna olarak yellenme sesi kullanacak first appeared on .




OnePlus 7'nin İlk Görsellerinin Sızdırıldığı İddia Edildi
OnePlus 7'nin İlk Görsellerinin Sızdırıldığı İddia Edildi

2019'un en merak edilen akıllı telefonlarından biri olan OnePlus 7 hakkında resmi olmayan kaynaklardan bilgiler gelmeye devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısı, dün akşam paylaştığı...

Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor
Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor

Minecraft: Story Mode'un desteği kesiliyor. 2018’in Ekim ayında Telltale firmasının kapatılmasının ardından Minecraft’ın resmî sitesinden yayınladıkları bir bildiride Sezon 1 ve...

6 GB RAM’e sahip Motorola Ibiza, Android 11 GeekBench veritabanında görüntülendi 2021
6 GB RAM’e sahip Motorola Ibiza, Android 11 GeekBench veritabanında görüntülendi 2021

Ocak bu sene, Alman bir yayın  Technik Haberler  etmişti codenames ortaya yaklaşan bir Motorola Nio yaklaşan iken MİT, Capri ve Ibiza dahil telefonlar, tüm Q1 2021 seneninde ilk...